Τρίτη, Φεβρουαρίου 25, 2020

https://lh3.googleusercontent.com/proxy/6n-8YstvfwyhMZht_QgOw1m_2Qgnjoj68yozLqEnradQeLz0PtVkiLAU9GhANMTd1wv72g3L6P8w4esWkwlceayeJB3FjuM2IcsqyGn1qEwwt-IiIWYzwKJbE87ss9M2Μετανάστευση και προσφυγιά ή η αφόρητη σιωπή των διανοούμενων

“Μακριά από μένα κι ότι θέλει ας γίνει…”

Αυτή είναι η θέση των διανοούμενων στη πολιτισμένη Δύση και ήμων των Ευρωπαίων σήμερα. Πέρα από μένα οι μαύροι, οι μελαψοί, οι Αφρικάνοι οι Ασιάτες, οι Νοτιοαμερικάνοι κι οι “άλλοι”. Εγώ θέλω την ησυχία μου. Είμαστε ήδη πολλοί και δεν θέλουμε άλλους στο διαστημικό μας όχημα- που δεν γνωρίζω ακριβώς που πάει- στο προάστιο αυτού του γαλαξία και στο μυστήριο ταξίδι της ζωής μου. Αυτοί θέλουν να έρθουν εδώ και να μοιραστούμε το φούρνο των μικροκυμάτων μου,το κομό μου,τα μπικουτί μου,το κινητό και το ακίνητο μου.
Αυτοί θέλουν να μοιραστούν και να μολύνουν το κοριτσάκι μου,το αγοράκι μου,τη γυναίκα μου και το γκομενάκι μου.
Αυτοί θέλουν να μου πάρουν το οικοπεδάκι μου. Αυτοί έχουν άλλους θεούς,δασκάλους κι άλλες ιδεολογίες.
Δεν φταίω εγώ που γεννήθηκαν και μεγάλωσαν αλλού…
Θέλουν να πάρουν τα πάρκα μου,το αυτοκίνητο μου,τις κρέμες μου και να κάνουν τη ζωή μου σαν δικές τους.
Εγώ έχω δικά μου προβλήματα, τις μετοχές μου, τις Τράπεζες μου, τις Αγορές μου, τα όποια μοντέλα μου. Κόλαση είναι οι άλλοι, το είπε και ο Ζαν Πωλ Σαρτ.
Εγώ προσπαθώ να προστατευθώ απ τον καρκίνο, το εγκεφαλικό μου και τα ψυχοτικά μου κι όχι να έχω στο κεφάλι μου τα προβλήματά τους. Εγώ δεν φταίω αν στα μέρη τους έχουν πολέμους ή τους κυβερνούν μαλάκες.
Οσοι πρόλαβαν και ήρθαν να κλειστούν σε μέρη που να μην με φτάνουν. Να τους επιτηρεί ο στρατός, ή αστυνομία,τα σεκιούριτι. Να τους έχουν μέσα σε σύρματα,σε φράχτες. Να τους μοιράζουν ένα κωλοφαγητό, καπότες, σερβιέτες, χάπια, χαρτομάντηλα και την Αγία Γραφή. Αρκεί να μη κυκλοφορούν στους δρόμους μας. Αρκεί να μην τους υποστηρίζουν,τα Μέσα και το Διαδίκτυο μας γιατί αυτοί θέλουν να μολύνουν και το facebook και το wifi μας…Φτάνει πια με τις μαλακίες για κλιματική αλλαγή, πείνες και μαζική μετανάστευση.
Ας το καταλάβουμε όλοι μας. Αυτοί είναι άμεσος κίνδυνος και δεν έχουν σχέση με εμάς…
Ηλίας Κουτσούκος
Πρόεδρος Εταιρίας Λογοτεχνών Θεσσαλονίκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Νέος άνθρωπος με γερασμένο μυαλό

Η "πατάτα" του  Αν...