Πέμπτη, Αυγούστου 22, 2024

ΤΖΑΚ ΛΟΝΤΟΝ :Μάρτιν Ίντεν: Το βιβλίο και η θαυμάσια ελεύθερη απόδοσή του στον κινηματογράφο

Μάρτιν Ήντεν

Μάρτιν Ήντεν : μυθιστόρημα του Αμερικανού συγγραφέα Τζακ Λόντον Τζακ Λόντον: Η ιστορία µιας άγνωστης ελληνικής µετάφρασης ...που δημοσιεύθηκε σε συνέχειες στο περιοδικό Pacific Monthly από τον Σεπτέμβριο του 1908 έως τον Σεπτέμβριο του 1909 και στη συνέχεια εκδόθηκε σε βιβλίο τον Σεπτέμβριο του 1909. *Βικιπαίδεια

https://www.athinorama.gr/lmnts/events/cinema/10071491/poster.jpg?format=webp&Μάρτιν Ίντεν (2019)

Στη Νάπολη του 20ου αιώνα, ο Μάρτιν ένας ανήσυχος προλετάριος, φιλοδοξεί να μορφωθεί και να ασχοληθεί με τη συγγραφή βιβλίων, ώστε να γίνει η φωνή όσων δεν έχουν φωνή, των ανθρώπων της τάξης του. 

Η γνωριμία του με μια πλούσια κοπέλα, και ο κεραυνοβόλος έρωτας που γεννιέται ανάμεσά τους, θα τον φέρει σε τροχιά σύγκρουσης με την οικογένειά της, αλλά και με το κατεστημένο της εποχής του.

Ξεκινώντας από το ομότιτλο βιβλίο του Τζακ Λόντον και ανάγοντάς την αφήγησή του σε μια άχρονη πραγματικότητα που αγκαλιάζει όλον τον 20ό αιώνα, ο Πιέτρο Μαρτσέλο κάνει τον «Martin Eden» έναν διαχρονικό ήρωα που αξίζει της προσοχής.

Υποψήφιο για καλύτερη ταινία, σκηνοθεσία, αντρική ερμηνεία (Luca Marinelli) και σενάριο στα Ευρωπαϊκά Βραβεία.Βραβείο σεναρίου στα David di Donatello. 

Υποψήφιο για καλύτερη ταινία, σκηνοθεσία, πρώτο αντρικό ρόλο (Luca Marinelli), παραγωγή, φωτογραφία, μοντάζ, κοστούμια, ήχο και κομμώσεις.

Πρώτο βραβείο στο φεστιβάλ της Σεβίλλης.

Συμμετοχή στο διαγωνιστικό τμήμα του φεστιβάλ Βενετίας. Βραβείο αντρικής ερμηνείας (Luca Marinelli).

Σκηνοθεσία: Pietro Marcello

Κύριοι Ρόλοι:Luca Marinelli … Martin EdenCarlo Cecchi … Russ BrissendenJessica Cressy … Elena OrsiniVincenzo Nemolato … NinoMarco Leonardi … Bernardo Fiore

Χώρες Παραγωγής: France, Germany, Italy

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τα καλύτερα του HANDEL σε πενήντα λεπτά!| ΞΕΚΛΕΙΔΩΣΤΕ τους κρυμμένους θησαυρούς μιας ιδιοφυΐας από την περίοδο του μπαρόκ ( Baroque Classics)

Γκέοργκ Φρίντριχ Χέντε λ(1685-1759) Λίστα κομματιών:   00:00:00 | 1. Lascia Chio Pianga από την Opera Rinaldo 00:01:33 | 2. Μουσική για το...