Παρασκευή, Ιουλίου 21, 2023

"L'Oiseau de Feu" - Stravinsky - Daniel Harding - @arteconcert/ Το Πουλί της Φωτιάς του Ιγκόρ Στραβίνσκι στο αεροδρόμιο Σαρλ ντε Γκολ στο Παρίσι

Υπό τη διεύθυνση του Daniel Harding, η Orchestre Philharmonique de Radio France ερμηνεύει το Πουλί της Φωτιάς  του Ίγκορ  Στραβίνσκι από το αεροδρόμιο Charles de Gaulle του Παρισιού.

 Για μια συναυλία, η Orchestrer Philharmonique de Radio France καταλαμβάνει το αεροδρόμιο Paris-Charles de Gaulle για να ερμηνεύσει το Πουλί της Φωτιάς του Ιγκόρ  Στραβίνσκι υπό τη διεύθυνση του Daniel Harding.  Αυτό το επιβλητικό έργο εμπνευσμένο από τη ρωσική λαογραφία ώθησε τον νεαρό συνθέτη να γίνει σταρ το 1910 και σηματοδότησε την αρχή της συνεργασίας του με τα Ρωσικά Μπαλέτα.

 Σε μια ανανεωμένη εκδοχή του Πουλιού της Φωτιάς , ο σκηνοθέτης Andrew Staples σκηνοθετεί μια ηθοποιό που στροβιλίζεται ανάμεσα στους μουσικούς της Orchestre Philharmonique de Radio France και δύο αεροπλάνα στο έδαφος, τη θηλυκή και σύγχρονη ενσάρκωση του Ivan Tsarevitch, του ήρωα της αρχικής δημιουργίας.

 Ο Daniel Harding εκμεταλλεύεται επίσης αυτό το κάπως τρελό έργο για να μοιραστεί μαζί μας το πάθος του για την αεροπορία.  Όταν δεν διευθύνει ορχήστρες, ο άνθρωπός μας λειτουργεί όντως ως πιλότος αεροπορικής εταιρείας!  Αυτό το εκπληκτικό Πουλί της Φωτιάς  είναι επομένως διάστικτο με εικόνες που τραβήχτηκαν στον ουρανό, που μας δείχνουν έναν Daniel Harding στα χειριστήρια ενός αεροπλάνου.

 Σίγουρα μια συναυλία υψηλής πτήσης!

 Συναυλία που γυρίστηκε στις 23 Ιουλίου 2021 στο αεροδρόμιο Paris-Charles de Gaulle, Roissy.

I was an arrogant 18-year-old': Daniel Harding on growing up ...Daniel Harding (1975) - Wikipedia

Igor Stravinsky | Biography, Music, & Facts | Britannica

Ίγκορ Στραβίνσκι (1882-1971) - Βικιπαίδεια


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τι σχέση έχει η ΑΕΚ με το Φαρ Ουέστ ;

Λούφαξαν στην σιωπή Του Τάκη Ψαρίδη anoixtoparathyro.gr Την στιγμή που η βία έχει εξαπλωθεί ακόμα και στα δημοτικά σχολεία, κάποιοι σ...