Πέμπτη, Ιουνίου 01, 2023

Αυστραλιανό σκόρδο το αντιϊικό!

 

Νέα έρευνα δείχνει ότι η αυστραλιανή ποικιλία σκόρδου μπορεί να καταπολεμήσει τον COVID-19 και τη γρίπη!

Πηγή:

Ημερομηνία


Μια αυστραλιανή ποικιλία σκόρδου θα μπορούσε να μειώσει τον COVID -19 και τις λοιμώξεις που σχετίζονται με τη γρίπη, σύμφωνα με μια νέα μελέτη του Peter Doherty Institute for Infection and Immunity (Ινστιτούτο Doherty) και της Australian Garlic Producers.

Σύμφωνα με το ABC News , η μελέτη εξέτασε 20 ποικιλίες σκόρδου σε διαφορετικές μορφές. Μόνο ένα σκόρδο που δεν έχει ακόμη ονομαστεί ήταν αποτελεσματικό στην πρόληψη των ιικών κυττάρων από τη διάδοση του SARS-CoV-2 (ο ιός COVID-19) και της γρίπης Α στο πεπτικό σύστημα.

Το σκόρδο που μπορεί να καταπολεμήσει τη γρίπη προέρχεται από μια εμπορική καλλιέργεια που καλλιεργείται στο Merbein, κοντά στη Mildura, στη βορειοδυτική Βικτώρια.

Nick Diamantopoulos. Photo: Simon Schluter.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Australian Garlic Producers, Νικ Διαμαντόπουλος , δήλωσε ότι ως αποτέλεσμα της ανακάλυψης, η εταιρεία του θα αναπτύξει συμπληρώματα διατροφής. Τόνισε ότι ορισμένες ποικιλίες σκόρδου δεν έχουν οφέλη για την υγεία.

«Το σκόρδο είναι σίγουρα υγιεινό για εσάς, αλλά δεν είναι όλα τα σκόρδα ίδια», είπε ο κ. Διαμαντοπούλου. «Υπάρχουν ορισμένες ποικιλίες που είναι καλές για τη γεύση, αλλά δεν έχουν απαραίτητα οφέλη για την υγεία».

Ο κ. Διαμαντοπούλου είπε ότι το προϊόν πρέπει να καταναλώνεται ωμό.

«Πρέπει να το έχετε φρέσκο ​​όπως σε σαλάτα ή άψητο, τη στιγμή που θα το μαγειρέψετε θα καταστρέψετε όλα τα οφέλη για την υγεία», είπε.

Πηγή: ABC

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Angela Gheorghiu - Paei efige to traino by Manos Hadjidakis - Athens 2002

Opera Gala - Angela Gheorghiu & Roberto Alagna Athens Festival - Odeon of Herodes Atticus, 06.09.2002 Symphony Orchestra of ERT Co...