Σάββατο, Ιουλίου 20, 2024

Μια όχι τόσο άμεμπτη κυρία της Πολιτικής , που ορέγεται πρωταγωνιστικό ρόλο ξανά στο δημόσιο βίο

 

Gerontakos: Ένα υποθετικό σενάριο

 

 


Υποψηφιότητα Διαμαντοπούλου: η χαρά του Μητσοτάκη. Ποιοι και γιατί βγάζουν από τη ναφθαλίνη μια «τελειωμένη» πολιτικό; Οι διορισμοί, οι αλλαγές στρατοπέδων, οι μπίζνες και η… «Σεγκολέν»!
 

Γράφει ο Γιώργος Λακόπουλος

anoixtoparathyro.gr

Πήρε ό,τι είχε να πάρει από το ΠΑΣΟΚ. Όταν αυτό κατέρρευσε , στράφηκε στον  Κυριάκο Μητσοτάκη, που της έδωσε μόνο ψίχουλα. Τώρα που τον βλέπει να τελειώνει, θέλει να της σφάξουν τον μόσχο τον σιτευτό, στο κόμμα που εγκατέλειψε, για να υποστηρίξει τους αντιπάλους του.  

 Είναι πράγματι άξιο απορίας πώς η κυρία Αννα Διαμαντοπούλου θα υπερασπιστεί  την -εξωκοινοβουλευτική-υποψηφιότητά της για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ με το βιογραφικό -κουρελού που τη βαρύνει: από το σλάλομ στις διαδοχικές ηγεσίες του ΠΑΣΟΚ ως το φλερτ με τη Δεξιά.

Στα μάτια του μέσου πολίτη, απόδειξε στην πράξη ότι δρα χωρίς αρχές, ιδεολογία και προτιμήσεις σε κόμματα και πρωθυπουργούς και κατέληξε να είναι  αμφιλεγόμενο πρόσωπο, με μόνη σταθερά την καριέρα της.

Ως πολιτικός αποτελεί τυπικό δημιούργημα του κομματικού σωλήνα , που εξελίχθηκε σε “κυβερνάνθρωπο”.  Για τρεις δεκαετίες  σταδιοδρομούσε με διορισμούς που τη διευκόλυναν να εκλεγεί βουλευτής αρχικά στην Κοζάνη και στη συνέχεια στην Α’ Αθήνας. Ως το 2012, όταν οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ την έθεσαν εκτός Κοινοβουλίου.

Σε καμία από τις κατ’ απονομήν θέσεις της δεν είχε αξιομνημόνευτο έργο -πλην της προώθησης του εαυτού της. Για χρόνια κρατικοδίαιτη -δήλωνε «πολιτική μηχανικός», αλλά δεν είναι γνωστό πότε και πού άσκησε το επάγγελμα.

Το 1990 , όταν η έκλεισε ο τότε κυβερνητικός κύκλος του ΠΑΣΟΚ,  έστησε με άλλους τρεις πρώην νομάρχες εταιρία για… κοινοτικά προγράμματα. Η επικαιρότητα της εποχής ασχολήθηκε μαζί της ,όχι και πολύ κολακευτικά..[.................................................................................]

 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σας αρέσουν τα Βαβυλωνιακά φαγητά;

  Συνταγή για κοκκινιστό αρνί 4.000 ετών κατ’ ευθείαν από τους Βαβυλώνιους 5–6 λεπτ...