Κυριακή, Απριλίου 24, 2022

ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΓΡΙΕΜΕΝΟ ΠΛΗΘΟΣ . Πώς το ωραίο μυθιστόρημα του Τόμας χάρντι έγινε μια πολύ καλή ταινία που δεν την έσβησε ο χρόνος (1967 )

Μακριά από το Αγριεμένο Πλήθος (ταινία Είναι μια βρετανική επική δραματική ταινία διασκευάστηκε από το ομώνυμο βιβλίο του Thomas Hardy το 1874  . Η ταινία, με πρωταγωνιστές τους Julie Christie , Alan Bates , Terence Stamp και Peter Finch , και σκηνοθεσία John Schlesinger , ήταν η τέταρτη ταινία του Schlesinger (και η τρίτη του συνεργασία με την Christie). Σηματοδότησε μια στιλιστική μετατόπιση από τα προηγούμενα έργα του που εξερευνούσαν τα σύγχρονα αστικά ήθη. Η φωτογραφία ήταν του Nicolas Roeg και το soundtrack του Richard Rodney Bennett . Χρησιμοποίησε επίσης παραδοσιακά δημοτικά τραγούδια σε διάφορες σκηνές σε όλη τη διάρκεια της ταινίας1967)

Από τη Βικιπαίδεια

FarFromTheMaddingCrowd.jpg
ΣκηνοθεσίαΤζον Σλέσιντζερ
ΠαραγωγήΤζόζεφ Τζάνι
ΣενάριοΦρέντερικ Ράφαελ
Τόμας Χάρντι (Μυθιστόρημα)
Βασισμένο σεFar from the Madding Crowd
ΠρωταγωνιστέςΤζούλι Κρίστι
Τέρενς Σταμπ
Πίτερ Φιντς
Άλαν Μπέιτς
Προυνέλα Ράνσομ
ΜουσικήΡίτσαρντ Ρόντνεϊ Μπένετ
ΦωτογραφίαΝίκολας Ρόουγκ
ΜοντάζMalcolm Cooke
Εταιρεία παραγωγήςMetro-Goldwyn-Mayer
Πρώτη προβολήCountry flag 18/10/1967
Κυκλοφορία1967
Διάρκεια168 λεπτά
ΠροέλευσηΗνωμένο Βασίλειο
ΓλώσσαΑγγλικά

Η ταινία Μακριά από το Αγριεμένο Πλήθος (αγγλ. Far From the Madding Crowd) είναι δράμα παραγωγής 1967, βασισμένο στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Τόμας Χάρντι, σε σκηνοθεσία Τζον Σλέσιντζερ. Πρωταγωνίστρια της ταινίας είναι η Τζούλι Κρίστι, που ερμηνεύει το ρόλο μιας νεαρής και πανέμορφης Αγγλίδας, η οποία κατά τη βικτωριανή περίοδο, προκαλεί τον πόθο σε τρεις άνδρες που τη διεκδικούν. Πλάι στην Κρίστι εμφανίζονται οι Τέρενς Σταμπ, Πίτερ Φιντς και Άλαν Μπέιτς. Πρόκειται για την τέταρτο σκηνοθετικό εγχείρημα του Τζον Σλέσιντζερ και για την τρίτη του συνεργασία με την Κρίστι. Οι δυο τους είχαν συνεργαστεί ήδη για τις ταινίες Μπίλι, ο Ψεύτης (Billy Liar, 1963) και Ντάρλινγκ (Darling, 1965), ταινία που χάρισε στην Κρίστι το Όσκαρ Α' Γυναικείου Ρόλου. Με αυτή του την ταινία ο Σλέσιντζερ, που μέσα από τα έργα του καυτηρίαζε τους ξέφρενους ρυθμούς και τα ήθη της αγγλικής κοινωνίας της δεκαετίας του 1960, ξέφυγε από το συνηθισμένο του ύφος μεταφέροντας το θεατή στη βικτωριανή Αγγλία. Υπεύθυνος για τη μεταφορά του μυθιστορήματος του Χάρντι στη μεγάλη οθόνη ήταν ο Φρέντερικ Ράφαελ, ενώ τη διεύθυνση φωτογραφίας ανέλαβε ο μετέπειτα σκηνοθέτης Νίκολας Ρόουγκ. Τζούλι Κρίστι: Όσκαρ Α' Γυναικείου Ρόλου για την ταινία του 1965  "Ντάρλινγκ" - Times News

Μακριά από το Αγριεμένο Πλήθος (ταινία 1967) - Βικιπαίδεια

Η ταινία έλαβε μια υποψηφιότητα για βραβείο Όσκαρ και δυο για βραβείο BAFTA.

https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/4/49/Far-From-The-Madding-Crowd-1874-Title-Page.jpg

Far from the Madding Crowd (pdf )

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Καναδή ακτιβίστρια προς Μητσοτάκη: «Θα έπρεπε να ντρέπεστε, έχετε το αίμα 14.000 παιδιών από την Παλαιστίνη στα χέρια σας. Πώς μπορείτε να κοιτάζετε τον εαυτό σας στον καθρέπτη; Το Ισραήλ είναι τρομοκρατικό κράτος»

  Με μια ακτιβίστρια υπέρ της Παλαιστίνης βρέθηκε αντιμέτωπος ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον Καναδά, κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη χώρα...