Τετάρτη, Απριλίου 13, 2022

Ο ΟΡΓΟΥΕΛ ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ

 

https://newmedia.thebest.gr/i/w400/zwxnfopurx6256f1417afc3.jpg

Σανγκάη: Σε στρατόπεδα καραντίνας με τη βία οι πολίτες! - Δείτε τα βίντεο


Κόβουν την ανάσα οι εικόνες που έρχονται από τη Σανγκάη που συνεχίζει να τελεί υπό καθεστώς σκληρού lockdown λόγω του κορονοϊού. Στην πόλη των 25 εκατ. κατοίκων στην Κίνα, μπροστά την εφαρμογή της πολιτικής μηδενικής ανοχής στον covid, τα σκηνικά τρόμου διαδέχονται το ένα το άλλο.

Οπλισμένοι άντρες με στολές προστασίας κατά του κορονοϊού να εισβάλουν στο σπίτι ενός θετικού στον ιό πολίτη στη Σανγκάη και να θέλουν να τον μεταφέρουν σε «στρατόπεδο καραντίνας». Τέτοια στρατόπεδα έχει δημιουργήσει η κυβέρνηση για να περιοριστεί τη μετάδοση της COVID-19.

Οι αρχές προσπαθούν με κάθε μέσο να περιορίσουν την εξάπλωση του κορονοϊού, χωρίς σεβασμό σε βασικά ανθρώπινα δικαιώματα.

Ένας άνδρας είναι ένας από τους πολλούς που αρνούνται να μεταβούν στα στρατόπεδα καραντίνας. Μάλιστα, πληροφορίες φέρουν να μεταφέρονται εκεί και πολίτες που έχουν αρνητικό τεστ.

«Είστε όλοι γκάγκστερς… Ξέρετε το αποτέλεσμα του τεστ μου. Είστε ο γ@@@ υπόκοσμος. Σας λέω βγείτε έξω», ακούγεται να λέει ενώ βρίσκεται στο μπαλκόνι του σπιτιού του.

Στη συνέχεια, ακούγεται κάτι σαν πυροβολισμός. Οπλισμένοι άνδρες βγαίνουν στο μπαλκόνι με ασπίδες προκειμένου να τον ακινητοποιήσουν.

«Μην σκαρφαλώνεις πάνω μου, τράβα του το πόδι», ακούγεται να λέει κάποιος από τους οπλισμένους. Ο θετικός στον ιό άνδρας αντιστέκεται σθεναρά. Αφού κάποιος άλλος ζητά μαχαίρι και ένας οπλισμένος ζητά το όνομά του, ο άνδρας πέφτει στο έδαφος και δεν κινείται.

Μια γυναίκα προσπαθεί να διαφύγει στο δρόμο, αλλά την συλλαμβάνουν ασκώντας βία.

Ελληνίδα περιγράφει το σκληρό lockdown

Μία Ελληνίδα, η Ελένη Οικονόμου, μίλησε για τα αυστηρότατα κυβερνητικά μέτρα που έχουν τεθεί από κινεζική κυβέρνηση, αλλά και για το πώς βιώνουν το πρωτοφανές αυτό lockdown οι κάτοικοι της πόλης.

«Για εμάς δεν είναι τόσο πρωτόγνωρο γιατί εμείς είχαμε ξαναπεράσει και την πρώτη καραντίνα, πριν από δύο χρόνια. Έχουμε μια εμπειρία, είμαστε πιο εξοικειωμένοι και μπορούμε να το αντιμετωπίσουμε πιο ψύχραιμα», δήλωσε στην ΕΡΤ.

Η ίδια, περιγράφοντας τα όσα βιώνει στην κινεζική μεγαλούπολη, όπου οι κάτοικοι μετά από παρατεταμένο εγκλεισμό, δείχνουν να αντιδρούν έντονα, μη έχοντας πλέον τα απαραίτητα στα σπίτια τους. «Ξέραμε αρχικά ότι η καραντίνα θα κρατούσε από τις αρχές του μήνα μέχρι τις 5 Απριλίου» είπε περιγράφοντας ότι οι κάτοικοι δεν ήταν προετοιμασμένοι για τόσο μεγάλο lockdown, ενώ είπε πως οι τοπικές αρχές δεν επιτρέπουν στον κόσμο να βγουν ούτε καν στον κήπο των σπιτιών όπου διαμένουν.

«Όλα τα μαγαζιά είναι κλειστά. Κάθε πολυκατοικία έχει έναν ή δύο εθελοντές που βγάζουν τα πακέτα τα οποία είναι διαθέσιμα και περιέχουν φαγητά και είδη πρώτης ανάγκης. Διαλέγεις τι θέλεις και πληρώνεις τον εθελοντή, που στέλνει ηλεκτρονικά την μαζική παραγγελία της πολυκατοικίας», περιέγραψε τη διαδικασία αυτοδιαχείρισης που ακολουθείται στην πολυκατοικία που διαμένει. 

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΑ ΒΙΝΤΕΟ

Σανγκάη: Σε στρατόπεδα καραντίνας με τη βία οι πολίτες -

Δεν υπάρχουν σχόλια: