Σάββατο, Ιουνίου 24, 2023

The ART of DUY HUYNH

Duy Huynh - Charlotte NC based artist and co-owner of Lark & Key art gallery

Η τέχνη είναι του Βιετναμέζου Duy Huynh, του οποίου οι ποιητικές και στοχαστικές ακρυλικές ζωγραφιές αντικατοπτρίζουν συμβολικά τη γεωγραφική και πολιτιστική μετατόπιση.

 Αντλώντας έμπνευση από μια ποικιλία αφηγητών της φόρμας ,  που κυμαίνονται από τη  μουσική και τις ταινίες μέχρι το παλιό φολκλόρ  και τις περιπέτειες σε  κόμικς, ο Duy δημιουργεί τις δικές του αφηγήσεις για την ανθρώπινη κατάσταση, με αιθέριους χαρακτήρες που διατηρούν μια γαλήνια, επισφαλή ισορροπία, συχνά σε σουρεαλιστικό ή ονειρικό σκηνικό.

 Με τις φιγούρες του, ο Duy εξερευνά την κίνηση μαζί με το συναίσθημα για να απεικονίσει όχι μόνο την ομορφιά της ανθρώπινης μορφής, αλλά και τον θρίαμβο του ανθρώπινου πνεύματος.

Εικόνες που επαναλαμβάνονται, όπως βάρκες, τρένα, βαλίτσες και οτιδήποτε έχει την ικανότητα πτήσης, σχετίζονται με ταξίδια, είτε σωματικά είτε πνευματικά.

Ενώ μεγάλο μέρος της δουλειάς του Duy είναι βαθιά προσωπικό, η έξυπνη και συχνά χιουμοριστική χρήση συμβολισμών και λέξεων προσκαλεί τους θεατές να δημιουργήσουν τη δική τους ιστορία.

__________________

 Philippe Entremont is the piano virtuoso playing Satie and Debussy.

Paintings of Duy Huynh - Surrealism Website

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Βρε, καλώς την ξανά την κυρία από την Αφρική!

  Αφρικανική σκόνη / Συστάσεις από το υπουργείο Υγείας - Πώς θα προφυλαχτούμε Αυγή Newsroom ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI ...