Κυριακή, Ιουλίου 14, 2024

Έφυγε από τη ζωή ο σπουδαίος καλλιτέχνης των Νέων Μέσων Bill Viola

Bill Viola - WikipediaΠέθανε ο σπουδαίος  Bill Viola ( 1951-2024) ένας σύγχρονος καλλιτέχνης βίντεο του οποίου η καλλιτεχνική έκφραση βασίστηκε στην ηλεκτρονική, την τεχνολογία ήχου και εικόνας στα Νέα Μέσα. Τα έργα του επικεντρώνονται στις ιδέες  για τις  θεμελιώδεις ανθρώπινες εμπειρίες,  όπως η γέννηση, ο θάνατος και οι πτυχές της συνείδησης.

Bill Viola - Wikipedia

 
Bill Viola Interview: Cameras are Keepers of the Souls
YouTube Louisiana Channel («Τα αληθινά πράγματα είναι κάτω από την επιφάνεια». Όταν ο καλλιτέχνης βίντεο Bill Viola ήταν 6 ετών, έπεσε σε μια λίμνη, μέχρι το βυθό, σε ένα μέρος που έμοιαζε με παράδεισο. «Υπάρχουν περισσότερα από την επιφάνεια της ζωής», εξηγεί η Viola.)

Όταν ο Στάθης Τσαγκαρουσιάνος είχε επισκεφθεί τη μεγαλειώδη ...Πέθανε ο Μπιλ Βαϊόλα, ένας εμβληματικός καλλιτέχνης των νέων Μέσων.(Lifo)..

1.Δείτε το ενός λεπτού βίντεο με τίτλο "Κατακλυσμός"

2. Δείτε επίσης το μονόλεπτο βίντεο Martyrs(Earth,Air, Fire, Water) 2014 3. Ascension (Ανάληψη): Ένα ακόμα εμβληματικό εργο του Bill Viola 4.Crossing (Διασταύρωση, 1998): Βίντεο για τον άνθρωπο που φλέγεται ή κατακλύζεται από προβλήματα.

5.Το Raft)Απόσπασμα 2004) είναι μια βαθιά, συναισθηματικά καθηλωτική εγκατάσταση βίντεο. Ο καλλιτέχνης, Bill Viola, λέει ότι είναι μια «μεταφορά για τον σημερινό κόσμο». Μια ομάδα αγνώστων βιώνει μια απροσδόκητη καταστροφή. Θα επιβιώσουν; Θα βοηθήσουν ο ένας τον άλλον; Θα μεταμορφωθούν;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ghost - Rats (Official Music Video)

Rats (Ghost song) [Verse 1: Cardinal Copia] In times of turmoil, in times like these Beliefs contagious, spreading disease This wretched mis...