Τετάρτη, Απριλίου 27, 2022

Λύσσαξαν με τη "βίλα Τσίπρα", όμως σιγή ιχθύος για το "ανάκτορο Στάσση"

 

Ο πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ, Γιώργος Στάσσης

Όσοι λύσσαξαν με τη "βίλα Τσίπρα", καταπίνουν το "ανάκτορο Στάσση"…

Γιώργος Καρελιάς

Γεγονός πρώτο: Πριν από περίπου ενάμιση χρόνο πλημμύρισαν τα μέσα ενημέρωσης -όλα, ηλεκτρονικά, έντυπα και διαδικτυακά- με τη «βίλα Τσίπρα» στο Σούνιο. Αυτό είναι το εξοχικό Τσίπρα στο Σούνιο (φωτο) -Τι ζητά η ΝΔ -  Aftodioikisi.grΓράφτηκαν και ειπώθηκαν τα πάντα, ακόμα και τα πιο εξωφρενικά. Στην αρχή ότι την αγόρασε αντί ενός εκατομμυρίου ευρώ(!). Μετά ότι τη νοίκιασε εικονικά, αφού το ενοίκιο τούς φάνηκε μικρό. Η λέξη «βίλα» έδινε κι έπαιρνε, ενώ επρόκειτο για ένα παλαιό(παρατημένο) σπίτι, το οποίο ανακαινίστηκε και το νοίκιασε ο πρώην πρωθυπουργός. Καμιά σχέση με τις πραγματικές βίλες που υπάρχουν στην περιοχή.

Καλά έκαναν τα μέσα ενημέρωσης που «λύσσαξαν» με τη «βίλα Τσίπρα» κι ας μην είναι βίλα; Πολύ καλά έκαναν. Τα δημόσια πρόσωπα πρέπει να ζουν σε γυάλινα σπίτια. Να γνωρίζουμε τα πάντα γι’ αυτά. Να δίνουν λογαριασμό για το «πόθεν» και το «έσχες» τους, εφόσον αμείβονται με δημόσιο χρήμα, όπως οι πολιτικοί. Καλά έκαναν, λοιπόν, όσοι «ξέσκισαν» τον Τσίπρα με πολιτικό σκεπτικό. Για όσους είπαν και έγραψαν ψέματα και συκοφαντίες θα αποφανθούν αρμοδιότεροι.

Γεγονός δεύτερο: Αυτές τις μέρες αποκαλύφθηκε ότι ο επικεφαλής της ΔΕΗ Γιώργος Στάσσης χτίζει ένα «ανάκτορο» περίπου 800 τ.μ σε νησί του Αιγαίου. «Κύκλοι» της ΔΕΗ το επιβεβαίωσαν και έδωσαν εξηγήσεις. Η κυβέρνηση κάλυψε απολύτως τον εκλεκτό της, αυτό δα έλειπε!

Στην υπόθεση αυτή υπάρχει το νόμιμο, υπάρχει και το ηθικό. Για το πρώτο θα αποφανθούν αρμοδιότεροι ημών, αν αποφασίσουν να ερευνήσουν(προέλευση χρημάτων, δήλωση Πόθεν Έσχες κ.α), όπως πρέπει να γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις. Για το ηθικό του πράγματος δεν χρειάζεται ιδιαίτερη ανάλυση: την ώρα που η ΔΕΗ ετοιμάζεται να κόψει το ρεύμα σε όσους δεν μπορούν να πληρώσουν τους εξωφρενικούς λογαριασμούς που τους στέλνει, ακόμα και 100% να είναι το «νόμιμο» του επικεφαλής της με την (πραγματική) βίλα του, το «ηθικό» μπάζει από παντού.

Γεγονός τρίτο: Αν ψάξει κανείς την είδηση αυτή, θα τη βρει σε ελάχιστα (αντιπολιτευόμενα) μέσα ενημέρωσης. Για τα υπόλοιπα δεν υπάρχει. Όσοι είχαν «λυσσάξει» με τη νοικιασμένη «βίλα Τσίπρα» έχουν καταπιεί το ανάκτορο του διευθύνοντος συμβούλου της ΔΕΗ. Οι ακροατές, θεατές και αναγνώστες τους δεν αξίζει να ξέρουν. Οι… μαχητικοί ερευνητές, που «ανακάλυψαν» τα πάντα για τη «βίλα Τσίπρα» (ψέματα τα περισσότερα), τώρα δεν έχουν καμιά απορία, δεν θέτουν κανένα ερώτημα. Απόλυτη σιωπή.

Σε όλες τις ελληνικές δημοσκοπήσεις οι πολίτες κατατάσσουν τα μέσα ενημέρωσης στις τελευταίες θέσεις στον τομέα της εμπιστοσύνης. Και οι διεθνείς έρευνες είναι ακόμα χειρότερες.

Ο παλιός Αμερικανός δημοσιογράφος Έντουαρντ Μάροου (όσοι δεν τον γνωρίζουν ας δουν την ταινία «Καληνύχτα και καλή τύχη») το έχει πει έτσι πριν από έξι δεκαετίες:

«Για να είσαι πειστικός πρέπει να είσαι πιστευτός. Για να είσαι πιστευτός πρέπει να είσαι αξιόπιστος. Για να είσαι αξιόπιστος πρέπει να είσαι αληθινός».

Καλύτερη περιγραφή της σημερινής κατάστασης της ενημέρωσης στην Ελλάδα δύσκολα θα βρίσκαμε…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τις τελευταίες 14 υποψηφιότητες για τις Ευρωεκλογές ανακοίνωσε η Νέα Αριστερά.

  Ευρωεκλογές 2024: Μάρω Δούκα και Κωστής Καρπόζηλος στο ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Αριστεράς! ...