Κυριακή, Δεκεμβρίου 29, 2019

Κώστας Αχ. Καραμανλής: Τον φτύνουν και νομίζει ότι ψιχαλίζει

Του Γ. Λακόπουλου
Τα ράσα δεν κάνουν τον παπά και το όνομα τον πολιτικό. Ο Κώστας Καραμανλής του Αχιλλέα , θεωρείται ήδη το πιο μαύρο πρόβατο  της κυβέρνησης Μητσοτάκη -ανάμεσα σε άλλα μαύρα και φαιά.
   Στην αρχή πήρε ψηλά τον αμανέ: κάποιοι πήγαν να συνδέσουν τον τίτλο «υπουργός Υποδομών» με τον παλιό Καραμανλή που ξεκίνησε τη μεγάλη σταδιοδρομία του ως υπουργός Δημοσίων Έργων.
 Ήταν ο απόηχος του σεναρίου ότι, μετά την αποχώρηση του Κώστα Καραμανλή από την ηγεσία της ΝΔ , ο «γιος του Αχιλλέα» με τις καλές σπουδές, είναι δελφίνος.
Ήταν αρκετές δυο τρεις δημόσιες εμφανίσεις του για να τελειώσει  το πολιτικό μάρκετινγκ που έστρωνε το μέλλον του.  Η τελευταία ήταν στο συλλαλητήριο του Σαμαρά για το Μακεδονικό στη Θεσσαλονίκη  -με τον πατέρα του δίπλα.
 Η σχέση του με την πολιτική  είναι μάλλον αφελής. Π.χ. κάποια στιγμή πήγε να τα βάλει με τη Ντόρα , λέγοντας ότι δεν πρέπει να μιλάει για τα εξωτερικά γιατί δεν είναι αρμόδια. Αλλά κατάλαβε ότι δεν τον παίρνει και μαζεύτηκε. Ή απλώς δεν άκουσε όσους του έλεγαν ότι ένας «Πόλεμος των Ρόδων» θα τον ωφελήσει.
Η ψιλοεπίθεση στη Μπακογιάννη δεν του βγήκε και άσχημα. Ο Κυριάκος, γνωστός πολέμιος του Νεποτισμού, τον έχρισε υπουργό  Υποδομών.  Αλλά μέσα σε εβδομάδες πολλοί θυμήθηκαν τη φράση του Κώστα Μητσοτάκη «δεν κάνει το παιδί».  
Προφανώς επειδή δεν έχει χρησιμοποιήσει ποτέ τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς είπε ότι «πρέπει να νιώθουν αποβράσματα» όσοι δεν  πληρώνουν εισιτήριο.  Στο Διαδίκτυο έγινε πάρτι.
 «Μήπως του βρίσκεται πρόχειρος κάποιος χαρακτηρισμός για εκείνους που είχαν στήσει το κύκλωμα των πλαστών εισιτηρίων και κυρίως για εκείνους που τους κάλυπταν;» ρώτησε ο Βαρεμένος από τον ΣΥΡΙΖΑ .
Στην ουσία με αυτό το υπουργείο τελειώνει η πολιτική σταδιοδρομία του Κώστα Αχ. Καραμανλή- που πρωτοβγήκε βουλευτής το 2015.
Ας λιβανίζει-αυτός, ένας Καραμανλής- απροκάλυπτα  τον Μητσοτάκη,  ρίχνοντάς συμπλεγματικές σπόντες για τον επιτυχημένο ξάδελφό του: «Είναι από τις ελάχιστες φορές τα τελευταία χρόνια που έχουμε έναν πρωθυπουργό χωρίς φοβικά σύνδρομα». Τον Κυριάκο εννοεί.
Κι ύστερα ήλθε ο Πρόδρομος Εμφιετζόγλου.  Ο πάλαι ποτέ κραταιός εργολάβος, προσωπικός φίλος του παλαιού Καραμανλή, έκανε τον ανεψιό του τ’ αλατιού:
«Ο εθνάρχης εμένα με εκτιμούσε, εσένα αν σε άκουγε θα ένιωθε ντροπή»- του είπε ύστερα από όσα απαξιωτικά ανέφερε  ο υπουργός στη Βουλή για κάποια έργα που τον αφορούν και κατ’ αυτόν συνιστούν παρανομίες, αλλά και  «μπούλινγκ» εναντίον του.
Ο Εμφιετζόγλου τον είπε «ανίκανο, ψεύτη, άσχετο και θρασύδειλο, κομπλεξικό εμμονικό άτομο που δεν αντέχει να σηκώσει το ιστορικό όνομά  που έχει». Του  καταλόγισε ότι θέλει να δώσει έργα στους «νταβατζήδες», και σε «φίλους του στο καρτέλ που κλέβουν». Τα είπε με την υπογραφή του.
Εκτός από τους χαρακτηρισμούς, άφησε και νύξεις ηθικού τύπου- και αυτό έκανε ορισμένους να σκεφτούν ότι αφού δεν βρήκε σκάνδαλα σε βάρος του ΣΥΡΙΖΑ στα δημόσιο έργα, φροντίζει ώστε επί των ημερών του να δημιουργηθούν σε βάρος της ΝΔ. 
Κανένας πολιτικός δεν θα άντεχε τέτοιες κατηγορίες και ήδη θα είχαν πιάσει δουλειά δυο εισαγγελείς.  Ένας  αυτεπαγγέλτως για να διερευνήσει όσα καταλογίζει ο εργολάβος στον υπουργό. Κι ένας με τη μήνυση που θα έκανε ο Καραμανλής του Αχιλλέα, στον επιστολογράφο. 
Ασφαλώς θα είχε κινηθεί ήδη και ο Πρωθυπουργός. Έστω ο «Προσωπάρχης» του Μεγάρου Μαξίμου, επίσης παραλήπτης της επιστολής- ίσως γιατί ο Εμφιετζόγλου ξέρει καλά τα ενδομητσοτακικά. Αν περιμένουν τον ανασχηματισμό μπορεί είναι αργά.
Κακά τα ψέματα. Η δυναστεία Καραμανλή έβγαλε έναν άξιο διάδοχο του ιδρυτή της, αλλά από εκεί και πέρα ατύχησε. Μετά τον Μιχ. Λιάπη, ο Κ. Αχ. Καραμανλής μπερδεύει το φτύσιμο με το ψιχάλισμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: