Πέμπτη, Αυγούστου 29, 2024

«Κάπως έτσι κλείνει ο θερινός κύκλος στην Κουμουνδούρου με τους Παππάδες. Μένει μόνο ένας παππάς ακόμη: αυτός που θα τους διαβάσει.

 https://www.news247.gr/wp-content/uploads/2024/08/10000253711712946660-640x426.jpg

Οι Παππάδες του ΣΥΡΙΖΑ και ένα ακόμη βήμα προς τη διάσπαση και το τέλος του Κασσελάκη


Γράφει ο Γιώργος Λακόπουλος

anoixtoparathyro.gr

Εδώ Παππάς, εκεί Παππάς, πού είναι ο Παππάς; Και πριν από όλα: για ποιον Παππά μιλάμε;

Ξεκινήσαμε με τον ευρωβουλευτή, πρώην μπασκετμπολίστα, που πλακώθηκε διαδικτυακά με έναν «μπάτσο».Νίκος Παππάς: Όταν ο υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ έβριζε τον  Βασίλη... | news Ειδήσεις | Yupiii.gr

Για την ποιότητα το λόγου του -του ευρωβουλευτή- μίλησε ο βουλευτής Συμεών Κεδίκογλου- από τα πιο ηθικά και συγκροτημένα πρόσωπα του ΣΥΡΙΖΑ:

«Δεν έχω κάτι κοινό να είμαι στο ίδιο κόμμα με τον κ. Παππά. Η γλώσσα αυτή δεν θυμίζει απλώς πεζοδρόμιο, αλλά καταγώγιο Τρούμπας του ’50 … Αυτά είναι όροι μαφίας».  Καλά πάμε…

Μετά έσκασε μύτη ένας άλλος Παππάς. Ο γενειοφόρος βουλευτής από τη Βόρεια Ελλάδα, που  συμπέρανε ότι τον περασμένο Φεβρουάριο οι Συριζαίοι -σε αυτό που έμοιαζε με συνέδριο- «πλάκωσαν στις σφαλιάρες» τον Τσίπρα. 

https://www.kilkis24.gr/wp-content/uploads/2021/09/pappas-petros.jpg

Κανείς από το κόμμα που χάρη στον Τσίπρα υπήρξε στην ιστορία ως κυβερνώσα δύναμη δεν τον πλάκωσε στις σφαλιάρες.

Η έκπληξη όμως ήθελε από έναν τρίτο Παππά- άγνωστο ως τώρα- που ανακάλυψε ο Στέφανος Κασσελάκης.

 Ο “έγκριτος οικονομολόγος”

«Ο Νίκος είναι έγκριτος οικονομολόγος με διδακτορικό στα οικονομικά από το πανεπιστήμιο Strathclyde στην Σκωτία, διατριβή στις μικροοικονομικές επιπτώσεις του δημογραφικού προβλήματος της Ελλάδας».

Είναι επίσης πανεπιστημιακός δάσκαλος και «πολιτικός με στέρεες πολιτικές βάσεις, ο οποίος έχει στοχοποιηθεί από το σύστημα από το οποίο έφερε μεγάλα έσοδα στα ταμεία του Κράτους».  


Εμείς ξέραμε έναν άλλον Παππά, απόφοιτο ΤΕΙ Αιγάλεω, που έφερε μαζί του ο Τσίπρας με την άνοδο του και τον έκανε υπουργό Ψηφιακής πολιτικής, όπου απέτυχε παταγωδώς.

Πρόλαβε  όμως να την πέσει στον Μιωνή,  για «να πει στον Παπασταύρου να τους δώσει τη Μαρέβα». Και να βρει στον θρυλικό Χρήστο  Καλογρίτσα τον ιδανικό καναλάρχη της «πρώτης φοράς Αριστερά».

Αλλά επειδή δεν είχε λεφτά- ο καναλάρχης- ο υπουργός Παππάς πήγε στον επιχειρηματία Μαρινάκη και του ζητούσε να τον βολέψει με καμιά  εικοσαριά εκατομμύρια ευρώ.

Κατέληξε στο  Ειδικό Δικαστήριο, που τον καταδίκασε ομόφωνα, αλλά ο ίδιος δεν αναγνωρίζει τη δικαιοδοσία του. Άλλωστε,  κατά τη δική του αντίληψη για το Πολίτευμα, η εκλογή του στη Βουλή εξάλειψε την ποινή.

Μένει μόνο ένας παππάς


Ο πρόεδρος Κασσελάκης, για χάρη αυτού του δικού του Παππά  – με τον οποίο συμπάσχει γιατί «επιχειρούν δολοφονία χαρακτήρα όμως και με έμενα» -απέλυσε- τι CEO  θα ήταν; -τον Σωκράτη Φάμελλο.

Το πιο σημαντικό κοινοβουλευτικό στέλεχος της Κουμουνδούρου, που τους  έβγαζε ασπροπρόσωπους ως τώρα.

Το πρόβλημα είναι ότι από τους 33 ψηφίσαντες βουλευτές μόνο οι 17 ενθουσιάσθηκαν με την αλλαγή. Αλλά αν στους 16 που δεν την ενέκριναν, προστεθεί ο απών Τσίπρας και η Τσαπανίδου -που δεν θα έριχναν Παππά- η εκλογή πάσχει και ο νέος πρόεδρος της Κ.Ο. είναι μειοψηφικός. 

Το παρασκήνιο πάντως βοά ότι αυτός είναι ο μαριονεττίστας των πρωτοβουλιών Κασσελάκη. Μέχρι να τον «φάει» και να πάρει τη θέση του στην ηγεσία-  αφού εν τω μεταξύ ο Πολάκης θα του έχει δώσει το τελικό χτύπημα. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται κοντά να χάσει τη δεύτερη δεύτερη θέση στη Βουλή.  

Κάπως έτσι κλείνει ο θερινός κύκλος στην Κουμουνδούρου με τους Παππάδες. Μένει μόνο ένας παππάς ακόμη: αυτός που θα τους διαβάσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τα καλύτερα του HANDEL σε πενήντα λεπτά!| ΞΕΚΛΕΙΔΩΣΤΕ τους κρυμμένους θησαυρούς μιας ιδιοφυΐας από την περίοδο του μπαρόκ ( Baroque Classics)

Γκέοργκ Φρίντριχ Χέντε λ(1685-1759) Λίστα κομματιών:   00:00:00 | 1. Lascia Chio Pianga από την Opera Rinaldo 00:01:33 | 2. Μουσική για το...