Πέμπτη, Φεβρουαρίου 20, 2020

«Απαγορεύεται ομοφώνως η εν Ελλάδι αποβίβασις προσώπων ομαδόν εξ αλλοδαπής»




Μήπως έχει δίκιο ο Κουρουμπλής;



Του Βλάση Αγτζίδη (*)
 presspublica.gr
Η κίτρινη εφημερίδα «Πρώτο Θέμα»,  που την Κυριακή μοίρασε μια προπαγανδιστική αγιογραφία του Μουσταφά Κεμάλ, αποφάσισε να ντυθεί σήμερα «υπερπατριώτης» .book_main

Έτσι, παραποιώντας την ουσία της τοποθέτησης Κουρουμπλή και επενδύοντας στην αμάθεια και τον πρωτογονισμό ενός τμήματος των αναγνωστών της, σκίζει υποκριτικά τα ιμάτιά της.

Όμως ο Κουρουμπλής είπε το απλό ιστορικό γεγονός: Ότι οι Μικρασιάτες και Πόντιοι πρόσφυγες (όχι οι Ανταλλάξιμοι του 1924) έφτασαν στην Ελλάδα παράνομα ως  λαθρομετανάστες με βάση τις τότε κυβερνητικές οδηγίες.

Γιατί τους μετέτρεψαν σε λαθραίους οι ηγέτες του μοναρχικού «Λαϊκού Κόμματος» , τόσο με τον Νόμο του Ιουλίου του 1922  όσο και με την εντολή του πρωθυπουργού Π. Πρωτοπαδάκη , λίγο πριν καταληφθεί η Σμύρνη απ τους Τούρκους, αλλά και με το τηλεγράφημα Γούναρη προς Στεργιάδη («Μην επιτρέψετε να δημιουργηθεί προσφυγικό πρόβλημα στην Ελλάδα»)….

Και ήταν τόση η υποκρισία και ο τουρκοφιλισμός της τότε Δεξιάς, ώστε και έως σχεδόν την κατάρρευση της Δικτατορίας αποκαλούσε τους πρόσφυγες «μετανάστες». Δεν είναι τυχαίο ότι το Καταστατικό του ΚΜΣ μιλά μόνο για» μετανάστες εκ Μικράς Ασίας»…

ΑΝΤΙ λοιπόν οι πολιτικοί απόγονοι των ενόχων της Μικρασιατικής Καταστροφής να πουν ένα ειλικρινές «συγγνώμη» στους απογόνους των θυμάτων τους, τολμούν απ τη μία να προβάλουν θετικά τον Μουσταφά Κεμάλ και από την άλλη να γίνονται τιμητές και να συγκαλύπτουν το μέγα εθνικό έγκλημα του 1922..
——-————
(*) Ο Βλάσης Αγτζίδης είναι διδάκτωρ σύγχρονης ιστορίας, μαθηματικός

 «Απαγορεύεται ομοφώνως η εν Ελλάδι αποβίβασις προσώπων ομαδόν εξ αλλοδαπής,
εφόσον αυτοί δεν είναι εφωδιασμένοι διά τακτικών διαβατηρίων νομίμως τεθεωρημένων...»
Εν Αθήναις τη 20ή Ιουλίου 
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Β΄
https://img.huffingtonpost.com/asset/5bb6135f3c000018010d2688.jpeg?ops=scalefit_960_noupscale

Δεν υπάρχουν σχόλια: