Τρίτη, Ιουλίου 16, 2024

ΛΟΥΚΙΑΝΟΣ ΚΗΛΑΗΔΟΝΗΣ~Νέα Κυψέλη~Νέα Ορλεάνη

«ΝΕΑ ΚΥΨΕΛΗ ΝΕΑ ΟΡΛΕΑΝΗ»
Η ζωή του ΛΟΥΚΙΑΝΟΥ ΚΗΛΑΗΔΟΝΗ όπως την περιέγραψε με 98 λέξεις!
Βίντεο και φωτογραφία (επεξεργασία από βίντεο): Χρήστος Ζουλιάτης


Νέα Κυψέλη, Λαχανά 85, 15 Ιουλίου 1943, Το σπίτι, Ο κήπος, Τα καλοκαίρια, Η γειτονιά, Η κυρα-Μαίρη, Η κυρα-Αντιγόνη, Η Καίτη, Η Παλάσα, Ο Χρήστος, Ο Παντελής, Ο Μαρίνος, Ο Γεράσιμος, Ο Νίκος, Ο Σωτήρης, Η Αγγελικούλα, Η Ρηνούλα, Η Ρένα, Η Δήμητρα, Η κυρα-Λαμπρινήμ Η Δελβίνου, Η Οστρόβου, Η κυρα-Αφροδίτη, Ο κυρ Αντώνης, Η Ούλεν, Ο φούρνος, Ο Μιχαλάκης, Το Σχέδιο Μάρσαλ, Η Ιόνιος Σχολή, Το γεφυράκι, Ο Γιάννης και ο Πέτρος, Η πλατεία, Το «Αττικόν», Του Κασίμη, Η βάνα, Η Μαίρη, Το βουνό, Ο Κορολόγος, Ο Προφήτης Ηλίας, Τα μεσημέρια, Το πλυσταριό, Οι Κόκκινοι Δαίμονες, (Κου Δυο), Του Τσούκνικα, Η κυρία Ευγενία, Ο κυρ Αργύρης, Η Βεατρίκη, Το πιάνο, Το Ωδείο Αθηνών, Η Πειραιώς, Η Ομόνοια, Τα Χαυτεία, Η Βερανζέρου, Οι λούστροι, Το Λαύριο, Η ωραία Ζίτσα, Το «Green Park», Το «Άλσος», Το «Rex», Λαχανά, Λαζαράδων, Φαέθοντος, Βελβενδούς, Πλατεία, Οδός Κυψέλης, Κοδριγκτώνος, Πατησίων, Πανεπιστημίου, Ο Άγνωστος Στρατιώτης, Ο Βασιλικός Κήπος, Οι Στύλοι του Ολυμπίου Διός, Συγγρού, Το Δέλτα, Η Αεροπορία, Ο Ζέφυρος, Ο Μπάτης, Το Έδεμ, Ο Άλιμος, Η ΤΑΕ, Η Νέα Υόρκη, Η Νέα Υόρκη, Η Νέα Υόρκη, Η Νέα Υόρκη, Η Νέα Υόρκη, 726 St. Peter Street, Το Preservation Hall, Η Preservation Hall Jazz Band, Η Νέα Ορλεάνη, Η Media Luz, Η Βουλιαγμένη, Το The Fucking Fifties, Το Texas, To «Flowers», Το Ψυχικό, Η Νέα Κυψέλη, Στη Νέα Ορλεάνη.

Ο ΙΔΙΟΣ ΓΡΑΦΕΙ: Είναι το υλικό για ένα πιθανό τραγούδι με τον ίδιο τίτλο που δεν γράφτηκε και που μάλλον δεν θα γραφτεί. Αφορά τη συνεργασία μου με τους Preservation Hall Jazz Band από τη Νέα Ορλεάνη. Preservation Hall Jazz Band - Music Rising ~ The Musical Cultures of the  Gulf SouthΑν είχε μουσική δεν ξέρω πώς θα ήταν αφού δεν την έχω γράψει. Το κείμενο αυτό διαβάστηκε στον Λυκαβηττό και στην Πάτρα ενώ η μπάντα έπαιζε τα Θερινά Σινεμά μέχρι εκεί που αρχίζω να λέω Ν. Υόρκη, Ν. Υόρκη κ.λ.π.

Μετά παίξανε το St. James Infirmary ενώ εγώ έφευγα από τη σκηνή. Κάπως έτσι πρέπει να το φανταστούν και οι αναγνώστες σας. Όχι σαν ένα σκέτο κείμενο (κάντε κάτι)

Παρασκευή 22 Νοεμβρίου ’96, Νέα Κυψέλη-Νέα Ορλεάνη

 https://lh3.googleusercontent.com/FgYsHOkHADHy3SEZcyykSbo6HotFp-nUaPBLiVLNHzMS23SmjawIfYirJolKzy-J4A8tUBTJKYcGAO5l

ΑΚΟΥΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΔΙΣΚΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΛΟΥΚΙΑΝΟΥ

Νέα Κυψέλη, Νέα Ορλεάνη - ΛΟΥΚΙΑΝΟΣ ΚΗΛΑΗΔΟΝΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Bird Inspirations in Classical Music/Συνθέσεις στην Κλασική Μουσική εμπνευσμένες από πουλιά

00:00 Beethoven - "Pastoral Symphony", Movement II. (Wilhelm Mengelberg, 1940) 01:12 Mozart - "Pa-pa-pa" from The M...