Παρασκευή, Ιουλίου 07, 2023

Αναμνήσεις μιας Γκέισας : εξ απαλών ονύχων στην αναψυχή των ανδρών

Αναμνήσεις μιας γκέισας image 0 

Golden, Arthur, ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ ΜΙΑΣ ΓΚΕΙΣΑΣ

Εκδότης Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη , ISBN 9789602369135

Ένα σαγηνευτικό κατόρθωμα. Μια εξαιρετικά πρωτότυπη νουβέλα γραμμένη σε πρώτο πρόσωπο, σαν μια εκ βαθέων εξομολόγηση μιας από τις πιο φημισμένες γκέισες της Ιαπωνίας.
Η ιστορία της Σαγιουρί ξεκινά το 1929, όταν το κοριτσάκι με τα παράξενα γκριζογάλανα μάτια ξεριζώνεται από το ψαροχώρι όπου ζει με την οικογένειά του, για να πουληθεί σε ένα από τα πιο γνωστά σπίτια γκεϊσών.

 Μέσα στην ατμόσφαιρα παρακμής του Κιότο, η Σαγιουρί πρέπει να μάθει την τέχνη της γκέισας: χορό και μουσική, τα μυστικά του κιμονό και του εξεζητημένου μακιγιάζ, τον τρόπο σερβιρίσματος του σακέ και τις μεθόδους ψυχαγωγίας των ισχυρών ανδρών - με οποιοδήποτε προσωπικό κόστος. 

Το ξέσπασμα, όμως, του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου αναγκάζει τα σπίτια με τις γκέισες να κλείσουν κι έτσι η Σαγιουρί, με ελάχιστα χρήματα κι ακόμα λιγότερη τροφή, πρέπει να βρεθεί, για άλλη μια φορά, αντιμέτωπη με τη μοίρα της.

 Και πρέπει, ακόμα, να κερδίσει το μοναδικό άνδρα που αγάπησε στη ζωή της, έστω κι αν αυτό σημαίνει την αυτοεξορία της από την Ιαπωνία.
Αποκαλύπτοντάς μας τον κόσμο της ομορφιάς και της σκληρότητας που κρύβουν τα παραβάν από ριζόχαρτο -εκεί όπου τα πάντα κρίνονται από τα φαινόμενα και όπου η αγνότητα ενός νεαρού κοριτσιού γίνεται αντικείμενο άγριου πλειστηριασμού-, οι "Αναμνήσεις μιας Γκέισας" γίνονται το έπος μιας ολόκληρης εποχής και ταυτόχρονα μια νουβέλα που προκάλεσε ήδη παγκόσμια αίσθηση.
Ένα εκπληκτικό δημιούργημα, γεμάτο με χάρη και ευαισθησία, από έναν εξαιρετικά ταλαντούχο νέο συγγραφέα.

  • Συγγραφέας Golden, Arthur
  • Eκδότης Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη
  • Μεταφραστής Λέκκου - Δάντου, Ρένα
  • ISBN 9789602369135
  • Κωδικός Ευριπίδη 010200012415
  • Έτος κυκλοφορίας 1998
  • Σελίδες 732
  • Διαστάσεις 21χ14
  • Βάρος 862 gr

Αναμνήσεις μιας γκέισας image 1Golden, Arthur

Συγγραφέας

Ο Άρθουρ Γκόλντεν γεννήθηκε στο Τενεσί. Αποφοίτησε από το Κολέγιο του Χάρβαρντ το 1978, με ειδικότητα στην ιστορία της ιαπωνικής τέχνης. 

Το 1980 πήρε Μ.Α. στην ιαπωνική ιστορία από το πανεπιστήμιο της Κολούμπια, όπου έμαθε και την κινεζική γλώσσα.

 Το 1988 πήρε Μ.Α. στην αγγλική γλώσσα από το πανεπιστήμιο της Βοστόνης. Ζει στο Μπρούκλιν της Μασαχουσέτης με τη γυναίκα του, Τρούντι, και τα δύο τους παιδιά, Χες και Τες. 

 Το βιβλίο του "Αναμνήσεις μιας γκέισας", που εκδόθηκε στην Αμερική το 1997, τον απασχολούσε 15 χρόνια και χρειάστηκαν δύο γραφές που πετάχτηκαν, κυριολεκτικά, στα σκουπίδια, πριν συναντηθεί με τη γκέισα Μινέκο Ιουασάκι, η οποία τον δέχτηκε το 1992, στο σπίτι της, και διόρθωσε τις παρανοήσεις του σχετικά με τη ζωή μιας γκέισας.

 Όταν εκδόθηκε, το βιβλίο παρέμεινε για περισσότερο από ένα χρόνο στον κατάλογο μπεστ σέλερ των New York Times, πούλησε 500.000 αντίτυπα μόνο στην Αμερική, μεταφράστηκε σε πολλές γλώσσες, και μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο, το 2005, από τον Ρομπ Μάρσαλ, με παραγωγούς τους Ντάγκλας Γουίκ, Λούσι Φίσερ και Στίβεν Σπίλμπεργκ.

 Η ΤΑΙΝΙΑ



 

 

 

Memoirs of a Geisha


 

Σκηνοθεσία:

Rob Marshall

Κύριοι Ρόλοι:

Ziyi Zhang … Chiyo Sakamoto/Sayuri Nitta

Ken Watanabe … Ken Iwamura

Michelle Yeoh … Mameha

Gong Li … Hatsumomo

Suzuka Ohgo … Chiyo (νεαρή)

Koji Yakusho … Nobu

Kaori Momoi … Kayoko Nitta

Yuki Kudo … Pumpkin

Samantha Futerman … Satsu Sakamoto

Mako … Κος Sakamoto

Tsai Chin … η θεία

Cary-Hiroyuki Tagawa … ο βαρόνος

Kenneth Tsang … ο στρατηγός

Eugenia Yuan … Korin

Karl Yune … Koichi

Ted Levine … συνταγματάρχης Derricks

Paul Adelstein … υπολοχαγός Hutchins

Togo Igawa … Tanaka

Randall Duk Kim … Δρ Crab

Κεντρικό Επιτελείο:

Σενάριο: Robin Swicord

Παραγωγή: Lucy Fisher, Steven Spielberg, Douglas Wick

Μουσική: John Williams

Φωτογραφία: Dion Beebe

Μοντάζ: Pietro Scalia

Σκηνικά: John Myhre

Κοστούμια: Colleen AtwoodΙαπωνία 

 

Yay or Nay? Memoirs of a Geisha (Novel + Film)1929. Μια μικρή Γιαπωνέζα μεταφέρεται παρά τη θέλησή της από το ψαροχώρι όπου ζει με την πάμφτωχη οικογένειά της, σ έναν οίκο με γκέισες για να δουλέψει ως υπηρέτρια.9 9 Mémoires d'une geisha [ Film américain - 2005 ] 9 - J A P ' A N I M A T  I O N

Κάτω από την καθοδήγηση της γκέισας Μαμεχά και χάρη στην εκπληκτική της ομορφιά, η νεαρή θα επιβιώσει από τις σκληρές δοκιμασίες και θα μεταμορφωθεί στη θρυλική γκέισα Σαγιουρί.A Geisha's Secert — THE UNLIMITED Magazine, Interactive Quarterly for Art,  Music and Fashion.

 Πανέμορφη και ικανότατη, η Σαγιουρί μπαίνει σ έναν κόσμο γεμάτο πλούτη και προνόμια και σαγηνεύει τους πιο δυνατούς άντρες της εποχής.GIF ken watanabe - animated GIF on GIFER

 Όμως, τη στοιχειώνει η κρυφή αγάπη γι έναν άντρα που δεν μπορεί να έχει

Αναμνήσεις μιας Γκέισας (2005) ⋆ Filmy.gr

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ

Γιατί οι πρώτες γκέισες ήταν άνδρες, που είχαν ακόμη και ...Γκέισα - Βικιπαίδεια

^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ghost - Rats (Official Music Video)

Rats (Ghost song) [Verse 1: Cardinal Copia] In times of turmoil, in times like these Beliefs contagious, spreading disease This wretched mis...