Τετάρτη, Οκτωβρίου 16, 2013

Σαν σε αμερικάνικο έργο του υποκόσμου



Γιώργος Ρουπακιάς – Στας διαταγάς σας!


ΚΩΣΤΗΣ
ΠΑΠΑΓΙΩΡΓΗΣ


Το παράδοξο με την πράξη του Ρουπακιά  δεν είναι μόνο ο φόνος του άτυχου Παύλου Φύσσα, αλλά  το γεγονός ότι στράφηκε δολοφονικά εναντίον ενός ανθρώπου που δεν είχε τίποτα μαζί του, που δεν τον είχε δει ποτέ του, τον οποίο μάλιστα μαχαίρωσε μόλις κατέβηκε από το αυτοκίνητό του ρωτώντας το ίδιο το υποψήφιο θύμα (!!!)  αν είναι αυτός που του είπαν…Στην περίπτωση που υπήρχε προσωπικό μίσος  ή οικονομικές διαφορές ή ερωτοδουλειές ή κάτι τέλος πάντων που προκαλεί αγανάκτηση και οπλίζει τον υποψήφιο φονιά,  θα μπορούσε κανείς να ανασύρει κάποιο ελαφρυντικό  ή κάτι ανάλογο. Τώρα όμως η πράξη του μένει μετέωρη:  όλες του οι κινήσεις θυμίζουν αμερικάνικο έργο του υποκόσμου όπου ο «σκληρός» εκτελεστής της συμμορίας  οπλίζεται και σχεδόν με κλειστά μάτια «σφάζει» τον εχθρό.



Ο πολίτης που διαβάζει εφημερίδες και ενδιαφέρεται για τα κοινά, κακό χρόνο νά’ χει, αφού εκφράσει την συμπόνια του για το φόνο ενός  νεαρού που μαχόταν με το τραγούδι, κατόπιν έρχεται η σειρά του Ρουπακιά. Έβλεπε το ματς στο σπίτι του όταν του τηλεφώνησαν; Μετείχε σε μια υπόθεση «στημένη» ή μήπως  όλα σκηνοθετήθηκαν μέσα σε λίγα λεπτά; Του δόθηκε μήπως μια ευκαιρία να διακριθεί (μάλιστα…) στα μάτια των ανωτέρων του; Ο,τι και να βάλει ο νους του ανθρώπου το συμπέρασμα πάει από το κακό στο χειρότερο.



Η Ατζέντα  της οργάνωσης φαίνεται πως είχε βάλει  στόχο τον ράπερ επειδή προφανώς  στρεφόταν με τα τραγούδια του κατά της Χρυσής Αυγής. Μάλιστα οι ανακριτές Σπύρος Γεωργουλέας και Χαρ. Παπακώστας  χειρίζονται το όλο θέμα με προοπτική η υπόθεση να ανατεθεί σε εφέτη-ανακριτή. Ο Γιώργος Ρουπακιάς, μοναδικός εκτελεστής του Φύσσα, όχι μόνο δεν είναι άγνωστος στη Χρυσή Αυγή, όπως ελέχθη, αλλά είναι στέλεχος της οργάνωσης, όπου μάλιστα είχε δυνατότητα επαφής με τον πυρηνάρχη Γιώργο Πατέλη όσο και με τον ίδιο τον αρχηγό…



Ο αναγνώστης των εφημερίδων που βλέπει τον Ρουπακιά ντυμένο με φόρμα και κουκούλα, θυμίζοντας μοναχό του Μεσαίωνα, αδυνατεί να διεισδύσει στα μυστικά της οργάνωσης. Ωστόσο με τις διαστάσεις που έχει λάβει η άδικη δολοφονία του Φύσσα, ο Ρουπακιάς όχι μόνο θα αναδειχθεί σε μέγα πρωταγωνιστή των γεγονότων, αλλά θα αποδειχθεί  και σε λυσάρι  μιας οργάνωσης που αυτή τη στιγμή αποτελεί το μέγιστο πρόβλημα στην κοινοβουλευτική πολιτική ζωή της χώρας μας.
Πηγή:Matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Yasmine Hamdan - Hal (official music video) #JimJarmusch EditQ « Ω εύθραυστη καρδιά μου/ Ο χωρισμός με σκοτώνει»...

I adore you And if a day passes by without seeing you I forget you How come this time I drew you The Longing moves the nostalgia in my heart...