Σάββατο, Ιουλίου 29, 2023

χάρτης, 56 Μηνιαίο ηλεκτρονικό περιοδικό Λόγου & Τέχνης- ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2023

χάρτης, 56

Μηνιαίο ηλεκτρονικό περιοδικό
Λόγου & Τέχνης

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2023
 
Μεταφράσεις: η Αντιγόνη Κατσαδήμα μεταφράζει την Ιοάνα Γκρούια από την Ισπανία, ο Νίκος Πρατσίνης τον Πορτογάλο Αφόνσου Κρουζ, ο Χαράλαμπος Γιαννακόπουλος τον Αμερικανό Τζόσουα Μπέκμαν, η Ζωή Γιαλιτάκη την Μεξικανή Αμπάρο Ντάβιλα, ο Βασίλης Παπαγεωργίου τον Ελληνοσουηδό Μίκαελ Οικονόμου και η Χριστίνα Παπαδοπούλου την Καναδή Σίλα Χέτι.

Βιβλιοκρισίες από τις: Κάρεν Βαν Ντάικ (πολυκριτική με την Ελένη Μπούρου), Αγγελική Πεχλιβάνη, Ειρήνη Χατζοπούλου και τους Δημήτρη Λεοντζάκο, Θανάση Πάνου, Θόδωρο Σιούμα και Βαγγέλη Τασιόπουλο.

Πυξίδες: Η Ιωάννα Λιούτσια για παιδικές αναγνώσεις • Ολοκληρώνοντας τη στήλη «Έχω εκφράσεις διπλές», που επιμελείται η Παυλίνα Μάρβιν (σε συνομιλία με τον Βασίλη Λαμπρόπουλο), στο τεύχος αυτό συνεργάζεται ο Παναγιώτης Αρβανίτης και η Άννα Γρίβα • Στη στήλη «Μικρή Κλίμακα», η Δήμητρα Ι. Χριστοδούλου ψάχνει τον ορίζοντα με τους Άρη Αλεξανδρή, Ιωάννα Μπουραζοπούλου, Νικήτα Σινιόσογλου και Θέμο Σκανδάμη.

Στις Διερευνήσεις: η Σοφία Κολοτούρου μας κερνάει στο μπαρ του Φαλήρου παρέα με τον Λορέντζο Μαβίλη, ενώ ο Νίκος Νικολάου-Χατζημιχαήλ αποκαλύπτει ένα ξαφνικό αρχαίο όνομα.

Στα Ηχηρά παρόμοια, ο Γιάννης Ευσταθιάδης συνδυάζει αναγνώσεις της Κικής Δημουλά με μουσικές της Ελένης Καραΐνδρου
.
  
Στη στήλη της (Γ)αστρονομίας ο Γιάννης Πάσχος απογειώνει την κουζίνα και ο Πέτρος Ισαακίδης προτείνει δρόμους ποιητικής φρουτοφαγίας.

• Στα Εικαστικά, η Μυρτώ Ταπεινού χορεύει στο ρυθμό του βαλς της Καμίλ Κλοντέλ.

• Στο Θέατρο ένας μονόλογος του Νίκου Μπελάνε.

• Στον Κινηματογράφο, ο Άρης Μαλανδράκης συνεχίζει την ρετροσπεκτίβα ταινιών «βασισμένων σε αληθινές ιστορίες» και ο Γιάννης Σμοΐλης αναλύει το «Million Dollar Baby» του Κλιντ Ίστγουντ.

• Στη Μουσική, η Έλση Σαράτση γράφει για ένα επιγραμματικό θαλασσινό δραμάτιο του Μπαχ, ενώ ο Γιώργος Μουλουδάκης συνεχίζει τη σπουδή στον κορυφαίο κιθαριστή Αντρές Σεγκόβια.

• Στη Φωτογραφία, ο Δημοσθένης Αγραφιώτης παρουσιάζει τον Γάλλο φωτογράφο Ανρί Σκρομπέκ και ο Κωνσταντίνος Μαρκογιάννης δικά του πολιτικά κολάζ.
 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τα εθνικά μας χούγια

  ...