Παρασκευή, Οκτωβρίου 08, 2021

Δημοσιογραφία του κ...Η μπόχα τους δεν αντέχεται !

EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ηταν μια βίλα που δεν ήταν...

  • A-
  • A+
Εκδικάστηκε η αγωγή του Αλέξη Τσίπρα κατά της εταιρείας Alter Ego και του δημοσιογράφου Γιώργου Παπαχρήστου για τα δημοσιεύματα που τον κατηγορούσαν για αγορά υπερπολυτελούς κατοικίας στο Σούνιο. Τι προέκυψε από τις καταθέσεις των τριών μαρτύρων. ● Τους επόμενους μήνες η απόφαση.

Ηταν μια βίλα που δεν ήταν βίλα· στην οποία μετακόμισε ο Αλέξης Τσίπρας που όμως μένει μόνιμα στην Κυψέλη· ο οποίος ξόδεψε ένα εκατομμύριο ευρώ για να την ανακαινίσει αλλά το σπίτι ανακαινίστηκε από τον ιδιοκτήτη του με λίγες χιλιάδες ευρώ· η οποία ανακαίνιση ανατέθηκε σε μια κατασκευαστική εταιρεία εισηγμένη στο Χρηματιστήριο αλλά ούτε και αυτό ήταν αλήθεια. Αυτά προέκυψαν κατά τη χθεσινή εκδίκαση της αγωγής του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ κατά της εταιρείας Alter Egο και του δημοσιογράφου Γιώργου Παπαχρήστου και τους επόμενους μήνες αναμένεται η απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθήνας για το αν τα επίμαχα δημοσιεύματα προσέβαλαν την τιμή του τέως πρωθυπουργού.

Παρόντες στη δικαστική αίθουσα ήταν, από τη μία πλευρά, ο Γιώργος Παπαχρήστος και ο δικηγόρος του Σωτήρης Φέλιος, οι δικηγόροι της Alter Ego Βασίλης Δημακόπουλος και Γρηγόρης Δαρμάρος και ο δημοσιογράφος των «Νέων» Ηλίας Κανέλλης ως μάρτυρας. Από την άλλη πλευρά, οι δικηγόροι Γιάννης Μαντζουράνης και Θανάσης Καμπαγιάννης, με μάρτυρες τον πρώην υπουργό Αντώνη Ρουπακιώτη και τον δήμαρχο Λαυρεωτικής, Δημήτρη Λουκά. Η κατάθεση του τελευταίου ήταν διαφωτιστική για το επίμαχο σπίτι, καθώς ο μάρτυρας είναι γείτονας.

«Εξωπραγματικό»

Σύμφωνα με τον Δ. Λουκά, πρόκειται για ένα σπίτι πολύ παλιάς κατασκευής, ακατοίκητο από το 1970, το οποίο περιλαμβάνει 71 τ.μ. ισόγειο και 71 τ.μ. υπόγειο, χωρίς να επικοινωνούν μεταξύ τους, δύο υπνοδωμάτια και μία κουζίνα.

«Ο κ. Τσίπρας συμφώνησε με τον ιδιοκτήτη, Μάριο Περόνε, για μηνιαίο μίσθωμα εξοχικής κατοικίας 500 ευρώ και προπλήρωσε ενοίκια τριών ετών. Με τα χρήματα αυτά ο ιδιοκτήτης έκανε την ανακαίνιση. Το ποσό τού ενός εκατ. είναι εξωπραγματικό», κατέθεσε. Ομως τα δημοσιεύματα έκαναν λόγο για μια αγγελία πώλησης ενός υπερπολυτελούς σπιτιού προς 1,2 εκατ. ευρώ: «Στο Σούνιο έχουν να γίνουν αγοραπωλησίες πάνω από είκοσι χρόνια. Ο ίδιος ο Περόνε μού είπε ότι δεν έχει βάλει καμία αγγελία γιατί θα αφήσει το σπίτι στα παιδιά του».

Η υπεράσπιση των εναγόμενων επέμενε να ρωτάει τον μάρτυρα πότε έγινε η ανακαίνιση, θέλοντας να καταδείξει ότι ο Αλ. Τσίπρας είχε προκαταβάλει χρήματα πριν υπογράψει το μισθωτήριο. Και αυτή ήταν μία από τις λιγοστές ερωτήσεις που υποβλήθηκαν στον μάρτυρα Αντ. Ρουπακιώτη.

Δικηγόρος Alter Ego: Πότε έδωσε τα λεφτά ο κ. Τσίπρας;

Αντ. Ρουπακιώτης: Δεν με ενδιέφερε και δεν τον ρώτησα. Τον ρώτησα αν έδωσε ένα εκατομμύριο. Το δημοσίευμα ήταν σκόπιμο και δόλιο για να δείξει ότι ήταν διαπλεκόμενος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η υπεράσπιση των εναγόμενων δεν επέμενε ότι υπήρξε αγοραπωλησία ή μετακόμιση, ούτε αναφέρθηκε σε ανακαίνιση από μεγάλη κατασκευαστική εταιρεία ή για καταβολή ενός εκατ. ευρώ. Τότε ως προς τι τα δημοσιεύματα; Σε αυτό κλήθηκε να απαντήσει ο μάρτυρας Ηλίας Κανέλλης.

«Η δυναμική της αληθείας»

«Εχει ιδιαίτερο νόημα πού κατοικεί ο κ. Τσίπρας, μην ξεχνάτε ότι ο μακαρίτης Ανδρέας Παπανδρέου έφυγε με μια σκιά: της ροζ βίλας», ξεκίνησε την κατάθεσή του ο μάρτυρας και πρόσθεσε ότι «ο κ. Παπαχρήστος είχε χιλιάδες λόγους να ψάχνει τι γίνεται με το σπίτι επειδή ο κ. Τσίπρας είναι αναξιόπιστος». Εψαξε λοιπόν; «Η έρευνα για έναν πρώην πρωθυπουργό είναι πολύ δύσκολη, βρήκε μια αγγελία, ρώτησε περίοικους, ζητούσε να μάθει αν ήταν περιοχή αξίας [...] Ηταν πρώτο θέμα εκείνη την περίοδο, είχε δημιουργηθεί η δυναμική της αληθείας [...] Αξιολόγησε ότι η υπόθεση έχει “σκοτεινά νερά” και ζήτησε δημοσίως από τον Αλ. Τσίπρα να δώσει στη δημοσιότητα το μισθωτήριο για να κλείσει στόματα».

Θ. Καμπαγιάννης: Γνωρίζετε ότι στις 20.7.2020 (σ.σ. τέσσερις μήνες πριν από τα επίμαχα δημοσιεύματα) το θέμα είχε ανακινηθεί από το «Μακελειό»;

Ηλ. Κανέλλης: Η εφημερίδα «Μακελειό» είναι αναξιόπιστη.

Θ. Καμπαγιάννης: Τότε να μη δημοσιογραφείτε όπως το «Μακελειό»... Γνωρίζατε ότι η «Αυγή» το είχε διαψεύσει; Οι σοβαροί δημοσιογράφοι διαβάζουν «Αυγή»;

Ηλ. Κανέλλης: Τη διαβάζουν για να ενημερώνονται ότι η εφημερίδα αυτή οδήγησε επί μία δεκαετία τη χώρα στον λαϊκισμό.

Γ. Μαντζουράνης: Γνωρίζετε αν η ΕΣΗΕΑ αρνήθηκε να κάνει πρόσθετη παρέμβαση μετά από γραπτό αίτημα του κ. Παπαχρήστου;

Ηλ. Κανέλλης: Η ΕΣΗΕΑ είναι ένα συντεχνιακό και κομματικοποιημένο μαγαζί, είναι άκυρη να λάβει θέση σε οποιαδήποτε υπόθεση ελευθερίας του Τύπου.

Η. Κανέλλης στο One Channel για σκάφος Τσίπρα: Άραγε υπάρχουν αριστεροί που  ντρέπονται για αυτό; - Ειδήσεις - νέα - Το Βήμα OnlineΑγωγή Τσίπρα / Αναξιοπρεπής εμφάνιση και παραλήρημα κατά της Αυγής από τον Ηλία Κανέλλη...

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

  Μα γίνονται καταλήψεις και στο Columbia; Γιάννης Αλμπάνης NEWS 24/7 Κοίτα να δεις τι γίνεται στην Αμε...