Τετάρτη, Δεκεμβρίου 18, 2019

Καμένες ειδήσεις


altsantiri.gr



του Νίκου Μωραΐτη


Ξυπνάς το πρωί και έχουν κάψει επτά (όχι ένα, ούτε δύο) αυτοκίνητα πίσω από την Αμερικανική Πρεσβεία.
Με άλλα λόγια, ξυπνάς ένα πρωί και βλέπεις ότι το «νόμος και τάξη» του κ. Χρυσοχοΐδη δεν λειτουργεί, παρά μόνο για να ανοίγει κεφάλια, να τρομοκρατεί θαμώνες σε μπαρ και θεατές σε σινεμά, να βγάζει προσφυγόπουλα στον δρόμο με την κούκλα τους και να προκαλεί φοιτητές εντός των πανεπιστημίων.
Κι όμως, ψάχνεις να βρεις την είδηση, ψάχνεις να βρεις φωτογραφίες από τα καμένα Ι.Χ. και βλέπεις ότι κανένα από τα μεγάλα site της Διαπλοκής δεν φιλοξενεί το θέμα! Αντίθετα, πρώτη είδηση είναι ένας εκρηκτικός μηχανισμός που (τυχαία) δεν εξερράγη και ένας κλέφτης ρολογιών που πιάστηκε (άρα τι καλή, τι χρυσή η Αστυνομία μας, ας συνεχίσει να ανοίγει κεφάλια ελεύθερα).
Η απόκρυψη ειδήσεων από τα διεφθαρμένα ΜΜΕ έχει περάσει πλέον σε άλλο επίπεδο. Δεν αποκρύπτουν απλώς μια δήλωση του Τσίπρα ή ένα πολιτικό γεγονός δυσάρεστο για τον εκλεκτό τους πρωθυπουργό. Εξαφανίζουν ακόμη και την είδηση ότι άγνωστοι έκαψαν επτά αυτοκίνητα χθες το βράδυ, μην τυχόν και καταπέσει το αφήγημα «νόμος και τάξη» που υποτίθεται ότι επανήλθε στη χώρα.
Γιατί αν ξεχαρβαλωθεί μιντιακά ο Χρυσοχοΐδης, τότε πώς θα κρατηθούν ήσυχοι οι εθνικιστές που τους πήραν πίσω την περικεφαλαία της Μακεδονίας, που τους ακύρωσαν το «θα πετάξουμε στη θάλασσα τους πρόσφυγες», που τους έκοψαν το κοινωνικό μέρισμα και τους μείωσαν το επίδομα πετρελαίου; Όλοι αυτοί με το ζόρι κρατιούνται στις γραμμές της παράταξης. Μ’ έναν Χρυσοχοΐδη και μία πλάνη ότι «καθάρισαν τα Εξάρχεια» αντέχουν τόση διάψευση των προσδοκιών τους οι έρμοι…
Υ.Γ.: Και κάτι άσχετο, επειδή οι «εκσυγχρονιστές» της Προοδευτικής Συμμαχίας δυσαρεστήθηκαν, λέει, που ο Πολάκης έγραψε για τον Σημίτη αυτό που ακριβώς ήταν ο Σημίτης. Αν το να πάνε στον ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει για αυτούς συνέχιση της πολιτικής τους καριέρας χωρίς αυτοκριτική, κάτι γίνεται λάθος. Όποιος συνεχίζει να θεωρεί «εθνικό κεφάλαιο» το πολιτικό ρετάλι της σήψης και της διαφθοράς, ας ξαναψαχτεί γιατί μάλλον μπήκε σε λάθος σπίτι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ATZENTA : Aύριο Σάββατο 30 Μαρτίου θα διεξαχθεί το Περιπατητικό Συνέδριο του Αναγνώστη

  Τι θα γίνει στο Περιπατητικό Συνέδριο του Αναγνώστη ...