Τρίτη, Ιουλίου 11, 2023

Ζέστη και υγρασία: θανατηφόρος συνδυασμός

Ακόμα και η μέτρια ζέστη καταπονεί την ανθρώπινη καρδιά

  Nature | 4 min read
Reference: Journal of Applied Physiology paper Two women use manual fans during a heatwave.Όταν ο αέρας είναι ξηρός, η θερμοκρασία κατωφλίου για την καταπόνηση της καρδιάς είναι περίπου 41 ℃ — αλλά αυτό πέφτει στους 34 ℃ υπό συνθήκες υγρασίας. (Cristina Quicler/AFP μέσω Getty) 

 

Ακόμα και η μέτρια ζέστη καταπονεί την ανθρώπινη καρδιά

 

 Ένα άτομο μπορεί να βιώσει καρδιαγγειακή καταπόνηση - μια προοδευτική αύξηση του καρδιακού παλμού - σε θερμοκρασίες αέρα έως και 34 ℃, πριν αρχίσει να αυξάνεται η εσωτερική του θερμοκρασία.

 Οι ερευνητές εντόπισαν το προειδοποιητικό σημάδι σε 51 υγιείς εθελοντές που επιδόθηκαν σε ελαφριά σωματική δραστηριότητα σε συνθήκες υγρασίας μέσα σε έναν περιβαλλοντικό θάλαμο. Για ηλικιωμένους ή για άτομα με καρδιακή πάθηση, το αποτέλεσμα μπορεί να είναι θανατηφόρο. Human Heart GIFs | Tenor

 «Αν ξαφνικά παρατηρήσετε ότι ο καρδιακός σας ρυθμός αυξάνεται γρήγορα και προοδευτικά, τότε αυτό μπορεί να σημαίνει ότι η θερμοκρασία του πυρήνα σας θα αρχίσει να αυξάνεται», λέει η ερευνήτρια φυσιολογίας της άσκησης και συν-συγγραφέας της μελέτης Rachel Cottle. 

«Τότε πρέπει να λάβετε προληπτικά μέτρα»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ 

Mariana Lenharo από www.health.comMariana Lenharo:=>Even moderate heat strains the human heart - Nature

 

Μελέτη προσδιορίζει τους  συνδυασμούς θερμοκρασίας -υγρασίας που καταπονούν την καρδιά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Coolio : "Gangsta's Paradise" LYRICS

Coolio (Artis Leon Ivey Jr., 1 Αυγούστου 1963 - 28 Σεπτεμβρίου 2022) - Βικιπαίδεια