Τρίτη, Οκτωβρίου 15, 2013

Οι θαυμαστές των αρχαίων κεφαλοκυνηγώνΤάγματα εφόδου , αποτελούμενα από νεαρά άτομα διψασμένα για αίμα ειλώτων (=σκλάβων) , κυκλοφορούσαν τα βράδια στην πόλη και την επικράτεια της αρχαίας Σπάρτης, με την εντολή να μη γυρίσουν πίσω εάν δε φέρουν  καθένας ένα τουλάχιστον κεφάλι είλωτα!
Το φρικιαστικό αυτό φαινόμενο ήταν χαρακτηριστικός θεσμός της Σπάρτης, μιας  από τις πιο εφιαλτικές στη δομή και την οργάνωσή της  ανθρώπινες κοινωνίες της ιστορίας της ανθρωπότητας. Η "κρυπτεία" στις δύσκολες μέρες που περνάμε αποτελεί ένα από τα προσφιλέστερα παραδείγματα  μίμησης των ψυχανώμαλων τύπων με τα μαύρα μπλουζάκια, που έχουν βαλθεί να μας "σώσουν" και να μας τυλίξουν με τον "προστατευτικό" γύψο της δικτατορίας. 
Οι ορδές των μαινόμενων κεφαλοκυνηγών της αρχαίας εποχής έχουν τους θεωρητικούς θαυμαστές τους στη χώρα μας , έστω κι αν προς ώρας βρίσκονται σε διαφορετικούς χώρους.
Ο εξ απορρήτων του Σαμαρά απεχθής Μπαλτάκος και ο  απεχθέστερος "μάτσο" χρυσαυγίτης Κασιδιάρης απλώνουν το χέρι ο ένας στον άλλο διαδηλώνοντας εμφανώς την αγάπη τους
για ένα πολίτευμα  φρικιαστικό ως προς τις συνθήκες διαβίωσης των πολιτών .  
Gerontakos 
Τι κοινό έχουν Μπαλτάκος- Κασιδιάρης;

 
Πηγή: 13 Οκτ 2013 | tvxs.gr

    Ο Τάκης Μπαλτάκος έκανε ιδεολογικά σεμινάρια στην ΓΑΔΑ το καλοκαίρι, σε μία συγκέντρωση-ημερίδα στην οποία κλήθηκαν αιφνιδιαστικά να πάρουν μέρος εκατοντάδες άνδρες που υπηρετούν στις ομάδες ΔΙΑ και ΔΕΛΤΑ. Πρόκειται για εξωθεσμική ενέργεια που δεν συνάδει με τα καθήκοντα γενικού γραμματέα του υπουργικού Συμβουλίου, αλλά το πιο ενδιαφέρον είναι, όπως αποκαλύπτει η «Αυγή», ότι ο κ. Μπαλτάκος μίλησε στους αστυνομικούς για τα βιβλία του, τα οποία είναι επικεντρωμένα στην κρυπτεία, ένα σκοτεινό και δολοφονικό έθιμο της αρχαίας Σπάρτης. Λάτρης της κρυπτείας είναι και το στέλεχος των νεοναζί Ηλίας Κασιδιάρης, που διδάσκει την κρυπτεία στην εκπαίδευση της «Χρυσής Αυγής».

Σύμφωνα με τα γραπτά του Πλάτωνα και του Πλούταρχου, οι νέοι Σπαρτιάτες, στα πλαίσια της στρατιωτικής τους εκπαίδευσης, κρύβονταν με ελαφρύ οπλισμό και ελάχιστη τροφή και τα βράδια έβγαιναν από τις κρυψώνες τους και δολοφονούσαν όποιον είλωτα έβλεπαν μπροστά τους.

Στα βιβλία του κ. Μπαλτάκου υπάρχει μια εξιδανικευμένη παρουσίαση της κρυπτείας, την οποία άλλοι ερευνητές αποδίδουν στις δοκιμασίες ενηλικίωσης των νέων Σπαρτιατών ή και στην προσπάθειες «επίλυσης» του προβλήματος που δημιουργούσε ο υπερπληθυσμός των ειλώτων.

... Για την εκδήλωση καλοκαιριού

Όπως αναφέρεται στο σχετικό δημοσίευμα της «Αυγής», ο λόγος για τον οποίο η ημερίδα του περασμένου Ιουλίου, την οποία έπρεπε να παρακολουθήσουν οι αστυνομικοί «αφού ουσιαστικά ήταν σε διατεταγμένη υπηρεσία, όπως παραδέχονται οι ίδιοι», είναι επειδή «ο εισηγητής αλλά και κυρίως το αντικείμενο υποδεικνύουν τι νοοτροπία ήθελε η κυβέρνηση να αποκτήσουν –σε περίπτωση που δεν την είχαν ήδη- οι αστυνομικοί». Όπως επίσης, καταδεικνύεται, «σε τι κατάσταση ήλθε η από 23 Σεπτεμβρίου εντολή του υπουργού Δένδια για έρευνα από το Εσωτερικών Υποθέσεων στους κόλπους της ΕΛ.ΑΣ. για σχέσεις με τη Χρυσή Αυγή και εγκληματικές ενέργειες».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Σωματείου Ειδικών Φρουρών Ελληνικής Αστυνομίας (ΣΕΦΕΑΑ), Βασίλη Ντούμα, πρόκειται για «ιδεολογική συζήτηση», στην οποία διατάχθηκαν να παραβρεθούν αστυνομικοί με ομιλητή τον γ.γ της κυβέρνησης Τάκη Μπαλτάκο.

Σημειώνεται ότι ο κ. Μπαλτάκος υπήρξε από τους φανατικούς πολέμιους του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου, που είχε διχάσει την τρικομματική κυβέρνηση τον Μάιο. Σε συζήτηση με δημοσιογράφους στη Βουλή λίγο αργότερα, ο στενός συνεργάτης του Α. Σαμαρά δήλωνε αφοπλιστικά: «είναι απευκταίο, αλλά όχι απίθανο το ενδεχόμενο η Ν.Δ. να υποχρεωθεί να κυβερνήσει με τη συνεργασία της Χρυσής Αυγής».

Εξάλλου σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε μεταξύ του κ. Μπαλτάκου και του προεδρείου της Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου τον περασμένο Δεκέμβρη, οι εκπρόσωποι της επιτροπής αναγκάστηκαν να αποχωρήσουν καταγγέλλοντας σε επιστολή προς τον πρωθυπουργό τον περιφρονητικό τρόπο του κ. Μπαλτάκου:

«Ο κ. γ.γ. μας επιφύλαξε υποδοχή περιφρονητική προς το θεσμό που εκπροσωπούμε και ανάρμοστη με το αξίωμα που του έχετε αναθέσει. Δήλωσε ότι δεν τον ενδιαφέρουν ως εκπρόσωπο της κυβέρνησης και της Νέας Δημοκρατίας το έργο της Επιτροπής και τα Δικαιώματα του Ανθρώπου ούτε οι σχετικές διεθνείς υποχρεώσεις της χώρας, και συνειδητά ώς τώρα δεν έκανε τίποτα για να διευκολύνει την απρόσκοπτη λειτουργία της Επιτροπής».

Δεν υπήρξε καμία αντίδραση του κ. Σαμαρά στην επιστολή, που εξέθεσε διεθνώς την συμπεριφορά του στενού συνεργάτη του και της κυβέρνησης.

Διαβάστε επίσης:Δεν υπάρχουν σχόλια:

"Επικίνδυνη Σιωπή" (2010): ένα αληθινό βιογραφικό δράμα διακίνησης γυναικών , που εκτυλίχθηκε στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη στα χρόνια της επέμβασης των Δυτικών στη σπαρασσόμενη Γιουγκοσλαβία

Μια Αμερικανίδα αστυνομικός που υπηρετεί στις δυνάμεις του ΟΗΕ στη Βοσνία ανακαλύπτει ένα τεράστιο κύκλωμα διακίνησης γυναικών στο οποίο ε...