Παρασκευή, Ιουνίου 21, 2024

Collapse/ Κατάρρευση 2009 - Michael Ruppert (Ελληνικοί Υπότιτλοι): Ένα εφιαλτικό ντοκιμαντέρ για το μέλλον του κόσμου

Το Collapse, σε σκηνοθεσία Κρις Σμιθ, είναι μια αμερικανική ταινία ντοκιμαντέρ που εξερευνά τις θεωρίες, τα γραπτά και την ιστορία της ζωής του αμφιλεγόμενου συγγραφέα Μάικλ Ράπερτ.  Το Collapse έκανε πρεμιέρα στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο τον Σεπτέμβριο του 2009 με θετικές κριτικές.

 

Ο Michael Ruppert, καθισμένος σε ένα δωμάτιο που μοιάζει με αποθήκη, αφηγείται εν συντομία τη ζωή του, συμπεριλαμβανομένων των δεσμών των γονιών του με τις υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ και την καριέρα του Ρούπερτ ως αστυνομικού και ντετέκτιβ του LAPD. Στη συνέχεια, ο Ruppert συνοψίζει τα τρέχοντα ενεργειακά και οικονομικά θέματα, εστιάζοντας κυρίως στις βασικές έννοιες της κορύφωσης παραγωγής πετρελαίου (peak oil) και της αειφόρου ανάπτυξης. Επίσης, επικρίνει τα χρήματα fiat, τα κλασματικά αποθεματικά τραπεζών, τα επιτοκιακά επιτόκια και τη μόχλευση, και συζητά την υποτιθέμενη διακίνηση ναρκωτικών από τη CIA.

Το μεγαλύτερο μέρος της ταινίας παρουσιάζει τον Ρούπερτ να κάνει μια σειρά προβλέψεων, όπως κοινωνική αναταραχή, βία, μετατόπιση του πληθυσμού και κυβερνητικές καταρρεύσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες και σε όλο τον κόσμο. Στηρίζεται στις ειδήσεις και τα διαθέσιμα δεδομένα μέσω του Διαδικτύου, αλλά εφαρμόζει μια μοναδική ερμηνεία που αποκαλεί «σύνδεση των κουκκίδων»

O Michael Ruppert αυτοκτόνησε το 2014 σε ηλικία 63 ετών.

Collapse Director Chris Smith on His New Doc and the  Impending Fall of Civilization

Wiki: Collapse (film)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Θύμιος και η Αστέρω παίζουν στο ψυχόδραμα του ΣΥΡΙΖΑ

  Ο ΣΥΡΙΖΑ και η πανούργα Σταματίνα Θανάσης Καρτερός Η ΑΥΓΗ avgi.gr  (INTIME NEWS/ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΙΑΚΟΣ) Και έχει πλαντάξει στο δάκρυ ...