Παρασκευή, Απριλίου 15, 2022

ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ : Η ομιλία του στην έναρξη των εργασιών του 3ου Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ

Αλέξης Τσίπρας / Η ώρα της πολιτικής αλλαγής έχει ήδη φθάσει - Οι 5+1 δεσμεύσεις



«Θα είμαστε η πρώτη πολιτική δύναμη και με διαφορά στην κάλπη της απλής αναλογικής, όποτε και αν ο κος Μητσοτάκης αποφασίσει να τη στήσει»

Ηχηρό μήνυμα πολιτικής αλλαγής έστειλε ο Αλέξης Τσίπρας ανοίγοντας τις διεργασίες του 3ου Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία. «Η ώρα της πολιτικής αλλαγής έχει ήδη φθάσει. Σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα, εκ νέου το δίλημμα της εποχής μας» ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ στο κατάμεστο κλειστό γήπεδο του Τάε Κβον Ντο.

Ο Αλέξης Τσίπρας προχώρησε σε 5+1 δεσμεύσεις για ρεαλιστικό πρόγραμμα Προοδευτικής κυβέρνησης από την επόμενη των εκλογών με απλή αναλογική.

Συγκεκριμένα:

1. Ακρίβεια: Παρεμβάσεις για Άμεση μείωση 50% των αυξήσεων στους λογαριασμούς.

2. Εργασία: Αύξηση κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ και επαναφορά εργασιακών δικαιωμάτων

3. Μικρομεσαίοι - Αγρότες: Διαγραφή χρέους πανδημίας και μικροπιστώσεις

4. Κοινωνική προστασία: Νέο ΕΣΥ και επιστροφή 13ης Σύνταξης

5. Νέα γενιά: Οικονομικά προσιτή στέγη για νέα ζευγάρια και απλοποίηση πρόσβασης στα ΑΕΙ για νέες και νέους

6. Αλλαγή παραγωγικού μοντέλου

Ο Αλέξης Τσίπρας έκανε άνοιγμα σε όλες τις προοδευτικές δυνάμεις. «Μαζί, όλες οι προοδευτικές δυνάμεις, μπορούμε από τη πρώτη κάλπη. Να φέρουμε τη Πολιτική αλλαγή και μια Νέα Αρχή για τον τόπο» τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

Παράλληλα απηύθυνε πρόσκληση μεγάλων αλλαγών στα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ: «Συντρόφισσες και σύντροφοι, καλούμαστε να πάρουμε σημαντικές αποφάσεις και για το ίδιο το κόμμα μας. Να αποδείξουμε ότι είμαστε έτοιμοι να αλλάξουμε» σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Γιατί και πάλι σε εμάς, συντρόφισσες και σύντροφοι, έλαχε ο κλήρος να βγάλουμε ξανά τη χώρα και το λαό από τα δύσκολα. Ευτυχώς σε αυτή την χώρα υπάρχει ισχυρή Αριστερά, Υπάρχει ο ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία. Υπάρχει  προοδευτική και ανθεκτική  δημοκρατική παράδοση.

Μαζί να δώσουμε ανάσα στα λαϊκά στρώματα και την μεσαία τάξη. Μαζί να δώσουμε στήριξη στην υγιή επιχειρηματικότητα. Να δώσουμε προοπτική στις νέες και τους νέους, Να δώσουμε ισότιμη εκπροσώπηση στις γυναίκες που διεκδικούν το μισό τουλάχιστον του ουρανού. Ξανά, λοιπόν, μπροστά με την Αριστερά. Νίκη για τον ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία στις επόμενες εκλογές. Μαζί, όλες οι προοδευτικές δυνάμεις, μπορούμε από τη πρώτη κάλπη. Να φέρουμε τη Πολιτική αλλαγή και μια Νέα Αρχή για τον τόπο» έκλεισε την ομιλία του ο Αλέξης Τσίπρας καταχειροκροτούμενος.

Οι δεσμεύσεις του Αλέξη Τσίπρα

Ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε αναλυτικά για τις δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ ενώπιουν του ελληνικού λαού «όχι για δεκάδες αλλά για πέντε βασικές αλλαγές». Όπως είπε, «πέντε βασικές τομές άμεσα υλοποιήσιμες, τις πρώτες μέρες της προοδευτικής διακυβέρνησης συν μια μεσοπρόθεσμη.

Πέντε βασικές μας δεσμεύσεις για την ακρίβεια, την εργασία, τη Μικρομεσαία Επιχειρηματικότητα, τη κοινωνική προστασία και τη Νέα γενιά. Συν μια για την αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου.  

Η πρώτη βασική μας δέσμευση:

5+1 δεσμεύσεις:
Πρώτη δέσμευση:
Η προστασία των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων από το πρωτοφανές κύμα ακρίβειας. #3ο_Συνέδριο pic.twitter.com/oaVjaHyTIc

— Αλέξης Τσίπρας - Alexis Tsipras (@atsipras) April 14, 2022Εικόνα *****************************

 Εικόνα

 *****************************

 Εικόνα

 *****************************

 Εικόνα

 *****************************

 Εικόνα

*****************************

 Εικόνα

********************************************

 

Κατάργηση των νόμων της κυβέρνησης Μητσοτάκη

Ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας για την επόμενη ημέρα ξεκαθάρισε ότι θα καταργήσει τα αρνητικά για την κοινωνία νομοθετήματα της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

«Δεσμεύομαι ότι το πρώτο μας μέλημα θα είναι να καταργήσουμε άμεσα και αποφασιστικά το ασφυκτικό, αντιδημοκρατικό πλέγμα των νόμων με το οποίο η σημερινή κυβέρνηση έχει θωρακίσει το καθεστώς της εκμετάλλευσης των πολλών από ελάχιστους.

Της διανομής των ιματίων του κράτους.

Του ρουσφετιού, των golden boys, των χορηγών και χορηγούμενων, των ευεργετών και των ευεργετούμενων με χρήματα του λαού.  

Στο χρονοντούλαπο θα στείλουμε το νόμο Χατζηδάκη που έκανε το οχτάωρο δεκάωρο, και τους εργαζόμενους είλωτες του εικοστού πρώτου αιώνα.

Το νόμο για την ιδιωτική ασφάλιση, που χρηματοδοτεί πλουσιοπάροχα τα funds για να ελέγξουν την επικουρική ασφάλιση και τις ζωές των συνταξιούχων.

Τον πτωχευτικό νόμο που οδηγεί με fast track διαδικασίες πολίτες, νοικοκυριά και μικρομεσαίες επιχειρήσεις στην πτώχευση και που μεριμνά μόνο για την άνευ όρων ικανοποίηση των τραπεζών.

Τον νόμο Κεραμέως που κλείνει τα πανεπιστήμια για χιλιάδες παιδιά με την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής και ανοίγει τις πόρτες των κολλεγίων και της ιδιωτικής παιδείας.

Τον νόμο για την ίδρυση πανεπιστημιακής αστυνομίας , που είναι ντροπή για τη δημοκρατία και τη χώρα.

Να σκουπίσουμε όμως τους άθλιους νόμους, τις άθλιες ρυθμίσεις και τις άθλιες τροπολογίες του καθεστώτος Μητσοτάκη είναι η σχετικά εύκολη δουλειά,.

Η δύσκολη δουλειά που είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε είναι να χτίσουμε μια νέα πραγματικότητα ασφάλειας, δημοκρατίας, και δικαιοσύνης στη χώρα και την κοινωνία».

Δεν υπάρχουν σχόλια: