Τρίτη, Δεκεμβρίου 10, 2019


Η ηθοποιός Rooney Mara σε μυστική αποστολή για να εκθέσει την σκληρότητα προς τα ζώα





Η ηθοποιός Rooney_Mara σε μυστική_αποστολή για να εκθέσει την σκληρότητα προς τα ζώα
Η vegan ηθοποιός Rooney Mara μετατράπηκε σε μυστικός αγγελιοφόρος για να εκθέσει την αποτρόπαια σκληρότητα εις βάρος των ζώων σε δύο εργοστασιακά αγροκτήματα. Η ηθοποιός συνεργάστηκε με την ομάδα Animal Equality, που μάχεται για τα δικαιώματα των ζώων, για να συγκεντρώσει το υλικό, με το οποίο δημιούργησαν ένα  ντοκιμαντέρ οκτώ λεπτών, με τίτλο With My Own Eyes.
Στο αγρόκτημα εκτροφής κοτόπουλων  η Μάρα βρήκε χιλιάδες κοτόπουλα παραμορφωμένα λόγω της ασυνήθιστα ταχείας εκτροφής τους, ώστε τα πόδια και τα όργανα τους δεν μπορούσαν να στηρίξουν το δυσανάλογο μεγάλο σώμα τους. Συνάντησε, κοτόπουλα  μέσα σε βρόμικες συνθήκες, σε μαρασμό από ασθένεια και τραυματισμούς.
Στο αγρόκτημα των χοίρων η Μάρα βρήκε μητέρες περιορισμένες σε κιβώτια κύησης, ανίκανες να γυρίσουν για να φροντίσουν κατάλληλα τα νεαρά τους χοιρίδια που είχαν συνθλιβεί κάτω από το βάρος της ίδιας της μητέρας τους. Πολλές από αυτές τις μητέρες πεθαίνουν από κήλες και ανεπαρκή κτηνιατρική φροντίδα.
“Τίποτα δεν σε προετοιμάζει στο να κοιτάξεις στα μάτια ενός θηλυκού χοίρου , του οποίου η ζωή χρησιμοποιείται μόνο για γονιμοποίηση και θα μείνει σε ένα κλουβί μέχρι να σφαγεί”, δήλωσε η Μάρα. “Σκέφτομαι την αδελφή μου που μόλις απέκτησε ένα μωρό και πόσο όμορφη ήταν αυτή η άμεση επιθυμία να θηλάσει και να προστατεύσει το παιδί της. Δεν μπορώ να φανταστώ πόσο απαίσιο πρέπει να είναι να παγιδεύεις κυριολεκτικά και να συνθλίβεις τα δικά σου μωρά και να μην μπορείς να κάνεις τίποτα γι΄αυτό.”
Τα αγροκτήματα που η Μαρά επισκέφτηκε και στα οποία κατέγραψε τα γεγονότα  εκτρέφουν συλλογικά 3.000 χοίρους και πάνω από 50.000 κοτόπουλα – και, σύμφωνα με τα αρχεία της φάρμας κοτόπουλων, κατά μέσο όρο πεθαίνουν ημερησίως 42 κοτόπουλα λόγω δυσφορίας.
Οι “Animal Equality’s” μυστικοί ερευνητές αντιμετωπίζουν μεγάλο προσωπικό κίνδυνο για να εκθέσουν αυτά που δεν θέλει να γνωρίζουμε η βιομηχανία κρέατος και που το κοινό έχει κάθε δικαίωμα να γνωρίζει”, δήλωσε η πρόεδρος της Animal Equality, Sharon Núñez.
“Είμαστε βαθιά ευγνώμονες στη Rooney. Το θάρρος της πραγματικά μας εμπνέει”. Η Mara και ο σύντροφος και vegan σύμμαχος της, Joaquin Phoenix, χρησιμοποιούν συχνά τη δημοσιότητά τους για να προσελκύσουν την προσοχή του κοινού σε θέματα σχετικά με τα δικαιώματα των ζώων. Τον Ιούνιο, το ζευγάρι διεξήγαγε μια πορεία στο West Hollywood, CA, για να τιμήσει την 9th National Animal Rights Day, και οι δύο κρατούσαν στα χέρια σώματα νεκρών ζώων που χάθηκαν μέσα στις εργοστασιακές εκμεταλλεύσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

«Το κινητό μου με ρουφιανεύει ξεδιάντροπα»!...

Η ζωή στην πλατφόρμα ΚΙΜΠΙ efsyn.gr 6–7 λεπτά Το κινητό μου με ρουφιανεύει ξεδιάντροπα. Δεν ξέρω τι καταλαβαίνουν οι αλγόριθμοι της ατομική...