Κυριακή, Ιουλίου 07, 2024

Επτά αμείλικτα ερωτήματα προς τους 87 του ΣΥΡΙΖΑ

 


Επτά ερωτήματα προς τους 87 όψιμους επικριτές του Κασσελάκη (στον ΣΥΡΙΖΑ)

ΤΑΚΗΣ ΚΑΤΣΑΡΟΣ | Νέα και Ειδήσεις για την ΕκπαίδευσηΤάκης Κατσαρός*

Στέφανος Κασσελάκης
EUROKINISSI

Πού ήταν οι 87 και ο σκιώδης αρχηγός τους , όταν ο Στέφανος Κασσελάκης:


1. Τοποθετούνταν στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας από τον ίδιο τον Τσίπρα ;
2. Αναδεικνύονταν υποψήφιος χωρίς κανέναν έλεγχο του βιογραφικού του και της -τουλάχιστον- "αδιευκρίνιστης" οικονομικής του κατάστασης ;
3. Εμφανίζονταν ως ο "αντ' αυτού" του Τσίπρα  ;
4. Έβαζε έναν ολόκληρο στρατό από τρολ να υβρίζει χυδαία τους "υπονομευτές" του πρώην Προέδρου  και τα "βαρίδια" που δήθεν τον οδήγησαν στην παραίτηση ;
5. Παραπλανούσε το Διαρκές Συνέδριο και προσκόμιζε ψεύτικο κατάλογο υπογραφών υπέρ της υποψηφιότητάς του ;
6. Πρότεινε την  αντικαταστατική διαγραφή των Φίλη, Σκουρλέτη, Βίτσα Τζουμάκα μέσω... δημοψηφίσματος των μελών ;
7. Αποκαλύπτονταν ότι ήταν ένθερμος οπαδός του Μητσοτάκη και κάθε νεοφιλελεύθερης πολιτικής ;

Δεν προσθέτω έναν ολόκληρο κατάλογο με ερωτήματα γύρω από τις πολιτικές του θέσεις. Αυτές είναι γνωστές. Θυμίζω τα ερωτήματα που θέταμε ορισμένοι πριν και αμέσως μετά την εκλογή του. Λοιδορούμενοι από τους υποστηρικτές του Κασσελάκη, του Πολάκη και με πολλούς από τους 87 είτε να συναινούν είτε  να σφυρίζουν αδιάφορα. 

Πού ήταν λοιπόν τότε οι 87 και ο «σκιώδης»; Τι «καρτερούσαν»; Αλλά και στο σήμερα. Αντιλαμβάνονται άραγε τι δώρο κάνουν στον Κασσελάκη, τασσόμενοι στην ουσία υπέρ της ρευστοποίησης του ΣΥΡΙΖΑ σε ένα θολό κεντροαριστερό χυλό, με μόνο ενοποιητικό στοιχείο τον πάση θυσία κυβερνητισμό και την αναγόρευση του «σκιώδους» σε αναγεννημένο «Μεσσία»;  Προτείνοντας, δηλαδή, μια παραπέρα δεξιά μετατόπιση του ΣΥΡΙΖΑ και μια κεντρώα συστημική ανασύνθεση του λεγόμενου προοδευτικού χώρου. 
Χωρίς κανένα συγκρουσιακό στοιχείο ή αριστερό  ριζοσπαστικό προγραμματικό περιεχόμενο, σαν αυτά που περιλαμβάνονται για παράδειγμα στο πρόγραμμα του Νέου Λαϊκού Μετώπου στη Γαλλία.

Με αυτή την πολιτική σκευή, όχι μόνο δεν αντιμετωπίζεται ο Κασσελάκης, αλλά, αντίθετα, οι "87" δείχνουν ότι μοιράζονται μαζί του την καταστροφική επιδίωξη για τον ενταφιασμό της Αριστεράς και τη διαμόρφωση ενός κεντρώου πολιτικού πόλου, απολύτως πειθήνιου και  ελεγχόμενου σε κρίσιμα ζητήματα, με πρώτο το θέμα του πολέμου.
Άλλωστε, με δεδομένο ότι ο ίδιος ο Κασσελάκης δεν είναι βουλευτής, οι επτά  βουλευτές εκ των 87 και ο σκιώδης επικεφαλής τους ψήφισαν στη Βουλή τους υπερεξοπλισμούς της κυβέρνησης Μητσοτάκη και μόλις προχθές την αποστολή στρατιωτικού υλικού στο αιματοβαμμένο καθεστώς της Σαουδικής Αραβίας. 

*Μέλος του Πανελλαδικού Μεταβατικού Συντονιστικού Οργάνου της Νέας Αριστεράς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Traffic (2000) : Μία συγκλονιστική ταινία σαν ντοκιμαντέρ για τα ναρκωτικά

  Το Traffic είναι μια κινηματογραφική αμερικανική ταινίου είδους εγκληματικού δράματος του 2000 σε σκηνοθεσία του Στίβεν Σόντερμπεργκ και...