Παρασκευή, Φεβρουαρίου 21, 2020Κι εσύ, ρε μ…κα, τον πίστεψες;


Του Γ. Τεκίδη
anoixtoparathyro.gr«Άσε ρε Μελίνα και μας φλομώσατε με τις εξαγγελίες του Ανδρέα, τα τσιτάτα, τα συνθήματα, τα Εξω οι βάσεις του θανάτου, Όχι στην ΕΟΚ των μονοπωλίων, η Ελλάδα στους Έλληνες και δεν συμμαζεύεται και αποτέλεσμα, μην πώ τώρα… για να εισπράξω άμεσα την απάντηση από την ίδια "Καλά κι εσύμ ρε μαλάκα , τον πίστεψες;"»
Το συμβάν αυτό που έλαβε χώρα πριν αρκετά χρόνια διηγείται γνωστός ηθοποιός και συγγραφέας, όταν βρέθηκε κάποια βραδιά σε καλλιτεχνική παρέα, σχολιάζοντας την επικαιρότητα με παρούσα και την αείμνηστη Μελίνα Μερκούρη. Την Μελίνα της γλυκιάς αμετροέπειας, του ζεστού ανθρώπινου και ανεπιτήδευτου λόγου, του λόγου της καρδιάς που κυρίως για τους ταπεινούς και απαρατήρητους συμπολίτες μας, ήταν βάλσαμο παρηγοριάς, μα και σταγόνες αστείρευτου κουράγιου στις δύσκολες και σκοτεινές μέρες της δικτατορίας.
Το πείραγμα-απάντηση της Μερκούρη στον συνομιλητή της που περιείχε έτσι κι αλλιώς και μια δόση προβοκάτσιας για να ανάψει η συζήτηση και τα πειράγματα εκείνης της παρέας, δεν έχει καμία σχέση με την επικοινωνιακά εκκωφαντική απάτη που στήθηκε από την δεξιά τα τελευταία χρόνια διακυβέρνησης του Σύριζα, με στρατευμένα τα χαλκεία της έντυπης και γραπτής μαζικής ενημέρωσης.  Για να πιστέψει ο κόσμος την με βαρύ και αμαρτωλό πολιτικό παρελθόν δεξιά, έπρεπε η πραγματικότητα και η αλήθεια να στηθούν και να περπατήσουν με το κεφάλι κάτω και τα πόδια επάνω. Μα γίνονται αυτά τα πράγματα σήμερα; Να όμως πού γίνονται και παραγίνονται. Το Βορειοκορεατικού τύπου, ακόμη και εκείνο το αλήστου μνήμης του πάλαι ποτέ…Σοσιαλιστικού στρατοπέδου, σκηνικού ενημέρωσης και πληροφόρησης, ευθέως παραπέμπει στο σημερινό της κυβέρνησης Μητσοτάκη.
Μια ολόκληρη και επιστημονικά επεξεργασμένη απάτη παραπληροφόρησης, συκοφάντησης και  πλύσης εγκεφάλου, με στόχο την στήριξη ενός ψευδεπίγραφου και έωλου νεοφιλελεύθερου αφηγήματος, στην πραγματικότητα άκρως συντηρητικού και ακροδεξιού, που σήμερα αποκαλύπτεται με σοκαριστικό τρόπο. Οι δήθεν πολέμιοι των…ψεμάτων του Τσίπρα, ψεμάτων που ανήγαγαν σε  πεμπτουσία της πολιτικής αμαρτίας, στήριξαν και στηρίζουν οι ίδιοι τις πολιτικές μιας κυβέρνησης της οποίας τα θεμέλια  είναι η μαζική εξαπάτηση, η κακοποίηση της αλήθειας και η κατασκευή μιας βολικής εικονικής πραγματικότητας που δικαιώνει τον μη πειστικό και ανεπαρκή ακόμη και για τούς δεξιούς, Κυριάκο.
Από πού να τους πιάσει κανείς χωρίς να κινδυνεύει να λερωθεί; Απερίγραπτοι και πέραν της πλάκας, επικίνδυνοι στα θέματα εξωτερικής πολιτικής. Οι γκάφες διαδέχονται η μία την άλλη, το δίχως προηγούμενο φιάσκο ταξίδι του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ, ο αποκλεισμός μας από τη διάσκεψη του Βερολίνου για την Λιβύη, η ανεξήγητη επί της ουσίας αποστολή των patriot στο Ριάντ, με κίνδυνο την άμεση εμπλοκή της χώρας μας σε περιπέτειες που θα στοιχίσουν πανάκριβα. Δημόσια αγαθά, παιδεία, υγεία, ενέργεια παραδίνονται καθημερινά στα αδηφάγα ιδιωτικά συμφέροντα.
Το τσουνάμι των επενδύσεων που θα άλλαζαν ριζικά την εικόνα της χώρας, αντικαταστάθηκε από το τσουνάμι των καθημερινών λεκτικών προκλήσεων φασιστικής κοπής και νοοτροπίας από την πανίσχυρη ακροδεξιά κυβερνητική ομάδα με επικεφαλής τον άρτι…μεταμεληθέντα…αντισιωνιστή Άδωνη! Πτώση, λέει, της βιομηχανικής παραγωγής πάνω από 4%, κατάργηση της 13ης σύνταξης, φαλκίδευση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, διάλυση του Σώματος επιθεώρησης εργασίας, αφαίρεση πλήρως της προστασίας πρώτης κατοικίας.
Επειδή όμως ούτε ο Θεός ευλογεί το άδικο, εδώ θα πρέπει να πιστώσουμε μια ιδιαίτερη κυβερνητική επιτυχία που ακούει στο όνομα «προσφυγικό». Όχι τίποτα άλλο αλλά για να βλέπουν οι Συριζαίοι, οι πολιτικά ερασιτέχνες, οι βουτηγμένοι στις ιδεοληψίες και τις…δήθεν ανθρωπιστικές αρχές πως χειρίζονται τέτοιας σημασίας ζητήματα από τα άριστα, επιτελικά και τελικά άχρηστα στελέχη της δεξιάς. Τέτοιας αποτελεσματικότητας ενέργειες και αποφάσεις που άφησαν άναυδους ακόμη και τον Ορμπαν, τον Σαλβίνι, τις κεντροευρωπαϊκές εν γένει πολιτικές ηγεσίες, μη εξαιρουμένων και αυτών των Βαλτικών χωρών.
Αυτή την μαύρη επικοινωνιακή καταιγίδα του ψεύδους, της φαυλότητας και της απάτης, καλείται να αντιπαλέψει ο Σύριζα-προοδευτική συμμαχία, προτάσσοντας τις δικές του πολιτικές προτεραιότητες, το δικό του πολιτικό σχέδιο και πρόγραμμα, τις δικές του λαϊκές συμμαχίες. Πώς θα γίνει αυτό; Σίγουρα όχι με τις εν υπνώσει σήμερα κομματικές του οργανώσεις και την χαρακτηριστική έλλειψη αντιπολιτευτικής στρατηγικής.
Καλό το συνέδριο, μέγιστη δημοκρατική διαδικασία, αρκεί να μην αναλώνεται στελεχικό δυναμικό, μέλη και διευρυμένοι σε δευτερεύοντα ως συνήθως ζητήματα, οχυρωμένοι στις δικές τους αλήθειες , με οδηγό την καχυποψία και την αναιτιολόγητη υπερβολική επιφυλακτικότητα για τους άλλους. Ο χρόνος πλέον μετρά αντίστροφα και η άμεση και καλά οργανωμένη αντίδραση στην κυβερνητική ακροδεξιά λαίλαπα, επείγει.
Μέχρι η αλήθεια να φορέσει τα βρακιά της και να βγει στο δρόμο, το ψέμα και η απάτη έκαναν τον γύρο του κόσμου, συνήθιζε να λέει ο Τσόρτσιλ και δεν είχε καθόλου άδικο. Ο νοών νοείτω...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΑΚΗ ΠΑΝΟΥ=>Πες μου, παππού...

Πες μου, παππού, πες μου, παππού αυτός ο κόσμος πάει που και το...