Δευτέρα, Ιουλίου 31, 2023

ΣΥΡΙΖΑ: Έτοιμος εντός της εβδομάδας για την μάχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης

 


ΣΥΡΙΖΑ: Στις 2/9 το διαρκές συνέδριο – Με 30 υπογραφές οι υποψήφιοι για την προεδρίαΣΥΡΙΖΑ: Έτοιμος εντός της εβδομάδας για την μάχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης

Γεράσιμος Λιβιτσάνος

Ολοκληρώνει σταδιακά την προετοιμασία του για την εκλογική μάχη της τοπικής αυτοδιοίκησης ο ΣΥΡΙΖΑ ενώ ταυτόχρονα βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη η διαδικασία για την ανάδειξη της νέας ηγεσίας του. Στις 2 Σεπτεμβρίου – όπως αποφάσισε η Π.Γ - θα διεξαχθεί το Διαρκές Συνέδριο του κόμματος, ενώ ανακοινώθηκε η στήριξη στον Μανώλη Μάκαρη για την Περιφέρεια της Πελοποννήσου. Όσον αφορά τον υποψήφιο της Αθήνας αναμένεται να ανακοινωθεί εντός της εβδομάδας,σε νέα συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας την Τετάρτη ή την Πέμπτη.

Αναφορικά με την υποψηφιότητα του Μανώλη Μάκαρη η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ κατέληξε στην απόφαση αυτή μετά από συνεδρίαση μέσω τηλεδιάσκεψης. ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ - ΜΑΝΩΛΗΣ ΜΑΚΑΡΗΣ Υποψήφιος Βουλευτής Μεσσηνίας ΣΥΡΙΖΑ  Προοδευτική ΣυμμαχίαΟ Μ.Μάκαρης όπως επισημαίνεται «είναι ιατρός καρδιολόγος, διευθυντής στην Καρδιολογική Κλινική του Νοσοκομείου Καλαμάτας. Κατέχει δύο μεταπτυχιακούς τίτλους (MSc Νανοϊατρικής και ΜΑ Τοπικής και Περιφερειακής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης). Εκλεγμένος στα ΔΣ του Σωματείου Ιατρών ΕΣΥ, του Ιατρικού Συλλόγου και του Νοσοκομείου Μεσσηνίας έχει δώσει μάχες για την προάσπιση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας. Έχει μεγάλη αυτοδιοικητική εμπειρία, έχοντας διατελέσει αντιδήμαρχος Παλλήνης και στη συνέχεια ως επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Ανοιχτός Δήμος – Ενεργοί Πολίτες” στην Καλαμάτα».

Αυτά ενώ ήδη θυμίζουμε ότι έχει ανακοινωθεί η στήριξη στον ανεξάρτητο υποψήφιο Γιώργο Ιωακειμίδη για την Περιφέρεια Αττικής. Στο Νότιο Αιγαίο ο ΣΥΡΙΖΑ θα στηρίξη την Χρύσα Καραγιάννη, στην Περιφέρεια Ηπείρου τον Γιάννη Στέφο,Ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για την Περιφέρεια Ηπείρου ο Γιάννης Στέφος  – PBNEWS – Ειδήσεις με ονοματεπώνυμο την Γεωργία Ζεμπιλιάδου στην Δυτική Μακεδονία,Γεωργία Ζεμπιλιάδου: «Κέντρο Νεοσυλλέκτων Γρεβενών: Επιτέλους όχι και άλλη  υποβάθμιση. Για τα Γρεβενά δεν υπάρχει τον Θοδωρή Γαλιατσάτο στο Ιόνιο ΑΝ.Α.Σ.Α στο ΙΟΝΙΟ και συνεχίζουμε ΓΑΛΙΑΤΣΑΤΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ . – Voutospress  Kefaloniaκαι τον Απόστολο Γκλέτσο στην Στερεά Ελλάδα. Υποψήφιος Περιφερειάρχης για την Στερεά Ελλάδα ο Απόστολος Γκλέτσος -  asopichos.grΕπίσης σύντομα θα ανακοινωθούν και οι στηρίξεις στις υπόλοιπες περιφέρειες της χώρας.

Για τον Δήμο Αθήνας

Όσον αφορά την υποψηφιότητα του ΣΥΡΙΖΑ για την Αθήνα αρκετές προτάσεις παραμένουν «στο τραπέζι». Οι δύο κυριότερες είναι αυτές του Κώστα Ζαχαριάδη και του Νίκου Φίλη, που έχει προταθεί από την «Ομπρέλλα». Δυναμικά επανήλθε στο προσκήνιο όμως και η υποψηφιότητα του μπασκετμπολίστα Νίκου Παππά, που είχε προ δύο μηνών ανακοινωθεί από τον Αλέξη Τσίπρα. Οι διαθέσεις του Ν.Παππά αναμένεται να «βολιδοσκοπηθούν» τα επόμενα 24ωρα κι εφόσον προτίθεται να κατέβει στις εκλογές για την δημαρχία της Αθήνας είναι ένα ενδεχόμενο που θα συζητηθεί. Μια ακόμη πιθανότητα είναι αυτή του εργατολόγου ΚωνσταντίνουΤσουκαλά ο οποίος έχει προταθεί από τον Διονύση Τεμπονέρα και φαίνεται να έχει και την στήριξη του υποψηφίου για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Παππά. Επίσης παραμένει ενεργή και η πρόταση για την Όλγα Μπαλαούρα. Σε κάθε περίπτωση το τοπίο αναμένεται να ξεκαθαρίσει εντός της εβδομάδας, με δεδομένο ότι στις 30 Αυγούστου λήγει και η διορία για την κατάθεση των υποψηφιοτήτων.

Το συνέδριο του Σεπτέμβρη και η νέα ηγεσία

Σχετικά με το Διαρκές Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ θα πραγματοποιηθεί τελικά το Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου. Θυμίζουμε ότι με βάση το καταστατικό του κόμματος στο συνέδριο θα μετέχουν οι σύνεδροι που είχαν εκλεγεί στο τελευταίο τακτικό συνέδριο που έγινε την Άνοιξη του 2022. Αντικείμενο του θα είναι αποκλειστικά η «έγκριση και τυπικά των υποψηφιοτήτων για την Προεδρία του Κόμματος, οι οποίες μπορούν να κατατεθούν μέχρι και το Διαρκές Συνέδριο». Πράγμα που σημαίνει πως θεωρητικά είναι πιθανό να υπάρξουν ακόμη περισσότεροι υποψήφιοι πρόεδροι από τους 4 που ήδη έχουν καταθέσει υποψηφιότητας (Ε.Αχτσιόγλου, Ε.Τσακαλώτος, Ν.Παππάς και Στ. Τζουμάκας). Οι συγκεκριμένοι πάντως θα τοποθετηθούν κατά την διάρκεια του Συνεδρίου ενώ η έγκριση της υποψηφιότητάς τους θα γίνει δίχως καμία προϋπόθεση μια και ήδη έχουν αναδειχθεί από την τελευταία συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ. Αντιθέτως οποιαδήποτε νέα υποψηφιότητα θα πρέπει να συνοδεύεται από 30 υπογραφές μελών της Κεντρικής Επιτροπής ενώ δεν υπάρχει περιορισμός για κάθε μέλος της Κ.Ε σχετικά με το για πόσες υποψηφιότητες θα υπογράψει.

Σημειώνεται ότι οι υποψηφιότητες θα εγκριθούν ως ενιαία πρόταση. Το Διαρκές Συνέδριο θα διεξαχθεί με υβριδικό τρόπο, με δυνατότητα φυσικής παρουσίας ή διαδικτυακής, στο οποίο θα μιλήσουν οι υποψήφιοι πρόεδροι. Για την κατάθεση υποψηφιότητας απαιτούνται υπογραφές από 30 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής, ενώ για τις υποψηφιότητες που εγκρίθηκαν από την τελευταία Κεντρική Επιτροπή, δεν απαιτούνται υπογραφές. Μέλη της Κεντρικής Επιτροπής μπορούν να υπογράψουν και για παραπάνω από έναν υποψηφίους. Επίσης για λόγους που σχετίζονται με την διευκόλυνση των συνέδρων το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί με υβριδικό τρόπο. Δηλαδή είτε με φυσική, είτε με διαδικτυακή παρουσία. Η εκλογή του νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ από την βάση του κόμματος θα γίνει στις 10 Σεπτεμβρίου και εφόσον απαιτηθεί και δεύτερος γύρος αυτός θα γίνει στις 16 Σεπτεμβρίου.

Να θυμίσουμε ότι σύμφωνα με την τελευταία απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής το Φθινόπωρο (Νοέμβρη ή αρχές Δεκέμβρη) θα πραγματοποιηθεί Έκτακτο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ με αντικείμενο συνολικά την πορεία του κόμματος. Αυτό θα πραγματοποιηθεί με την εκλογή νέων συνέδρων ενώ παράλληλα αναμένεται να λάβει αποφάσεις για την αποτίμηση της έως τώρα πορείας του ΣΥΡΙΖΑ και το εφεξής πολιτικό του στίγμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τα εθνικά μας χούγια

  ...