Τρίτη, Απριλίου 19, 2022

Kalashnikov AK-47 - Η ζωή του εφευρέτη και σχεδιαστή μικρών όπλων Mikhail Timofeevich Kalashnikov

"Kalashnikov (2020)" Βιογραφική ταινία για τον εφευρέτη και σχεδιαστή μικρών όπλων Mikhail Timofeevich Kalashnikov. Mikhail Kalashnikov: The Man Who Introduced the AK-47 to the Battlefield

Σήμερα είναι δύσκολο να βρεθεί ένα άτομο που δεν γνωρίζει αυτό το όνομα. Ωστόσο, δεν γνωρίζουν όλοι το μακρύ και γεμάτο εμπόδια δρόμο που διάνυσε ο αυτοδίδακτος άντρας για να δημιουργήσει το θρυλικό όπλο AK-47 σε ηλικία 28 ετών, το οποίο μέχρι σήμερα είναι ένα όπλο σύμβολο.

Το Καλάσνικωφ είναι μια Ρωσική βιογραφική ταινία του 2020 που εξιστορεί τις εμπειρίες του θρυλικού εφευρέτη Μιχαήλ Καλάσνικωφ αλλά και το έργου του που είχε σαν αποτέλεσμα την δημιουργία του γνωστού τουφεκιού AK-47. AK-47 / Kalashnikov.σκηνοθέτης της ταινίας Κονσταντίν Μπουσλόφ εξέφρασε την ελπίδα ότι η ταινία θα έχει απήχηση και στην σημερινή νεολαία και στις παλιότερες γενιές. 

Ο Μιχαήλ Καλάσνικοφ γεννήθηκε στις 10 Νοεμβρίου του 1919 στην Αλτάη. Δημιούργημα του είναι το παγκοσμίως γνωστό αυτόματο ΑΚ-47 τον οποίο άρχισε να παράγεται το 1947 και συνεχίζει να παράγεται σε διάφορες χώρες. Προ τιμήν του το όνομα του δόθηκε στον μεγαλύτερο όμιλο παραγωγής αυτομάτων όπλων και όπλων διαφόρων τύπων της Ρωσίας. Ο Καλάσνικοφ πέθανε στις 23 Δεκεμβρίου του 2013 σε ηλικία 95 ετών.Από το 1949, ο Μιχαήλ Καλάσνικωφ έζησε και εργάστηκε στο Ιζέφσκ της Ουντμούρτιας (Udmurtia). Κατείχε πτυχίο Διδάκτορος Τεχνικών Επιστημών (1971) και ήταν μέλος 16 ακαδημιών. Κατά τη διάρκεια της καριέρας του, εξέλιξε το βασικό σχεδιασμό μιας οικογένειας όπλων. Το ΑΚΜ (Ρωσικά: Автомат Калашникова Модернизированный - Καλάσνικοφ εκσυγχρονισμένο τυφέκιο) εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 1963, ήταν ελαφρύτερη και φθηνότερη κατασκευή λόγω της χρήσης ενός πρεσαριστού χάλυβα (στη θέση του χάλυβα του AK47 του), και περιείχε λεπτομερείς βελτιώσεις, όπως του νέου σχήματος και του φλογοκρύπτη. Από το ΑΚΜ ανέπτυξε ένα αυτόματο όπλο, γνωστό ως RPK (Ρωσικά: Ручной пулемет Калашникова - Καλάσνικοφ ελαφρύ πολυβόλο). Ανέπτυξε επίσης το όπλο πολλαπλών αποστολών PK (Ρωσικά: Пулемет Калашникова - Καλάσνικοφ πολυβόλο), ο οποίος χρησιμοποίησε το πιο ισχυρό 7,62 × 54R φυσίγγιο του όπλου Mosin-Nagant, έχοντας ως στόχο να παρέχει σταθερή βολή με βαριά πυρά από ένα τρίποδο, ή να χρησιμοποιηθεί ως ένα ελαφρύ με δίποδα όπλο.

 Τα κοινά χαρακτηριστικά όλων αυτών των όπλων είναι η απλή σχεδίαση, η αντοχή και ευκολία χρήσης και συντήρησης σε όλες τις συνθήκες. Περίπου 100 εκατομμύρια AK-47 τουφέκια είχαν παραχθεί μέχρι το 2009 και περίπου τα μισά από αυτά είναι αντίγραφα, κατασκευασμένα με ρυθμό περίπου ένα εκατομμύριο ετησίως. 

Η κατασκευάστρια εταιρία Kalasnikov Concern (πρώην Izhmash) είναι ο επίσημος κατασκευαστής του AK-47 στη Ρωσία, όπου δεν είχε δίπλωμα ευρεσιτεχνίας του όπλου μέχρι το 1997 ενώ το 2006 αντιπροσώπευε μόνο το 10% της παγκόσμιας παραγωγής.

 Ο ίδιος ο Καλάσνικοφ ισχυρίστηκε ότι το κίνητρό του ήταν η υπηρεσία στη χώρα του και όχι τα χρήματα και δεν είχε κανένα άμεσο κέρδος από την παραγωγή όπλων, όμως κατείχε το 30% της γερμανικής εταιρείας Marken Marketing International (MMI) η οποία διευθύνεται από τον εγγονό του Igor. 

Η εταιρεία ανανεώνει εμπορικά σήματα και παράγει εμπορεύματα που φέρουν το όνομα Καλάσνικωφ, όπως η βότκα, ομπρέλες και μαχαίρια. Ένα από αυτά τα προϊόντα είναι ένα μαχαίρι που φέρει το όνομα AK-74. 

Κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψής του στις Ηνωμένες Πολιτείες στις αρχές της δεκαετίας του 2000, ο Καλάσνικωφ κλήθηκε για ξενάγηση στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ στο αμερικανικό πολεμικό Μουσείο. 

Ο πρώην αρματιστής Καλάσνικοφ συγκινήθηκε στη θέα του παλιού άρματος με ζωγραφισμένο το όνομά του στο κυριλλικό αλφάβητο. [22] Στις 17 Νοεμβρίου 2013, ο Καλάσνικωφ είχε νοσηλευτεί σε νοσοκομείο της Ουντμούρτιας. 

Πέθανε στις 23 Δεκεμβρίου 2013 στο νοσοκομείο μετά από μία παρατεταμένη ασθένεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Top 10 Young Ultra-Contemporary Painters You Need To Know

Table of contents: 00:00 — Introduction 01:22 — 10. Tschabalala Self 01:57 — 9. Njideka Akunyili Crosby 02:29 — 8. Simon Fujiwara 03:14 ...