Τετάρτη, Αυγούστου 21, 2024

ΕΙΝΑΙ ΟΡΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΑΔΙΑΜΦΙΣΒΗΤΗΤΟ: Τα πεύκα φταίνε! Γι΄αυτό ο Φλωρίδης πρέπει να αυστηροποιήσει επειγόντως πάλι τον Ποινικό Κώδικα με "ιδιώνυμο" για τα πεύκα!...

 


«Πεύκα, γουρούνια, δολοφόνοι»!

Χάρης Ιωάννου

Πάντως ένα θεματάκι με τα δέντρα το έχει η Δεξιά. Το 1961 τα έβαλε να ψηφίσουν, το 2024 τα κατηγορεί ότι φταίνε για τις φωτιές.

Μέχρι τώρα έφταιγαν η κλιματική αλλαγή, οι «πυροθύελλες», οι «κηλιδώσεις» της φωτιάς, ο «μπακλαβάς» Υμηττός, ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ, ο στρατηγός άνεμος (για τους παλαιότερους). Από χθες έχουμε και νέο φταίχτη για τις φωτιές: τα καταραμένα πεύκα. Αυτά φταίνε που καίγονται, μη σας πω αυτοαναφλέγονται, με στόχο να κάψουν την Αττική και να μαυρίσουν τον «πολυδιάστατο εκσυγχρονισμό» (με ολίγον από κοριούς) της λαοπροβλήτου κυβερνήσεώς μας. Και το λέω αυτό διότι ο αρμόδιος υπουργός Πυροσβεστικής (στα χαρτιά Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας) κατηγόρησε ανοιχτά μέχρι και τα δέντρα για τις φωτιές. Μένει τώρα ο Φλωρίδης να αυστηροποιήσει πάλι τον Ποινικό Κώδικα με ιδιώνυμο για τα πεύκα.

Όπως μας εξήγησε χθες ο αγαπητός υπουργός Πολιτικής Προστασίας και πιθανότατα υποψήφιος πρόεδρος της Ν.Δ. στη μετά Μητσοτάκη εποχή, για τη φωτιά που ξεκίνησε από τον Βαρνάβα και έφτασε σε 20 ώρες στο… Χαλάνδρι, φταίνε τα μικροκλίματα με τη φωτιά στα φαράγγια της Αττικής, η διασπορά των πυροσβεστικών λόγω των πολλών οικισμών μέσα στο δάσος, η δύναμη της φωτιάς που ξεπερνούσε και τις αντιπυρικές ζώνες και φυσικά τα πεύκα που, όπως αποκάλυψε για πρώτη φορά δημόσια σοκάροντας την κοινή γνώμη, είναι… «εύφλεκτα όσο κανένα άλλο δέντρο και δημιουργούν τεράστια προβλήματα».

Και ενώ η είδηση για τα εύφλεκτα πεύκα έσκασε σαν βόμβα, ο Βασίλης Κικίλιας (στο ΟΡΕΝ) έβαλε και το ιστορικό υπόβαθρο της υπόθεσης, λέγοντας ότι οι Βαυαροί γέμισαν με πευκοδάση την Αττική, οπότε, εκτός από τον Κασσελάκη που κατέστρεψε τη χώρα με την πισίνα του, φταίνε και οι αντιβασιλείς του Οθωνα, ίσως και η Μπάγερν Μονάχου. Πολλούς εντυπωσίασαν πάντως οι γνώσεις του υπουργού περί χλωρίδας, ειδικά όταν εξήγησε ότι χρειαζόμαστε πλατύφυλλα δέντρα όπως χαρουπιές και καστανιές. Προσωπικά δεν γνωρίζω αν καίγονται λιγότερο οι καστανιές, αλλά έτσι όπως καίγονται τα πάντα, τουλάχιστον θα παίρνουμε τα κάστανα… έτοιμα ψημένα. Αλλωστε, αν συνεχίσουμε έτσι, στο τέλος δεν θα μείνει πεύκο ούτε για δείγμα, οπότε μετά φυτεύουμε απευθείας κυπαρίσσια για να ταιριάζουν με τη νεκρή φύση της Αττικής.

Εκτός όμως από τα πλατύφυλλα, υπάρχουν και τα… τρίφυλλα. Επειδή δεν θυμάμαι τελευταία φορά που κάηκαν χασισοφυτείες στα γνωστά σημεία ανά την Ελλάδα, που τρέμει να πάει η κατά τα άλλα γενναία αστυνομία μας, μήπως η Πολιτική Προστασία να αντιγράψει το μοντέλο πρόληψης πυρκαγιών των ατίθασων χασισοκαλλιεργητών; Διότι εάν αποδίδει το σύστημα περιπολιών με μερικά μαύρα Nissan Navara με φιμέ τζάμια και καραμπίνα σαν έξτρα εξοπλισμό, να το επεκτείνουμε και στην υπόλοιπη χώρα, μπας και σώσουμε κανένα δάσος.

Και εκεί που λες ότι στις πυρκαγιές τα κάνουμε θάλασσα, αλλά σε άλλα θέματα, όπως στην οικονομία, διαπρέπουμε, έρχονται τα επίσημα στοιχεία και υπενθυμίζουν σε όλους ότι σε αυτή τη χώρα πρέπει να δηλώνεις ότι ζεις με τον κατώτατο μισθό και να βγάζεις άλλα 3.000 ευρώ τον μήνα μαύρα για να την περνάς ζωή και κότα. Διότι έτσι παίρνεις και όλα τα επιδόματα που έχουν εισοδηματικά κριτήρια της πείνας και πέρα από όσους λίγους τα έχουν πραγματικά ανάγκη, στο τέλος καταλήγουν να τα παίρνουν οι φοροφυγάδες και οι λοιποί αετονύχηδες, μαζί με κάτι γνωστές «ευάλωτες» ομάδες. Και νόμιμα παρακαλώ. Ποιος τολμά να ανοίξει τέτοια συζήτηση, δεξιά ή αριστερά; Κανένας, διότι το θέμα έχει τεράστιο κόστος.

Αυτά τα λέμε όχι γιατί μας κατέβηκαν στο κεφάλι, αλλά επειδή από την ανάλυση των φορολογικών δηλώσεων του 2024, μας προέκυψε ότι σε αυτή τη χώρα οι πιο πλούσιοι είναι… οι μισθωτοί. Και πριν κοπάσει ο πρώτος γέλωτας, έρχεται και ο δεύτερος: Οι μισοί ελεύθεροι επαγγελματίες που κλαίγονται ότι τους φορολόγησε με ένα μίνιμουμ ο Χατζηδάκης, δηλώνουν ότι ζουν με… 268 ευρώ τον μήνα. Εντάξει βρε παιδιά, είπαμε να κλέβουμε λίγο την Εφορία, αλλά μην προκαλούμε και τόσο πολύ. Προφανώς υπάρχουν και κάποιοι που αδικούνται με την οριζόντια φορολόγηση επί δικαίους και αδίκους, γι’ αυτό και στη ΔΕΘ θα ανακοινωθούν κάποιες διορθώσεις, αλλά τουλάχιστον μεταξύ μας ας μην κοροϊδευόμαστε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τα καλύτερα του HANDEL σε πενήντα λεπτά!| ΞΕΚΛΕΙΔΩΣΤΕ τους κρυμμένους θησαυρούς μιας ιδιοφυΐας από την περίοδο του μπαρόκ ( Baroque Classics)

Γκέοργκ Φρίντριχ Χέντε λ(1685-1759) Λίστα κομματιών:   00:00:00 | 1. Lascia Chio Pianga από την Opera Rinaldo 00:01:33 | 2. Μουσική για το...