Παρασκευή, Αυγούστου 02, 2024

Τhe last tycoon/Ο Τελευταίος των Μεγιστάνων : Εξαιρετική μεταφορά του μυθιστορήματος του Σκοτ Φιτζέραλντ γύρω από τον κόσμο του αμερικάνικου κινηματογράφου στη δεκαετία του '30.

https://d3tvwjfge35btc.cloudfront.net/Assets/80/030/L_p1021603080.jpg Ο Τελευταίος των Μεγιστάνων είναι αμερικανική ρομαντική ταινία του 1976 σε σκηνοθεσία του Ελία Καζάν και παραγωγή από τον Σαμ Σπίγκελ, βασισμένη στην προσαρμογή του σεναρίου του Χάρολντ Πίντερ "The Last Tycoon" του Φράνσις Σκοτ Φιτζέραλντ. 

Ημερομηνία πρώτης κυκλοφορίας: 26 Αυγούστου 1976
Διευθυντής: Ελία Καζάν
Προσαρμογή από: The Love of the Last Tycoon
Κινηματογράφος: Βίκτορ Τζ. Κέμπερ
Σύνθεση μουσικής: Μωρίς Ζαρ [............................]
Βικιπαίδεια

The Last Tycoon

Ο Τελευταίος Μεγιστάνας

Ο τελευταίος Μεγιστάνας

Η ζωή του Irving Thalberg παραγωγού της MGM

Η απόσταση από την επιτυχία στο θάνατο, κάποιες φορές είναι πολύ μικρή

Resumé βιβλίου Φράνσις Σκοτ Φιτζέραλντ

Υπόθεση

Ο νεαρός κινηματογραφικός παραγωγός Μονρό Σταρ είναι ένα ανερχόμενο αστέρι στο Χόλιγουντ του 1930, καθώς έχει την ικανότητα να πραγματοποιεί ό,τι ονειρεύεται έστω κι αν αυτό συνεπάγεται την παραβίαση κάποιων κανόνων. Η τελευταία ταινία που έχει στα σκαριά διαθέτει δύο δημοφιλείς ηθοποιούς τον Ροντρίγκεζ και την Ντίντι και όλοι πιστεύουν πως θα κάνει μεγάλη επιτυχία.
Οι καιροί όμως έχουν αλλάξει καθώς συνδικάτα και ενώσεις έχουν αρχίσει να δημιουργούνται στο Χόλιγουντ αλλά ο Σταρ επιμένει στις παλιές του μεθόδους μη δίνοντας σημασία στις νέες απαιτήσεις. Κύριος αντίπαλος του είναι ο Μπρίμερ, ένας συνδικαλιστής αλλά τελικά ο Σταρ έρχεται σε συμβιβασμό μαζί του.
Εντούτοις στο καταφύγιο του ο Σταρ παραβιάζει ακόμη μια κόκκινη γραμμή όταν ερωτεύεται μια δεσμευμένη απογοητευμένη γυναίκα τη Κάθλιν Μουρ παραμελώντας τη Σεσίλια Μπράντυ, τη νεαρή κόρη του αφεντικού του και ιδιοκτήτη του στούντιο της MGM Πατ Μπράντυ. Ο τελευταίος θυμωμένος μ’ αυτή του τη στάση αλλά και με άλλες παρασπονδίες στη δουλειά, αποφασίζει να τον κάνει πέρα.
Εξ αιτίας όλων αυτών των πιέσεων γύρω του, η υγεία του Σταρ αρχίζει να φθείρεται.[.................................................................]

ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ 

Κριτική παρουσίαση: Ο τελευταίος των Μεγιστάνων - Μαγικό Κουτί Blog

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Lee (Lee) :Με αφορμή την ταινία που κυκλοφόρησε φέτος στους κινηματογράφους , θυμόμαστε την πιο ατίθαση γυναίκα-φωτογράφο όλων των εποχών Lee Miller

«H πορεία της Λι Μίλερ από μοντέλο του φωτογράφου Μαν Ρέι σε μία απ’ τις σημαντικότερες ανταποκρίτριες και φωτογράφους του Β’ Παγκοσμίου Πο...