Δευτέρα, Αυγούστου 26, 2024

Πρετεντέρης υπέρ κυβέρνησης -Χαραλαμπόπουλος (στο in.gr του Μαρινακη) εναντίον Πρετεντέρη

 

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiJE4wCzBCYjBbQDkj06XCyAeMepwTfd_wC4HFRn2ux4qfiLXCS4IEGyUrL3hnQ_DI02RneXwm_tDb5JNa4qJ6Q9XSgFdMUqBzx2BO7VDE4BD0Qv1yCax22ukkJOR7_E8tDGlhMm61TE_8Axypt_n_-xCsB6zJYJkGrRVNB1d3W9aEH4S4wp0Ll/s16000/%CF%87%CE%B1%CF%81%CE%B1%CF%80%CF%81%CE%B5.png

Εμφύλιος / Πρετεντέρης εναντίον «συμφερόντων» Μαρινάκη – Σκληρή απάντηση από το in.gr

Tvxs Newsroom

Στις φιλοκυβερνητικές απόψεις του Γιάννη Πρετεντέρη, που χθες από τη στήλη του στα Νέα άσκησε κριτική…στα Νέα για την κάλυψη του σκανδάλου των υποκλοπών, ενώ μιλά για συμφέροντα που βρίσκονται πίσω από την κριτική κατά της κυβέρνησης, απάντησε χθες το βράδυ ο διευθυντής του in.gr Λευτέρης Χαραλαμπόπουλος. Στο άρθρο του, ο τελευταίος αντικρούει σημείο προς σημείο τις απόψεις Πρετεντέρη και τελειώνει ειρωνικά με ένα στίχο του Κώστα Πρετεντέρη.

Στο άρθρο του στα Νέα που έχει τίτλο «Πίσω στα βασικά», ο Γ. Πρετεντέρης υποστηρίζει σε γενικές γραμμές ότι είναι η εκλεγμένη κυβέρνηση που αποφασίζει, ασκώντας κριτική και στην εφημερίδα του, γιατί «αγανακτεί κάποιους η παραδοχή της νομιμότητας των παρακολουθήσεων»:

«Είτε αρέσει, είτε δεν αρέσει, η κυβέρνηση είναι εκείνη που κυβερνά στα πλαίσια του Συντάγματος και των νόμων, όσο διαθέτει την εμπιστοσύνη του Κοινοβουλίου. Δεν κυβερνά με ρεφενέ, ούτε ‘’με του βοηθού το χέρι’’…Η Δικαιοσύνη από την άλλη είναι εκείνη που αποφασίζει αν υπάρχει κάτι μεμπτό με τις υποκλοπές, ποιοι φταίνε για τη δολοφονία του Καραϊβάζ ή αν είναι ένοχη η Πισπιρίγκου. Χωρίς να ρωτάει τους περαστικούς».

Στη συνέχεια αναφέρεται σε συμφέροντα αντίθετα με την κυβέρνηση και χρησιμοποιούν διάφορα θέματα για να την πολεμήσουν. Στα θέματα στα οποία αναφέρεται, τα μέσα ενημέρωσης του συγκροτήματος Μαρινάκη έχουν συχνά ασκήσει σκληρή κριτική. Και υπονοεί σαφώς ότι η κριτική γίνεται για λόγους συμφερόντων:

«Η αντιπολίτευση και διάφορα συμφέροντα που δεν γουστάρουν την κυβέρνηση θέλησαν να χρησιμοποιήσουν τον Covid, τις υποκλοπές, τις πυρκαγιές ή τα Τέμπη για να κοντύνουν την κυβέρνηση.

Με γειά τους και χαρά τους.

Η κυβέρνηση προσπάθησε από την πλευρά της να αποφύγει την αποσταθεροποίησή της και προσέφυγε όπως ήταν φυσιολογικό στη Δικαιοσύνη.

Πού να προσφύγει κάποιος για ένα σιδηροδρομικό δυστύχημα ή τη φωτιά στον Βαρνάβα; Στην ΟΥΕΦΑ;

..Η Δικαιοσύνη έκανε τη δική της δουλειά κι έκρινε κατά περίπτωση. Σωστά ή λάθος, έτσι έκρινε.

..Μετά έρχεται η αντιπολίτευση με διαφόρους νομικούς, συγγενείς, χορηγούς, βουλευτές, δημοσιογράφους που κάνουν τους πράκτορες ή πράκτορες που κάνουν τους δημοσιογράφους και φωνάζει επειδή οι άλλοι δεν κάθισαν να χάσουν».

Η απάντηση Χαραλαμπόπουλου

Στο άρθρο του με τίτλο «Πίσω στα θρανία- Κάποιοι πρέπει να μάθουν από την αρχή την αλφαβήτα της δημοκρατίας, της δικαιοσύνης και της δημοσιογραφίας», ο Λευτέρης Χαραλαμπόπουλος γράφει:

«Δημοκρατία δεν είναι να κυβερνά η πολιτική παράταξη που απλώς έχει την πιο ισχυρή μειοψηφία σε εκλογές με μεγάλη αποχή και η οποία αρνείται οποιοδήποτε διάλογο όχι μόνο με την αντιπολίτευση αλλά και με την ίδια την κοινωνία, θεωρώντας ότι αρκούν 150+1 βουλευτές για να αποφασίζεις οτιδήποτε θες χωρίς καμιά λογοδοσία.

..Δημοκρατία δεν είναι το ‘’μετά από την απομάκρυνση από την κάλπη, ουδέν λάθος αναγνωρίζεται’’, λες και οι πολίτες μετά από κάθε εκλογική διαδικασία οφείλουν να μπαίνουν σε πολιτική χειμερία νάρκη και να αποδέχονται αδιαμαρτύρητα κάθε κυβερνητική επιλογή».

Στη συνέχεια αναφέρεται στο ρόλο της δημοσιογραφίας να ελέγχει την εξουσία, αντί να αναπαράγει την κυβερνητική προπαγάνδα:

«Και η ευημερία του λαού σημαίνει να λογοδοτούν όσοι ασκούν εξουσία, είτε αυτό αφορά τα Τέμπη, είτε αυτό αφορά τις υποκλοπές. Γιατί και ασφάλεια στις συγκοινωνίες χρειαζόμαστε και φραγμό στην δυνατότητα της εξουσίας να παρακολουθεί αξιωματούχους, δημοσιογράφους και πολιτικούς για να τους εκβιάζει.

..Και η δημοκρατία (αλλά και η λογοδοσία) απαιτούν να υπάρχουν Μέσα Ενημέρωσης και Δημοσιογραφία που κάνουν τη δουλειά τους. Και δουλειά των δημοσιογράφων δεν είναι να αναπαράγουν αυτά που λέει η εκάστοτε κυβέρνηση, ούτε βεβαίως να προσπαθούν να πείσουν την κοινωνία ότι δεν έχει δικαίωμα να αντιδρά και να διαμαρτύρεται.

..Και σίγουρα οι δημοσιογράφοι που ψάχνουν, βρίσκουν στοιχεία, εντοπίζουν συσχετίσεις και υποδεικνύουν πού πρέπει να στραφούν και οι διωκτικές αρχές, δεν είναι ούτε δημοσιογράφοι που κάνουν τους πράκτορες, ούτε πολύ περισσότερο πράκτορες που κάνουν τους δημοσιογράφους. Στην πραγματικότητα είναι δημοσιογράφοι που κάνουν τη δουλειά τους».

Ο διευθυντής του in.gr ασκεί δριμύτατη κριτική στην κυβέρνηση «που εμφανώς πια έχει πρόβλημα νομιμοποίησης» και αποδομεί προσωπικά τον Γ. Πρετεντέρη. Οι υπογραμμίσεις είναι του άρθρου:

«Όλα αυτά είναι αναγκαίες υπενθυμίσεις γιατί όντως κάποιοι από όσους φαντασιώνονται ότι είναι ‘’διαμορφωτές της κοινής γνώμης’’, πρέπει να ξαναγυρίσουν στα θρανία. Για να μάθουν τα βασικά. Την αλφαβήτα της δημοκρατίας, της πολιτικής και της δικαιοσύνης.

..Μόνο που αυτό που δεν καταλαβαίνουν είναι ότι αποτελούν ιδιότυπα ιστορικά απολιθώματα. Η πραγματική τους απήχηση είναι ολοένα και μικρότερη. Ολόκληρες γενιές ούτε καν ασχολούνται μαζί τους. Νομίζουν ότι είναι στην ‘’κορυφή του κόσμου’’, αλλά στην πραγματικότητα ο άνεμος της ιστορίας τους έχει ήδη σπρώξει στο περιθώριο.

Γι’ αυτό και καλό είναι να φέρονται ανάλογα με την πραγματική τους θέση. Γιατί διαφορετικά ισχύει και για αυτούς αυτό που εύστοχα επισημαίνει ένα παλιό τραγούδι, τους στίχους του οποίου έγραψε ο Κώστας Πρετεντέρης:

Μια του κλέφτη, δυο του κλέφτη / τρεις και την κακή του μέρα,

βλέπε – βλέπε στον καθρέφτη / το μυαλό σου πήρε αέρα.

Ολόκληρα τα δύο άρθρα

Πίσω στα βασικά

Του Ι.Κ. Πρετεντέρη

Πάντα εκπλήσσομαι όταν διαπιστώνω ότι ξοδέψαμε πενήντα χρόνια πλήρους δημοκρατίας για να επιστρέφουμε ακατάπαυστα στα βασικά.

Και κυρίως να επιστρέφουμε για αστείους λόγους και με αδιανόητες αφορμές.

Πάμε λοιπόν άλλη μια φορά από την αρχή.
Στη σύγχρονη δημοκρατία, τον τελευταίο λόγο στην πολιτική έχει ο λαός.

Εκείνος επιλέγει τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση που θέλει. Κι εκείνος τους αλλάζει.
Στη σύγχρονη δημοκρατία, τον τελευταίο λόγο στη Δικαιοσύνη έχει η Δικαιοσύνη.[...............................................................]

Εμφύλιος / Πρετεντέρης εναντίον «συμφερόντων» Μαρινάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τα καλύτερα του HANDEL σε πενήντα λεπτά!| ΞΕΚΛΕΙΔΩΣΤΕ τους κρυμμένους θησαυρούς μιας ιδιοφυΐας από την περίοδο του μπαρόκ ( Baroque Classics)

Γκέοργκ Φρίντριχ Χέντε λ(1685-1759) Λίστα κομματιών:   00:00:00 | 1. Lascia Chio Pianga από την Opera Rinaldo 00:01:33 | 2. Μουσική για το...