Παρασκευή, Ιουνίου 02, 2023

Διονύσης Τεμπονέρας: Αλήθειες εναντίον fake news για τη φορολογία

 https://www.avgi.gr/sites/default/files/styles/main/public/2023-06/teboneras00.jpg?h=3c2239fe&itok=6HuFWlaC

Διονύσης Τεμπονέρας / Κατέρριψε on camera τα fake news

Στην αποδόμηση του αφηγήματος της ΝΔ και των φιλικών σε αυτή μέσων ενημέρωσης, σχετικά με τη δήθεν φορολογική καταιγίδα που φέρνει ο ΣΥΡΙΖΑ, προχώρησε ο συντονιστής της Εκλογικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, Διονύσης Τεμπονέρας ξεκαθαρίζοντας ότι «υποσχόμαστε μειώσεις φόρων. Μείωση του ΕΦΚ, κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος και ότι το αφορολόγητο θα φτάσει στις 10.000 ευρώ».

«Υπάρχει μια κουβέντα την οποία δυσκολεύομαι να παρακολουθήσω. Τα πράγματα για εμάς είναι εξαιρετικά απλά» τόνισε ο Δ. Τεμππονέρας κληθείς να απαντήσει σχετικά με τη φορολογική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ. Ο ίδιος ξεκαθαρίζοντας ότι ένα πράγμα είναι η φορολόγηση των κερδών και κάτι τελείως διαφορετικό η φορολόγηση των υπερκερδών τόνισε:

«Όσον αφορά στη φορολόγηση των κερδών η χώρα μας βρίσκεται περίπου στον μέσο όρο των χωρών της Ευρώπης περίπου στο 22%. Το κυβερνητικό μας πρόγραμμα όπως έχει κατατεθεί δεν έχει καμία απολύτως μεταβολή ως προς το ζήτημα αυτό. Τι λέμε όμως; Ότι ακριβώς λόγω της συγκυρίας έχουν συσσωρευτεί κάποια κέρδη πάνω από τα συνήθη. Τα υπερκέρδη. Αυτά η κυβέρνηση της ΝΔ αποφάσισε να τα χαρίσει σε 6-7 μεγάλες εταιρίες παραγωγής ενέργειας και στα διαλυστήρια» υπογράμμισε ο Δ. Τεμπονέρας απαντώντας επί της ουσίας στο αφήγημα της ΝΔ.

[........................................]

ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ/ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Διονύσης Τεμπονέρας / Κατέρριψε on camera τα fake news

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Angela Gheorghiu - Paei efige to traino by Manos Hadjidakis - Athens 2002

Opera Gala - Angela Gheorghiu & Roberto Alagna Athens Festival - Odeon of Herodes Atticus, 06.09.2002 Symphony Orchestra of ERT Co...