Τετάρτη, Φεβρουαρίου 26, 2020

Ο ΜΕΣΑΙΩΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ

Μπορεί οι αρχές να συνιστούν ψυχραιμία στον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει ο κόσμος τον κοροναϊό. Μπορεί να επαναλαμβάνουν τους τρόπους με τους οποίους μπορεί κάποιος να προστατευθεί από τον Covid 19... Ωστόσο δύσκολα γίνεται να πείσουν τις κοινωνίες...
Ο πανικός που διαχέεται  με ταχύτητα φωτός είναι χειρότερος από τον ιό της αρρώστιας . Ο φιλοτομαρισμός στρέφει τον άνθρωπο ενάντια στο συνάνθρωπό του  και παράγει ακραία φαινόμενα ρατσισμού . 
Στο 1ο Λύκειο Γιαννιτσών οι μαθητές έκαναν κατάληψη σήμερα ζητώντας να μην επιστρέψουν στο σχολείο όσοι μαθητές της Γ' λυκείου συμμετείχαν στην πολυήμερη εκδρομή του σχολείου στην Ιταλία! Πιο συγκεκριμένα, ήταν μαθητές της Α και Β' λυκείου εκείνοι που αντέδρασαν περισσότερο υποστηρίζοντας  πως φοβούνται μήπως οι τελειόφοιτοι τους μεταδώσουν την ασθένεια. 
Σύμφωνα με πληροφορίες αύριο θα μεταβεί στο 1ο Λύκειο Γιαννιτσών ιατρός με σκοπό να ενημερώσει τους μαθητές για τον Covid 19 και τις μηδενικές σχεδόν πιθανότητες που υπάρχουν για μόλυνση στην ηλικία τους και να τους πείσει να επιστρέψουν στα θρανία τους!  
Σημειώνουμε ότι στο ίδιο λύκειο πέρυσι είχε σημειωθεί κατάληψη από τους μαθητές, με την παρακίνηση γνωστών ακροδεξιών  και παραθρησκευτικών οργανώσεων  ως αντίδραση για την υπογραφή της  Συμφωνίας των Πρεσπών.
Αν κρίνουμε από τα συχνά  φαινόμενα ακραίου ρατσισμού  εκ μέρους πολλών νέων της περιοχής, φαίνεται ότι κάτι δεν πάει καλά με τις αξίες που μεταδίδουν οι μεγαλύτεροι στους νεότερους για τη Δημοκρατία μας και τη στάση μας απέναντι στον αδύνατο ή πάσχοντα  συνάνθρωπό μας. 
 Περήφανοι μεν για τον πολιτισμό των αρχαίων αυτών  προγόνων  , έτοιμοι όμως να πετάξουν στον Καιάδα τους άλλους, τους ξένους, τους διαφορετικούς, τους πιθανόν μολυσμένους  , προκειμένου να περνούν αυτοί καλά .
O TEMPORA , O MORES/  Ω ΗΘΗ, Ω ΚΑΙΡΟΙ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Επιστροφή στην Άνοιξη με κακό καιρό: Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού από την ΕΜΥ για Παρασκευή και Σάββατο

      emy.gr Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού (ΕΔΕΚ) https://www.boatfishing.gr/wp-content/uploads/2018/09/ektakto-deltio-thyellodon-an...