Σάββατο, Δεκεμβρίου 21, 2019


Δημήτρης Ινδαρές: "Δαιμονοποίησαν την οικογένειά μου"

efsyn.gr


Δημήτρης Ινδαρές: Δαιμονοποίησαν την οικογένειά μου

Για οικογενειακή τραγωδία μιλάει ο γνωστός σκηνοθέτης ● Αρνείται την εμπλοκή του ίδιου και της οικογένειάς του με την κατάληψη ● Ντοκουμέντα σε βίντεο και φωτογραφίες εκθέτουν το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και την κυβέρνηση ● Το χρονικό της υπόθεσης και τα ρεπορτάζ της ΕΛ.ΑΣ.
Την πρώτη του δημόσια τοποθέτηση για τη βίαιη περιπέτεια που βιώνει ο ίδιος και η οικογένειά του έκανε ο σκηνοθέτης που συνελήφθη και ξυλοκοπήθηκε από την ΕΛ.ΑΣ. στην επιχείρηση-φιάσκο στο Κουκάκι.
Ο Δημήτρης Ινδαρές, μετά τη σημερινή αναβολή της δίκης, μίλησε στην κάμερα του Open TV για όλα όσα έχει περάσει ο ίδιος, η σύζυγος και τα δύο παιδιά του τις τελευταίες ημέρες.
Με εμφανή τα σημάδια της ταλαιπωρίας ο κ. Ινδαρές αναφέρει ότι η αναβολή θα βοηθήσει ώστε να υπάρξει ο χρόνος για να «αποκτήσουμε την απαραίτητη απόσταση από το γεγονός. Να εμφανιστούν στοιχεία από τους γείτονες, από τους ανθρώπους που παρακολουθούσαν ο καθένας με τον δικό του τρόπο και τη δική του απόσταση τα όσα έγιναν στην ταράτσα μας. Να καταλαγιάσουν τα πάθη και να πάρουν τα πράγματα τις πραγματικές τους διαστάσεις»
Ξεκαθαρίζει, ακόμη, ότι ανήκει σε μια κατηγορία πολιτών που απεχθάνονται τη στράτευση στα όρια, στα πολεμικά μέτωπα.
«Πιστεύουμε στη μετριοπάθεια, τη λογική, την ωριμότητα. Σε αυτή τη βάση είναι πάρα πολύ συγκινητική η ανταπόκριση των συνεργατών, φίλων συναδέλφων σε αυτό που άθελά μας μάς συνέβη. Σε αυτή την ανεπιθύμητη, τη μάταιη δημοσιότητα, αυτό το αχρείαστο σκηνικό βίας και της ακραίας πόλωσης».
Ο Δημήτρης Ινδαρές υπογραμμίζει ότι «υπάρχει θέμα. Ελπίζω αυτή η αναβολή να βοηθήσει τα πράγματα να πάρουν τις πραγματικές τους διαστάσεις».
Ερωτηθείς εάν έχει σχέση με την κατάληψη ο γνωστός σκηνοθέτης δηλώνει «έχουμε την ατυχία να έχουμε αυτή τη γειτνίαση, η ίδια η πραγματικότητα θα δείξει τις πραγματικές διαστάσεις των πραγμάτων. Την τραγωδία, την οικογενειακή τραγωδία που έβγαλε το σπίτι μας στα μανταλάκια, τη γυναίκα και τα παιδιά μου» για να συμπληρώσει «έδωσε την ευκαιρία στους σχολιαστές που βιάζονται να βγάλουν συμπεράσματα και εμείς είμαστε όμηροι μιας πόλωσης ανάμεσα στους μεν και τους δε».
Ο Δημήτρης Ινδαρές, πάντως, αποκαλύπτει και πως οι ισχυρισμοί από την αστυνομία ότι επιχείρησε να αρπάξει το όπλο αστυνομικού δεν ευσταθούν καθώς, όπως λέει, «δεν το άκουσα θεσμικά σε κανένα επίπεδο και δεν υπάρχει νόημα να συζητάμε για την παραφιλολογία»
Τόνισε με νόημα ότι δαιμονοποιήθηκε η οικογένειά του, η σύζυγος και τα παιδιά του, γεγονός που είναι εξοργιστικό.
Διαψεύδει, ακόμη, κατηγορηματικά ότι οι γιοι του έχουν σχέση με την κατάληψη αναφέροντας «ένας άνθρωπος που είναι ασκούμενος δικηγόρος που ξέρει πάρα πολύ καλά και δεν έχει και τον χρόνο να ασχοληθεί, ο άλλος είναι φοιτητής στην Πάτρα και ήρθε να κλάψουμε τον σκύλο μας που χάσαμε πριν λίγες ημέρες».
Για την βίαιη επιχείρηση-φιάσκο δήλωσε χαρακτηριστικά «έχει καλυφθεί τηλεοπτικά και είναι ένας πόλεμος, Εξαιτίας αυτής της γειτνίασης είναι σα να υπάρχει πόλεμος και στο δικό μας σπίτι. Υπήρχε επιτήρηση και από την άλλη πλευρά, υπάρχουν όλες οι πληροφορίες για αυτό είναι ακατανόητο αυτό που συνέβη. Οι απαντήσεις είναι προφανείς».

Ντοκουμέντα εκθέτουν Χρυσοχοΐδη και ΕΛ.ΑΣ.

Από την ημέρα της βίαιης εισβολής στο σπίτι της οικογένειας Ινδαρέ έχουν κυκλοφορήσει αρκετά ντοκουμέντα που έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τους ισχυρισμούς του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της κυβέρνησης πως όλα έγιναν... ειρηνικά.
Σήμερα η efsyn.gr έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο από την αστυνομική επιχείρηση στην περιοχή, αλλά και φωτογραφίες από την εισβολή της ΕΛ.ΑΣ. στην ταράτσα του σπιτιού της οικογενείας.

Στον Συνήγορο του Πολίτη ο ΣΥΡΙΖΑ

Όπως ήταν αναμενόμενο η υπόθεση έχει προκαλέσει σφοδρή σύγκρουση μεταξύ της κυβέρνησης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ενώ, σήμερα, ο ΣΥΡΙΖΑ προσέφυγε στον Συνήγορο του Πολίτη για να ζητήσει να ερευνηθούν τα τελευταία, πολλά, κρούσματα αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας.

Το χρονικό της υπόθεσης και τα ρεπορτάζ της «Εφ.Συν.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Γρηγόρης Γεροτζιάφας: «Ήρθε η ώρα η Αριστερά και η ευρύτερη προοδευτική παράταξη να κάνουν ένα βήμα μπροστά»

Γρηγόρης Γεροτζιάφας: Τι να κάνουμε anoixtoparathyro.gr 19 Απριλίου 2024 Ήρθε η ώρα η Αριστερά και η ευρύτερη προοδευτική παράταξη ...