BioNTech στη «N»: Ετοιμάζουμε εμβόλια και για άλλους καρκίνους εκτός από αυτόν του πνεύμονα
Το γύρο του κόσμου έκανε πριν από λίγα 24ωρα η είδηση ξεκίνησαν οι δοκιμές του πρώτου εμβολίου mRNA στον κόσμο για τον καρκίνο του πνεύμονα σε ασθενείς με τους ειδικούς μιλούν για «ρηξικέλευθες» δυνατότητες και να εκφράζουν ελπίδα ότι θα μπορέσει να σώσει χιλιάδες ζωές. Ο καρκίνος του πνεύμονα είναι η πρώτη αιτία θανάτου από καρκίνο παγκοσμίως, με περίπου 1,8 εκατομμύρια θανάτους κάθε χρόνο. Τα ποσοστά επιβίωσης σε άτομα με προχωρημένες μορφές της νόσου, όπου οι όγκοι έχουν εξαπλωθεί, είναι ιδιαίτερα χαμηλά.
Γνωστό ως BNT116 και κατασκευασμένο από την BioNTech (της γερμανικής εταιρείας που ανέπτυξε από κοινού με την Pfizer το εμβόλιο για τον Covid), το εμβόλιο έχει σχεδιαστεί για τη θεραπεία του μη μικροκυτταρικού καρκίνου του πνεύμονα (NSCLC), της πιο κοινής μορφής της νόσου.
Το εμβόλιο καθοδηγεί το σώμα να κυνηγήσει και να σκοτώσει τα καρκινικά κύτταρα – και στη συνέχεια να τα αποτρέψει από το να επανέλθουν. Η κλινική δοκιμή φάσης 1, η πρώτη ανθρώπινη μελέτη του BNT116, ξεκίνησε σε 34 ερευνητικές τοποθεσίες σε επτά χώρες: Βρετανία, ΗΠΑ, Γερμανία, Ουγγαρία, Πολωνία, Ισπανία και Τουρκία.
Το Naftemporiki.gr επικοινώνησε με την BioNTech ζητώντας από την εταιρεία να μας αναφέρει κάποια στοιχεία σχετικά με τη δοκιμή του εμβολίου για τον καρκίνο του πνεύμονα και να μας μιλήσει επίσης για τα σχέδια της για χρήση της τεχνολογίας που ανέπτυξε και σε άλλες μορφές καρκίνου. [.........................................\
ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου