Πέμπτη, Ιουλίου 26, 2018

Ο κλασικός λαϊκιστής και φαυλοκράτης δήμαρχος , που θέλει να καμακώσει και τον Δήμο της Αθήνας


Ιδού τι συνέβη στο Μαρούσι-Βενετία του Πατούλη μετά από μιάμιση ώρα έντονης βροχής (φωτο)

Ιδού τι συνέβη στο Μαρούσι-Βενετία του Πατούλη μετά από μιάμιση ώρα έντονης βροχής (φωτο)

tribune.gr

Μιάμιση ώρα βροχής το μεσημέρι της Πέμπτης ήταν αρκετή για να προκληθεί «πλημμυρικό φαινόμενο» στο Μαρούσι, στην Αμαρουσίου Χαλανδρίου, πέντε λεπτά από τη λεωφόρο Κηφισίας, αλλά και στον χώρο του παλιού εργοστασίου της ΗΒΗ πλησίον της Λ. Κηφισίας.
Μιλάμε για το Μαρούσι του χρυσοποίκιλτου σούπερ δήμαρχου και «μακεδονομάχου» Γιώργου Πατούλη, ο οποίος τα προηγούμενα 24ωρα, ως πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ, επιχείρησε και να ψηφοθηρήσει πάνω στην εθνική τραγωδία του Ματιού (διαβάστε εδώ).
Η πλημμύρα που απεικονίζεται στις φωτογραφίες που αναρτήθηκαν στο Twitter, οφείλεται στο αυθαίρετο παλιό αμαξοστάσιο του δήμου Αμαρουσίου πάνω στο ρέμα της Σαπφούς, όπως πληροφορηθήκαμε.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, δεκάδες αυτοκίνητα καλύφθηκαν το μεσημέρι της Πέμπτης από το νερό της βροχής σε υπαίθριο πάρκινγκ στο Μαρούσι, που βρίσκεται στη συμβολή της Σωρρού με την Κηφισίας.
Ο δήμαρχος Αμαρουσίου, που θέλει να γίνει και δήμαρχος της Αθήνας, σε παρέμβασή του στην ΕΡΤ κατηγόρησε την Περιφέρεια Αττικής.
Ωστόσο, τοπικοαυτοδιοικητικές πηγές που μίλησαν στο TRIBUNE κατέστησαν σαφές ότι η ευθύνη είναι εξολοκλήρου του κ. Πατούλη.
Ο αντιπεριφερειάρχης Καραμέρος, σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ, έκανε γνωστό ότι όπως κατέβαινε το νερό από το ρέμα της Σαπφούς βρήκε πρώτο «σημείο ανάσχεσης» ένα παλιό εγκαταλελειμμένο αμαξοστάσιο του Δήμου Αμαρουσίου, γεμάτο με μπάζα, το οποίο ζητεί η Περιφέρεια από τον Δήμο να το γκρεμίσει δίχως ανταπόκριση.
Στην ίδια ροή του ρέματος Σαπφούς βρίσκεται και ο χώρος του παλιού εργοστασίου της ΗΒΗ, δίπλα στη λεωφόρο Κηφισίας, ο οποίος σήμερα είναι αλάνα και χρησιμοποιείται ως πάρκινγκ από εργαζόμενους σε γύρω επιχειρήσεις.
Όπως μαζεύτηκε εκεί το νερό παρέσυρε κάποια αυτοκίνητα, τα οποία έφραξαν την έξοδό του και πλημμύρισε η αλάνα-πάρκινγκ με το αποτέλεσμα που βλέπετε.
Ο κ. Καραμέρος έκανε σαφές ότι η κινητοποίηση ήταν άμεση, οι Αρχές απαγόρευσαν την προσέγγιση στα πλημμυρισμένα σημεία και στο πάρκινγκ, όπου πιθανώς οι ιδιοκτήτες θα ήθελαν να σώσουν τα αυτοκίνητά τους και έτσι δεν τέθηκαν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές.
Νωρίτερα και ενώ η μπόρα βρισκόταν σε εξέλιξη, ο αντιπεριφερειάρχης βγήκε στα Μέσα Ενημέρωσης και έκανε εκκλήσεις στους πολίτες να αποφύγουν τους δρόμους που είχαν πλημμυρίσει.
Για το ρέμα Σαπφούς πριν οκτώ μήνες είχε προηγηθεί έντονη κόντρα μεταξύ του αντιπεριφερειάρχη Καραμέρου και του δημάρχου Πατούλη.
Συγκεκριμένα, το Νοέμβριο του 2017 ο Γιώργος Καραμέρος είχε κατηγορήσει για διασπορά ψευδών ειδήσεων (fake news) τον δήμος Αμαρουσίου, στην προσπάθειά του να κρύψει την αλήθεια για τις καθυστερήσεις που προκαλεί στα αντιπλημμυρικά έργα που προωθεί η Περιφέρεια Αττικής στην πόλη.
«Μετά από 11 συναπτά χρόνια στη διοίκηση του δήμου ο κ. Πατούλης και αφού φοβήθηκε την εισαγγελική έρευνα που έχει ξεκινήσει η δικαιοσύνη αντιλήφθηκε πόσο σημαντική είναι η αντιπλημμυρική προστασία», ανέφερε τότε ο Γιώργος Καραμέρος.
«Η αλήθεια που αποδεικνύεται με δεκάδες επίσημα έγγραφα που έχει στην κατοχή της η Περιφέρεια Αττικής και είναι διαθέσιμα στους πολίτες, είναι ότι για εννέα γειτονιές του Αμαρουσίου μόλις το Σεπτέμβριο του 2016 και μετά από δέκα χρόνια Δήμαρχος άρχισε να δρομολογεί αντιπλημμυρικά έργα με αποστολή προς την Περιφέρεια Αττικής εγγράφων κενών περιεχομένου (τίτλους με ποσά και όχι σοβαρές μελέτες).
»Είναι κατανοητή η καθυστέρηση αυτή καθώς η δημοτική αρχή Πατούλη εξάντλησε τα πρώτα 8 χρόνια της θητείας της στην άντληση εκατομμυρίων ευρώ, από την προηγούμενη Περιφερειακή Αρχή, για έργα βιτρίνας, όπως πλατεία Αγ. Λαύρας, Βιοκλιματική ανάπλαση Κέντρου Αμαρουσίου κ.ά.
»Όπως είναι κατανοητή και η δυσαρέσκεια που ένοιωθε όταν η νέα Περιφερειακή Αρχή ενέταξε 5 κρίσιμα έργα για τις παραρεμμάτιες γειτονιές της πόλης γιατί τα έργα αυτά δεν έχουν κορδέλες και φωτογραφίες ώστε να αυτοπροβληθεί.
»Πρόκειται για 3 αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις που ξεκίνησαν το 2015 και ακόμη εκτελούνται στις περιοχές Στούντιο Άλφα (05/2015), Ψαλίδι (06/2015) και Νέα Λέσβος (03/2015).
»Τα έργα μάλιστα θα είχαν ήδη ολοκληρωθεί αν ο Δήμος Αμαρουσίου δεν στερείτο ασφαλιστικής ενημερότητας για ένα διάστημα, ή αν δεν έκανε δεκτές τις για ασήμαντες αφορμές, αιτήσεις διακοπής των έργων σε Ψαλίδι και Στούντιο Α του εργολάβου που έχει εκτελέσει την συντριπτική πλειοψηφία των τεχνικών έργων επί διοίκησης Πατούλη.
»Από τον Ιούνιο του 2016 έχει δημοπρατηθεί από τον Δήμο με χρήματα της Περιφέρειας ένα ακόμη αντιπλημμυρικό στο Πολύδροσο που έχει κολλήσει πιθανώς λόγω των πολλών άλλων υποχρεώσεων του κ. Πατούλη, ενώ παρότι έχει υπογραφεί από τον Μάιο του 2017 η προγραμματική σύμβαση για την περιοχή του Αγίου Θωμά η δημοπράτησή του δεν έχει γίνει από τον Δήμο Αμαρουσίου ακόμα!
»Όμως η ώρα της αλήθειας ήρθε για τη δημοτική αρχή που δεν είναι ικανή να αξιοποιήσει πόρους για αντιπλημμυρικά έργα.
»Από τα δέκα έργα που διατείνεται σε ανακοίνωσή της ότι έχει καταθέσει για χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Αττικής, τα μισά είναι τίτλοι έργων χωρίς μελέτες και απλές επικοινωνιακές υποσχέσεις στους κατοίκους των περιοχών Αναβρύτων, Κοκκινιάς, Σωρού, Παραδείσου και Νέου Αμαρούσιου.
»Με αρκετή καθυστέρηση και με προβληματικές μελέτες είναι τα έργα για το Κέντρο Αμαρουσίου, το Νέο Τέρμα, τον Άγιο Νικόλαο και την Αγία Φιλοθέη.
»Ωστόσο, ενδεικτικό μνημείο απραξίας και εγκληματικής καθυστέρησης αποτελεί το έργο διευθέτησης του ρέματος Σαπφούς προκειμένου να μην αγωνιούν με την πρώτη σταγόνα βροχής οι πολίτες του Αμαρουσίου από το Σισμανόγλειο μέχρι τον ΟΤΕ.
»Από τον Δεκέμβριο 2016 είναι ενταγμένα στον προϋπολογισμό της Περιφέρειας Αττικής και σε αναμονή 6,3 εκ., αλλά ο Δήμος Αμαρουσίου καθυστερεί να διορθώσει την ελλιπέστατη αλλά ακριβοπληρωμένη μελέτη που πάσχει πρωτίστως σε γεωτεχνικά ζητήματα.
»Βέβαια το γεγονός ότι οι δημότες χρυσοπληρώνουν ελλιπείς μελέτες είναι κάτι που πρέπει να απασχολήσει το Δημοτικό συμβούλιο του Δήμου και άλλες αρχές.
»Και όλα αυτά παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες της Περιφερειακής Αρχής να διευθετηθούν έγκαιρα όλες οι εκκρεμότητες με τη συνεργασία των τεχνικών των αρμοδίων υπηρεσιών. Εκτός και εάν το σοβαρότατο αυτό έργο δεν είναι στις προτεραιότητες της δημοτικής αρχής και απλώς φωνασκεί για εντυπώσεις.
»Όλα τα ανωτέρω καταδεικνύουν ότι η Περιφέρεια Αττικής δεν μπορεί να υποκαταστήσει την ανεπάρκεια της δημοτικής αρχής που έχει αφήσει την πόλη και τα αντιπλημμυρικά έργα στον αυτόματο πιλότο.
»Όσο για το μπάζωμα των ρεμάτων ελπίζουμε ότι η διοίκηση Πατούλη θα κατεδαφίσει απαλλοτριωμένα κτίσματα στο ρέμα Σαπφούς, όπως έκανε και το Σάββατο 18 Νοεμβρίου (4 μέρες μετά την τραγωδία στη Δυτική Αττική και ενώ το γνώριζε επί 11 χρόνια και η Περιφέρεια σας ζητούσε εδώ και καιρό), αλλά και αυθαίρετα όπως αυτά που κτίστηκαν με την ανοχή της δημοτικής αρχής στο παράνομο αμαξοστάσιο που λειτουργούσατε πίσω από την εκκλησία του Αγίου Ελευθερίου, στο ύψος της οδού Αγίου Αθανασίου 31. Και είναι μόνο ένα παράδειγμα από τα πολλά που οι Μαρουσιώτες υπομένουν από τη διοίκηση σας».
Από ό,τι φαίνεται, οκτώ μήνες μετά δεν έχουν αλλάξει και πολλά στο πριγκιπάτο του κ. Πατούλη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Claude Debussy, Preludes, Book 1: No. 8. La fille aux cheveux de lin (The Girl with the ...

Claude Debussy, Preludes, Book 1: No. 8. La fille aux cheveux de lin (The Girl with the Flaxen Hair) (arr. for clarinet and orchestra) ·  R...