H σημερινή ψηφοφορία στο Ευρωκοινοβούλιο για τον νόμο «αποκατάσταση της φύσης » πάει πολύ πιο μακριά από την αποκατάσταση των ευρωπαϊκών βιοτόπων  και περιοχών που έχουν καταστραφεί: από τα αποτελέσματα της θα κριθούν σε μεγάλο βαθμό το μέλλον της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και η σχεδιαζόμενη συμμαχία δεξιάς- μεταφασιστικής δεξιάς. Είναι ενδιαφέρον τι θα κάνει η «κεντρώα» ΝΔ. 

Η πρόεδρος της Κομισιόν έχει φέρει προς ψήφιση μια νομοθεσία για την αποκατάσταση της φύσης στις περιοχές της Ευρώπης που έχουν πληγεί από τη βίαια εκβιομηχάνιση και τον δυτικό «πολιτισμό ». Δεν πρόκειται για καμία επαναστατική νομοθεσία, η κυρία φον ντερ Λάιεν προέρχεται άλλωστε από το συντηρητικό ΕΛΚ ( Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα), που συγκεντρώνει τους κεντροδεξιούς και δεξιούς ευρωβουλευτές. Μόνο που στην περίπτωση, έχει στραφεί εναντίον της το ίδιο της το κόμμα!

Στην αρμόδια επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου, το ΕΛΚ καταψήφισε τη νομοθετική πρόταση που θα έρθει σήμερα για ψήφιση στην Ολομέλεια του σώματος. Ο Βαυαρός Μάνφρεντ Βέμπερ, πρόεδρος του ΕΛΚ και επικεφαλής της δεξιάς του πτέρυγας, χρησιμοποιεί την ψηφοφορία για να στήσει γέφυρες με την ακροδεξιά, ενόψει των ευρωεκλογών της επόμενης χρονιάς.Θεωρεί ότι το «ιταλικό μοντέλο», η συμμαχία του δεξιού κόμματος Φόρτσα Ιτάλια(που ανήκει στο ΕΛΚ) με τη μεταφασιστική ακροδεξιά, θα μπορούσε να εφαρμοστεί σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση.

[.....................................]

ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ

Δολοπλοκίες στο Στρασβούργο για Ούρσουλα και συμμαχία δεξιάς-ακροδεξιάς. Η ΝΔ;