Τετάρτη, Οκτωβρίου 20, 2021

ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΓΥΜΝΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΟΥ ΣΠΕΝΣΕΡ ΤΙΟΥΝΙΚ

 

Ο,ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΓΥΜΝΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΡΝΟΓΡΑΦΙΑ


Αποτέλεσμα εικόνας για Spencer Tunick 
Αποτέλεσμα εικόνας για Spencer TunickΟ Spencer Tunick (γενν. 1967 ) είναι ένας Αμερικανός φωτογράφος, γνωστός για τη διοργάνωση φωτογραφήσεων  γυμνών ανθρώπων σε μεγάλη κλίμακα. Από το 1994, έχει φωτογραφήσει πάνω από 80 μαζικές "ανθρώπινες εγκαταστάσεις" σε όλο τον κόσμο. 
 Spencer Tunick, Dead Sea 15 (2011). Courtesy 4 Florentin.Spencer Tunick, Dead Sea 15 (2011)

Η φιλοσοφία του Tunick είναι ότι τα άτομα σε μαζική εμφάνιση  χωρίς τα ρούχα τους, ομαδοποιούνται, μεταμορφώνονται σε ένα νέο σχήμα. Τα σώματα εκτείνονται μέσα και πάνω στο τοπίο σαν μια ουσία. Αυτές οι γυμνές ομαδοποιημένες συναθροίσεις δεν έχουν ως στόχο την υπογράμμιση της  σεξουαλικότητάς τους , αλλά μεταρέπονται σε αφαιρέσεις που αμφισβητούν ή αναμορφώνουν τις απόψεις κάποιου για το  γυμνό και την ιδιωτική ζωή. Spencer Tunick - @lafotoreta , hablabas de HACINAMIENTO y MASIFICACIÓN como algunas de las palabras clave de tu proyecto. En relación a esto puedes estudiar la obra de Spencer Tunick y ver qué te sugiere.:Αποτέλεσμα εικόνας για Spencer Tunick
 Ο Tunick  ταξινομεί τα γυμνά του "μοντέλα"  και τα παρατάσσει  με βάση το φύλο,  το χρώμα ή τον τόνο του δέρματος, το μήκος των μαλλιών , την ηλικία τους ή άλλα χαρακτηριστικά. Ένα π.χ.  χρωματικό  δερματικό  διάγραμμα που εφαρμόζει ο καλλιτέχνης περνάει  από το κάτασπρο στο ροζ-μπεμπέ και φτάνει έως το σοκολατί. Ο Tunick επίσης ενδιαφέρεται να αναδείξει την αντίθεση του βιολογικού με το μηχανικό στοιχείο, επιλέγοντας συχνά ως σκηνικά του  χώρους δομημένους , βιομηχανικούς ή φυσικούς που έχουν υποστεί εκτεταμένες ανθρώπινες επεμβάσεις.

ΔΕΙΤΕ ΣΕΙΡΑ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΓΥΜΝΟΓΡΑΦΙΕΣ  ΤΟΥ ΤΙΟΥΝΙΚ

Videos - SPENCER TUNICK

Δεν υπάρχουν σχόλια: