Τρίτη, Ιουνίου 27, 2023

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα κάνει ό,τι μπορεί για να εξαφανίσει κάθε αντίσταση, αλλά θα είμαστε εδώ για να τον δυσκολέψουμε».

 Το εκκρεμές πήγε Δεξιά - Η δική μας ώραhttps://im1.7job.gr/sites/default/files/imagecache/1200x675/article/2023/25/392984-5919885.jpg

tvxs.gr (editorial)

 

H επιστροφή της ακροδεξιάς με ενισχυμένη παρουσία στη νέα Βουλή, καθιστά τουλάχιστον ανησυχητική την κατάσταση. Οι προοδευτικοί πολίτες καλούνται για ακόμα μια φορά να αντιμετωπίσουν στην κοινωνία τα διάφορα ακροδεξιά και φασιστικά μορφώματα που θα επιχειρήσουν και πάλι να χύσουν το δηλητήριο τους.

Αντίστοιχα οι προοδευτικές δυνάμεις εντός Βουλής θα κληθούν να αναδείξουν τα δημοκρατικά τους αντανακλαστικά προκειμένου να έρθουν σε αντιπαράθεση με την ακροδεξιά και το φασισμό. Η μάχη για ακόμα μια φορά θα είναι δύσκολη.

Από την άλλη, η νέα εκλογική συντριβή του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και η αδυναμία του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ να αυξήσει περισσότερο τα ποσοστά του δημιουργεί μια επικίνδυνη συνθήκη απουσίας ουσιαστικού και αποτελεσματικού ελέγχου στην κυρίαρχη ΝΔ. Ειδικά από την στιγμή που η Ν.Δ του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει δείξει ήδη από την προηγούμενη τετραετία καθεστωτικά χαρακτηριστικά. Μετά τη νέα άνοδο της ακροδεξιάς το άθροισμα των δυνάμεων της όλης δεξιάς είναι μεγαλύτερο από το άθροισμα των δυνάμεων της όλης κεντροαριστεράς. Το σκηνικό γίνεται άκρως ζοφερό αν συνεκτιμηθεί ότι ο Κασιδιάρης έκανε με τους Σπαρτιάτες επίδειξη πυγμής, αποδεικνύοντας πόσο αποτυχημένες ήταν οι πρωτοβουλίες της κυβέρνησης Μητσοτάκη, προκειμένου να τον αποκλείσει από τις εκλογές.

Για τον προοδευτικό χώρο είναι σαφές ότι είναι απαραίτητος ο απολογισμός και θα πρέπει άμεσα να ξεκινήσει ένας κύκλος αναστοχασμού. Η κατάληξη είναι άγνωστη. Η ανασύνταξη είναι το καλύτερο σενάριο. Από την άλλη, η σαφής πρόθεση του ΠΑΣΟΚ να διεμβολίσει τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεν αφήνει πολλά περιθώρια προοδευτικών συγκλίσεων, τουλάχιστον στο ορατό μέλλον.

 

Η κοινωνική ανάγκη για άμβλυνση των ανισοτήτων, στήριξη των πιο ευάλωτων, ενίσχυση του δημόσιου χαρακτήρα του συστήματος υγείας και παιδείας, καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, αύξησης των μισθών, ανάπτυξης πολιτικών για την καταπολέμηση της δημογραφικής συρρίκνωσης και της κλιματικής αλλαγής, είναι μεγάλη. Πλέον δεν υπάρχει η πολυτέλεια της παθητικότητας απέναντι σε μια ανεξέλεγκτη κυβέρνηση που έχει στο βιογραφικό της το σκάνδαλο των υποκλοπών, σειρά υποθέσεων διαφθοράς, την τραγωδία των Τεμπών και άλλα θλιβερά.

Τα ΜΜΕ του προοδευτικού χώρου έχουν να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο αποκαλύπτοντας τις σκοτεινές όψεις της διακυβέρνησης, ασκώντας τεκμηριωμένη κριτική σε αποφάσεις που λειτουργούν σε βάρος των πολλών, προασπίζοντας δημοκρατικές αρχές και αξίες, εμποδίζοντας την καταρράκωση των θεσμών και τη χειραγώγηση της Δικαιοσύνης. Καλούνται για ακόμα μια φορά να πρωτοστατήσουν στον αγώνα κατά του εκφασισμού της κοινωνίας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα κάνει ό,τι μπορεί για να εξαφανίσει κάθε αντίσταση, αλλά θα είμαστε εδώ για να τον δυσκολέψουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Βρε, καλώς τηνε , για μια ακόμα φορά, την κυρία από την Αφρική!

  Αφρικανική σκόνη / Συστάσεις από το υπουργείο Υγείας - Πώς θα προφυλαχτούμε Αυγή Newsroom ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI ...