Τετάρτη, Φεβρουαρίου 19, 2020

Έντουαρντ Χόπερ : 'Οσο περνούν τα χρόνια τόσο αυξάνεται η γοητεία του


  • Γιώργος Τούλας : "Ο εικονογράφος της Αμερικής της μοναξιάς"

    Αποτέλεσμα εικόνας για SHIRLEY - Visions of RealitySHIRLEY - Visions of Reality - BEHIND THE SCENES

    13 έργα ζωγραφικής του Edward Hopper ζωντανεύουν σ΄αυτήν την ταινία. Είναι η αφήγηση της ιστορίας μιας γυναίκας, της οποίας οι σκέψεις, τα συναισθήματα και οι συγκινήσεις μάς επιτρέπουν να παρατηρούμε μια εποχή στην αμερικανική ιστορία. Η Shirley είναι γυναίκα στην Αμερική τη δεκαετία του 1930, τη δεκαετία του '40, τη δεκαετία του '50 και τη δεκαετία του '60. Μια γυναίκα που θα ήθελε να επηρεάσει την πορεία της ιστορίας με την επαγγελματική και κοινωνική πολιτική της εμπλοκή.
  • Μια σειρά στιγμιότυπων από τη ζωή μιας φανταστικής ηθοποιού που ονομάζεται Shirley χρησιμεύει για την ύφανση δεκατριών ζωγραφικών έργων από τον Edward Hopper (π.χ. "Γραφείο τη νύχτα", "Western Motel", "Usherette", "Μια γυναίκα στον ήλιο") σε μια συναρπαστική σύνθεση ζωγραφικής και ταινίας, προσωπική και πολιτική ιστορία. Κάθε σταθμός στην επαγγελματική και ιδιωτική ζωή της Shirley , από τη δεκαετία του 1930 έως τη δεκαετία του 1960 είναι ακριβής: Είναι πάντα στις 28/29 Αυγούστου του εν λόγω έτους, καθώς οι τοποθεσίες διαφέρουν από το Παρίσι στη Νέα Υόρκη μέχρι το Κέιπ Κοντ (Cape Cod).

    Έντουαρτ Χόπερ (Edward Hopper) - Art Magazine


    Shirley: Visions of Reality - Wikipedia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ζήσε το όνειρό σου στην Ελλάδα, τη χώρα με δημόσιο χρέος διπλάσιο του ΑΕΠ!

  - Μου λες ότι ο Οίκος Fitch αναβάθμισε το  αξιόχρεο της Ελλάδας,  ενώ το Δημόσιο Χρέος αυξήθηκε για 6ο συνεχόμενο τρίμηνο και εκτινάχθη...