Τετάρτη, Ιουλίου 10, 2024

Μαύρο και στον Ρ/Σ Κόκκινο από τον Κασσελάκη και την παρεούλα του!

 Φωτο αρχείου Eurokinissi

«Στο Κόκκινο» / Εθελούσιες, στάσεις εργασίας και σενάρια για ιδιώτη – «Μας οδηγούν σε παραίτηση μέσω ασφυξίας» λένε εργαζόμενοι στο tvxs

Το τσουνάμι στα ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ που ξεκίνησε από το λουκέτο στην καθημερινή έκδοση της Αυγής, συνεχίστηκε με κρίση που εκδηλώθηκε αυτές τις μέρες στον ραδιοσταθμό «στο Κόκκινο 105,5». Κρίση που συνοδεύεται με σενάρια για πώληση σε ιδιώτη και με ευθεία σύνδεση στην αλλαγή της φυσιογνωμίας του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο διευθυντής του σταθμού Αδάμ Γιαννίκος, ανακοίνωσε πως στο νέο πρόγραμμα μετά τις 25 Αυγούστου, δεν θα υπάρχει ενημέρωση μετά τις 3 το μεσημέρι, προτείνοντας μάλιστα εθελούσιες εξόδους σε συγκεκριμένους εργαζόμενους, χωρίς ωστόσο να έχει σκοπό ο σταθμός όπως φαίνεται να πληρώσει τα ποσά που απαιτούνται σε αυτές τις περιπτώσεις.

«Θέλουν έναν σταθμό – Κασσελάκη και προσπαθούν να εξαναγκάσουν εργαζόμενους σε παραίτηση» λένε εργαζόμενοι στο tvxs.

«Δεν μπορούμε να διαπραγματευόμαστε απλήρωτοι» λέει στο tvxs ο εκπρόσωπος των εργαζόμενων Γιάννης Ανδρουλιδάκης επιμένοντας πως για να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις σε σχέση με τα ποσά που θα δώσει ο σταθμός, σε όσους θέλει να αποχωρήσουν, πρέπει προηγουμένως να καταβληθούν οι μισθοί 2,5 μηνών που τους οφείλονται.

«Είχαν πει ότι θα μας εξοφλήσουν έως τέλος Ιουλίου αλλά τελικά θα μας δώσουν μισό μισθό».

Η αντίφαση πάντως είναι, πως σε συνάντησή του με τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες πριν από λίγες ημέρες, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επαναλάμβανε πως μέριμνα του είναι η διασφάλιση των θέσεων, ρωτώντας μάλιστα ευθέως ποιοι από τους εργαζόμενους της Αυγής θέλουν να μεταφερθούν στο Κόκκινο. Λίγες μέρες μετά, προτείνει εθελούσιες στο ραδιόφωνο!

Το κλίμα που επικρατεί στους διαδρόμους του ραδιοφώνου, είναι πως το Κόκκινο «δεν σώζεται» άρα προέχει η διασφάλιση των αποζημιώσεων.

«Το ραδιόφωνο που κάνουμε, δεν αφορά τη νέα βάση του ΣΥΡΙΖΑ κι αυτό φαίνεται στις μετρήσεις που έχουν πάρει την κατιούσα» λέει εργαζόμενος στο tvxs. «Ο κ. Κασσελάκης θέλει να διώξει από τον σταθμό ανθρώπους που δεν είναι φανατικοί οπαδοί του αλλά ανήκουν στη Νέα Αριστερά, την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, τον αναρχικό χώρο. Είναι δικαίωμα του. Όμως δεν γίνεται να εκβιαζόμαστε να φύγουμε χωρίς να πάρουμε τις αποζημιώσεις που πρέπει».

Άλλος εργαζόμενος μιλά στο tvxs για έντονα σενάρια πώλησης του σταθμού σε ιδιώτη. «Είναι κάτι που άφησε ανοιχτό ο πρόεδρος στη συζήτηση που έκανε μαζί μας. Άρα λογικά σκεφτόμαστε πως μπορεί ήδη να έχει βρει αγοραστή και να προσπαθεί να παραδώσει το ραδιόφωνο με όσα λιγότερα μισθολόγια γίνεται, κάτι που κάθε επιχειρηματίας θα απαιτούσε».

Το ερώτημα είναι πως θα ξεπεραστεί το εμπόδιο της ίδιας της άδειας του ραδιοφωνικού σταθμού που δεν μπορεί να μεταβιβαστεί. Σύμφωνα με πληροφορίες όμως, έχει βρεθεί ήδη το νομικό παραθυράκι.

Οι εργαζόμενοι αποφάσισαν μετά από γενική συνέλευση να προχωρήσουν σε στάση εργασίας αύριο, το Σάββατο και τη Δευτέρα.

Σε κάθε περίπτωση, έχει σημάνει τέλος εποχής για το ραδιόφωνο του ΣΥΡΙΖΑ. Ένα τέλος, που οι πιο διορατικοί εργαζόμενοι, το είδαν από τη στιγμή της ανάληψης της προεδρίας του κόμματος από τον Στέφανο Κασσελάκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: