Σάββατο, Αυγούστου 17, 2024

Beethoven's Symphony #6, II - Scene by the Brook / "Σκηνή δίπλα στο ρυάκι" (HD 720p)

Η Συμφωνία Νο. 6 σε φα μείζονα, Op. 68, γνωστή και ως Ποιμενική Συμφωνία (Γερμανικά Pastoral-Sinfonie), είναι μια συμφωνία που συντέθηκε από τον Λούντβιχ βαν Μπετόβεν (1770-1827) και ολοκληρώθηκε το 1808. Είναι ένα από τα λίγα έργα του Μπετόβεν που περιέχει ρητά προγραμματικό περιεχόμενο.



Ο Μπετόβεν ήταν λάτρης της φύσης και περνούσε μεγάλο μέρος του χρόνου του σε περιπάτους στην εξοχή. Συχνά έφευγε από τη Βιέννη για να εργαστεί σε αγροτικές περιοχές. Ωστόσο, δεν ήταν ο πρώτος συνθέτης της εποχής του που απεικόνισε τη φύση συμφωνικά. Η συμφωνία απεικόνιζε την ομορφιά της φύσης, τον χωριάτικο χορό, μια καταιγίδα, το τραγούδι των πουλιών και άλλες «ποιμενικές» εικόνες.



Αυτή η κίνηση, που τιτλοφορείται από τον Μπετόβεν "Δίπλα στο ρυάκι", θεωρείται μια από τις πιο όμορφες και γαλήνιες συνθέσεις του Μπετόβεν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Lee (Lee) :Με αφορμή την ταινία που κυκλοφόρησε φέτος στους κινηματογράφους , θυμόμαστε την πιο ατίθαση γυναίκα-φωτογράφο όλων των εποχών Lee Miller

«H πορεία της Λι Μίλερ από μοντέλο του φωτογράφου Μαν Ρέι σε μία απ’ τις σημαντικότερες ανταποκρίτριες και φωτογράφους του Β’ Παγκοσμίου Πο...