Πέμπτη, Μαρτίου 07, 2024

Με το πενάκι του πολιτικού γελοιογράφου : Μιχάλης Κουντούρης

 Γνωρίζουμε ότι η  Εξουσία γενικά αλλοιώνει το χαρακτήρα των ανθρώπων , που καταφέρνουν να την κατακτήσουν. Η Εξουσία με τη σειρά της ως μαγεύτρα Κίρκη καταφέρνει να πλανεύει  τα φιλόδοξα άτομα, να τα παρασύρει ή να τα  εξαγοράζει, προκειμένου να εξυπηρετούν τους δικούς της στόχους, που δεν είναι, κατ΄ανάγκη, προς όφελος της κοινωνίας  . 

Έτσι βλέπουμε συχνά να  συντάσσονται με την Εξουσία άτομα που ο έως τότε βίος τους  έδειχνε ότι ήταν ανεπίληπτος.  Ξαφνικά άτομα που έδειχναν ότι ήταν μορφωμένα και ηθικά παρασύρονται από τη δίψα της ανάδειξης και της ισχύος , μεθούν από την προνομιακή θέση τους δίπλα σε κάθε εξουσιαστή  εμφανίζουν  έναν εαυτό εντελώς διαφορετικό απ΄ αυτόν που ήξεραν , εμπιστεύονταν και τιμούσαν όσοι τους γνώριζαν.

 «Η εξουσία είναι επικίνδυνη. Η εξουσία έλκει τους χειρότερους και διαφθείρει τους καλύτερους». έγραψε κάπου ο σπουδαίος συγγραφέας περιβαλλοντολόγος ακτιβιστής Έντουαρντ Πωλ Άμπι.

Τους μετατρέπει συμβολικά σε γουρούνια σαν τους νήπιους συντρόφους του Οδυσσέα ,  θα λέγαμε εμείς, ερμηνεύοντας   το πνεύμα της γελοιογραφίας του Μιχάλη Κουντούρη , στην efsyn , για τους απειράριθμους σφουγγοκωλάριους ,  που  βρίσκονται στην αυλή  της αρσενικής Κίρκης που κατοικοεδρεύει στο παλάτι του Μαξίμου...

Gerontakos

Σκίτσο Κουντούρη-6/3/24

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Traffic (2000) : Μία συγκλονιστική ταινία σαν ντοκιμαντέρ για τα ναρκωτικά

  Το Traffic είναι μια κινηματογραφική αμερικανική ταινίου είδους εγκληματικού δράματος του 2000 σε σκηνοθεσία του Στίβεν Σόντερμπεργκ και...