Σάββατο, Ιουλίου 22, 2023

Ο τυχερός γυπαετός της Κρήτης και ο άτυχος ντελιβεράς της Χαλκίδας. Τα δύο μέτρα και τα δύο σταθμά της ανθρώπινης καλωσύνης

 Ο ΓΥΠΑΕΤΟΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΠΟΥ ΣΩΘΗΚΕ ΧΑΡΗ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΖΩΟΥΣ

Σε λιπόθυμη κατάσταση εντοπίστηκε, το μεσημέρι της Παρασκευής (21/7), στο Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης (ΒΟΑΚ), στην περιοχή των Λινοπεραμάτων Ηρακλείου, ένας γυπαετός, ο οποίος φαινόταν εξαντλημένος και διψασμένος, πιθανότατα λόγω καύσωνα.

Διερχόμενοι οδηγοί σταμάτησαν και του πρόσφεραν λίγο νερό. Ο γυπαετός, αφού ήπιε αρκετό νερό, φάνηκε πως ανέκτησε τις δυνάμεις του.

....ΚΑΙ Ο ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ , ΠΟΥ ΧΑΘΗΚΕ ΕΠΕΙΔΗ ΥΠΟΧΡΕΩΝΟΤΑΝ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΔΙΑΝΟΜΕΣ ΣΕ ΩΡΕΣ ΚΑΥΣΩΝΑ

Ο  46χρονος δεν ήταν και τυπικά διανομέας, αλλά εργαζόταν παράτυπα στο συγκεκριμένο εστιατόριο κάνοντας διανομές ως «θελήματα» με το ποδήλατό του. Το θύμα φέρεται να δούλευε πάρα πολλές ώρες, ενώ πήγαινε παραγγελίες τις ώρες που απαγορεύεται να γίνονται διανομές λόγω του καύσωνα.

 

Χαλκίδα: Συγκλονίζει η μητέρα του διανομέα που πέθανε από θερμοπληξία ...

 διανομείς (Eurokinissi)

Έχει φύγει το παιδί

Edito  Αυγής

avgi.gr

Ο καύσωνας που σαρώνει και θα συνεχίσει να σαρώνει τη χώρα δεν έχει σε όλους τον ίδιο αντίκτυπο. Οι 43 βαθμοί Κελσίου υπό σκιάν μεταφράζονται σε 50, 60, 70+ βαθμούς Κελσίου στην άσφαλτο και στη λαμαρίνα. Ήδη από τις πρώτες μέρες της επέλασης της «κόλασης» η ΑΥΓΗ είχε αναδείξει στην πρώτη της σελίδα τις ανεπίτρεπτες συνθήκες στις οποίες δουλεύουν οι εργαζόμενοι στον παραλογισμό του Μεγάλου Περιπάτου, σε εργοτάξια κάτω από τον καυτό ήλιο μέσα στο καταμεσήμερο. 

Οι εγκύκλιοι και οι οδηγίες που εκδίδονται από το υπουργείο Εργασίας σε πολλές περιπτώσεις απλώς δεν εφαρμόζονται, αφού το υποστελεχωμένο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας υπολειτουργεί. Γι' αυτό τον λόγο όλες αυτές τις ημέρες βλέπουμε στους δρόμους μηχανάκια διανομέων, εργάτες στα γιαπιά και στα έργα στο κέντρο της Αθήνας. Ο 46χρονος στη Χαλκίδα ήταν ένας από αυτούς. Πολλοί έσπευσαν να πουν ότι δεν είναι εργαζόμενος διανομέας αφού δουλεύει ανασφάλιστος, ένα «παιδί για τα θελήματα». Όπως προκύπτει,  δούλευε «μαύρα» κάνοντας διανομές για ψησταριά από το πρωί έως το απόγευμα στο λιοπύρι και σε θερμοκρασίες άνω των 40 βαθμών. Γιατί το νοσοκομείο Χαλκίδας έσπευσε να διευκρινίσει ότι ο νεκρός δεν ήταν διανομέας, προκαλεί απορία. Η αναδημοσίευση της ανακοίνωσης με αυτό τον τίτλο από τον υπουργό Εργασίας απαντά στην απορία. Ας μάθουν λοιπόν ότι η πλειονότητα των εργαζόμενων στον κλάδο της διανομής είτε είναι ανασφάλιστοι είτε δηλώνονται από τους εργοδότες με ψευδή στοιχεία ωραρίων. Η εργοδοτική αυθαιρεσία σε συνδυασμό με την ανοχή της Πολιτείας δολοφονούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τι σχέση έχει η ΑΕΚ με το Φαρ Ουέστ ;

Λούφαξαν στην σιωπή Του Τάκη Ψαρίδη anoixtoparathyro.gr Την στιγμή που η βία έχει εξαπλωθεί ακόμα και στα δημοτικά σχολεία, κάποιοι σ...