Σάββατο, Φεβρουαρίου 29, 2020

Εκεί όπου σταματά η λογική κάνουν πάρτι οι ιοί

  https://vivecamino.com/img/gal/la-peste-negra-asolo-la-poblacion-europea-en-la-edad-media_6746_p.jpg ΕΝΩ ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΣΥΝΙΣΤΟΥΝ...

να διατηρούμε  αποστάσεις, τουλάχιστον 1 μέτρου από τους άλλους ανθρώπους, ιδιαίτερα από ανθρώπους που βήχουν, φτερνίζονται ή έχουν πυρετό, να αποφεύγουμε  να αγγίζουμε τη μύτη, το στόμα και τα μάτια μας και να αποφεύγουμε να χρησιμοποιούμε αντικείμενα χρησιμοποιημένα από άλλους ανθρώπους....
...ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΑΠΑΣ αποφαίνεται κατηγορηματικά, σε εκπομπή της  ΕΡΤ :
 «Ο κοροναϊός δεν κολλάει με την μετάληψη γιατί ο Χριστός δεν έχει μικρόβια»!
Τρεις δημοσιογράφοι ακούνε αμήχανοι τις επικίνδυνες κοτσάνες του χωρίς να τον αντικρούσουν ή να ζητήσουν και την άποψη ενός επιδημιολόγου πάνω στο κρίσιμο αυτό θέμα.
Η Εκπομπή κλείνει δίνοντας την εντύπωση ότι ο πιστός που θέλει να κοινωνήσει , ενώ έξω από την εκκλησία οφείλει να ακολουθεί τους κανόνες της δημόσιας υγιεινής , μέσα στον Οίκο του Θεού  τις ξεχνά, γιατί η χάρη Του θα φροντίσει να  μη μολυνθεί καταπίνοντας τη μετάληψη από το ίδιο κουταλάκι που  πριν από λίγο θα έχει μπει πιθανόν  στο στόμα ενός ασθενή-φορέα ενός  καραμπινάτου κοροναϊού .

Το χειρότερο όλων: κανείς από τους δεκάδες χιλιάδες γιατρούς που διαθέτει η χώρα δεν τόλμησε να παρέμβει  στην εκπομπή , για να κατακεραυνώσει τον αλαζόνα παπά , που  διαβεβαιώνει τους πιστούς  ότι δε διατρέχουν κανένα κίνδυνο από το "αίμα του Χριστού", με το γελοίο και ανιστόρητο  επιχείρημα ότι , αν υπήρχε θέμα μετάδοσης κάποιου ιού, πρώτα θύματα για τις αιώνιες μονές στις διάφορες επιδημίες  θα ήταν οι παπάδες*.   

Gerontakos

*Σημείωση: Αντιγράφω από το λήμμα της Βικιπαίδειας

*Μαύρη πανώλη  :      μερικά παραδειγματάκια για το ολέθριο πάρτι της πανούκλας  στους εκκλησιατικούς κύκλους του 14ου  αιώνα:  

 «Ο Τζων Κλιν (John Clyn), τελευταίος επιζήσας μοναχός ενός ιρλανδικού μοναστηριού, έγραψε λίγο πριν πεθάνει πως ελπίζει να υπάρχει έστω και ένας άνθρωπος που θα βγει αλώβητος από την πανώλη, για να συνεχίσει το δικό του χρονικό. 

Στη Βενετία από τους 24 συνολικά γιατρούς πέθαναν οι 20, στο Αμβούργο από τους 21 δημοτικούς συμβούλους οι 16. Στο Λονδίνο μετά τον θάνατο του αρχιεπισκόπου του Καντέρμπερι, πέθανε και ο υποψήφιος διάδοχος του, και αμέσως μετά και ο επόμενος στη σειρά. 

Στη Γαλλία υπέκυψε στη πανώλη πάνω από το ένα τρίτο των βασιλικών συμβολαιογράφων, ενώ στην Αβινιόν το ένα τρίτο των καρδιναλίων βρήκε τραγικό θάνατο.»

 

  • Add to Phrasebook
    • No word lists for Greek -> Greek...
    • Create a new word list...
  • Copy
  • Add to Phrasebook
    • No word lists for Greek -> Greek...
    • Create a new word list...
  • Copy

Δεν υπάρχουν σχόλια: