Παρασκευή, Ιουνίου 30, 2023

Η Αριστερά εμπρός στο δρόμο που άνοιξε ο Αλέξης...

 https://im2.7job.gr/sites/default/files/imagecache/1200x675/article/2023/26/393262-tsipras_paraitisi2.jpg

Νέες προκλήσεις για τον ΣΥΡΙΖΑΝέες προκλήσεις για τον ΣΥΡΙΖΑ


Μετά την παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ανοίγει ένας νέος ιστορικός κύκλος για το κόμμα της Αριστεράς που κατάφερε να κυβερνήσει σε μια εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία πετυχαίνοντας την απαλλαγή της χώρας από τα μνημόνια.

Η γενναία απόφαση του Αλ. Τσίπρα είναι λυτρωτική γιατί δείχνει την εντιμότητά του, διασφαλίζει την υστεροφημία του και απελευθερώνει τη δυναμική του αναστοχασμού και της ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ , αποτρέποντας φαινόμενα εκφυλισμού που είχαν ήδη αρχίσει να εκδηλώνονται με χαμηλού επιπέδου εσωκομματικούς καβγάδες.

Το κρίσιμο στο εξής είναι να εξελιχθούν οι διαδικασίες επανίδρυσης του ΣΥΡΙΖΑ, κατά την έκφραση που χρησιμοποίησε ο Αλ. Τσίπρας, με σοβαρότητα, υπευθυνότητα, ειλικρίνεια στην αυτοκριτική, πραγματική βούληση αλλαγής, σεβασμό στη λαϊκή βάση του κόμματος και τον προοδευτικό κόσμο που ενδιαφέρεται για την ανασύσταση και ανάκαμψη του αντιδεξιού χώρου.

 

Ο Αλ. Τσίπρας έδωσε με τη στάση του ένα εξαιρετικό παράδειγμα θάρρους, ευθυκρισίας και προσήλωσης στο συλλογικό καλό. Αυτός είναι ο δρόμος για την ανάκαμψη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ προς όφελος των πολλών και όχι των κομματικών μηχανισμών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΚΥΝΗΓΩΝΤΑΣ ΤΟ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ /ΤΗΕ MILLION POUND NOTE: αναδεικνύοντας το σπινθηροβόλο χιούμορ του Μαρκ Τουαίην

ΚΥΝΗΓΩΝΤΑΣ ΤΟ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ  (ΤΗΕ MILLION POUND NOTE) Το The Million Pound Note είναι μια βρετανική κωμωδία του 1954 ,σε σκηνοθεσία του Ρόναλν...