Σάββατο, Ιουνίου 10, 2023

Αγκάθα Κρίστι : Sad Cypress/ Το δημοφιλές βιβλίο "Θλιμμένο Κυπαρίσσι" και ως πασίγνωστη τηλεταινία ή αλλιώς "Το μυστικό της τριανταφυλλιάς" σε διασκευή για το Ραδιοφωνικό Θέατρο της ΕΡΤ

  _main product photo_ 

«Μα, αυτό δεν είναι λίγο πολύ το ανθρώπινο πρόσωπο; Μια μάσκα», είπε ο δόκτωρ Λορντ.

Η νέα και όμορφη Έλινορ Καρλάιλ τα είχε όλα: έναν αρραβωνιαστικό που αγαπούσε, και μια πλούσια γριά θεία που θα χρηματοδοτούσε το μέλλον της. Τώρα όμως κάθεται απαθής στο εδώλιο, παρόλο που κατηγορείται για τον φόνο της Μέρι Τζέραρντ, της ερωτικής της αντίζηλου. Τα αποδεικτικά στοιχεία είναι ιδιαιτέρως επιβαρυντικά: μόνο η Έλινορ είχε το κίνητρο, τη δυνατότητα και τον τρόπο να χορηγήσει το δηλητήριο που στοίχισε τη ζωή στη Μέρι. Εντούτοις, μέσα στην ψυχρή δικαστική αίθουσα ένας άνδρας εξακολουθεί να πιστεύει ότι η Έλινορ είναι αθώα μέχρι αποδείξεως του εναντίου – ο Ηρακλής Πουαρό βρίσκεται ανάμεσα στην Έλινορ και την κρεμάλα.

_____________

Θλιμμένο ΚυπαρίσσιPoirot: Sad Cypress

Το Θλιμμένο Κυπαρίσσι  

-H Έλινορ Καρλάιλ, μια όμορφη νεαρή κοσμική γυναίκα, καταδικάζεται σε θάνατο κατηγορούμενη για διπλή ανθρωποκτονία εκ προμελέτης. Η Έλινορ καταδικάστηκε για το φόνο της βαθύπλουτης θείας της και της γυναίκας που της έκλεψε τον αρραβωνιαστικό.

Ο Πουαρό αναλαμβάνει να τη σώσει, αλλά δυστυχώς όλες οι αποδείξεις εναντίον της είναι συντριπτικές. Εάν η Έλινορ έχει πέσει θύμα σκευωρίας, κάποιος είναι σατανικά έξυπνος. Ο Πουαρό περνά άγρυπνες νύχτες προσπαθώντας να ενώσει τα κομμάτια από την έρευνά του και να συνειδητοποιήσει τι δεν πάει καλά. Έχει μόνο πέντε μέρες πριν από την εκτέλεση της ποινής για να σώσει τη ζωή της Έλινορ.

Σκηνοθεσία: Ντέιβιντ Μουρ
Σενάριο: Ντέιβιντ Πίρι
Παίζουν: Ντέιβιντ Σουσέ, Ελίζαμπεθ Ντέρμοτ Γουόλς, Ρούπερτ Πένρι-Τζόουνς, Κέλι Ράιλι, Πολ ΜακΓκάν, Φίλις Λόγκαν, Μάριον Ο'Ντουάιερ, Νταϊάνα Κουίκ, κ.α.
Παραγωγή: 2003
______

Ήρακλής Πουαρό: Το μυστικό της τριανταφυλλιάς| (The Sad Cypress - Το θλιμμένο κυπαρίσι) της Αγκάθα Κρίστι (1890-1976). Ραδιοφωνικό Θέατρο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Bird Inspirations in Classical Music/Συνθέσεις στην Κλασική Μουσική εμπνευσμένες από πουλιά

00:00 Beethoven - "Pastoral Symphony", Movement II. (Wilhelm Mengelberg, 1940) 01:12 Mozart - "Pa-pa-pa" from The M...