Τετάρτη, Οκτωβρίου 20, 2021

ΣΥΡΙΖΑ : Ο ΚΥΒΟΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΡΡΙΦΘΗ !

 


Το χρονοδιάγραμμα προς το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ

Θα προηγηθεί τρίμηνη καμπάνια, πολιτική και οικονομική εξόρμηση με εγγραφή νέων μελών αλλά και προγραμματικές περιφερειακές συνδιασκέψεις ανοιχτές στις τοπικές κοινωνίες.

Τη διεξαγωγή του 3ου συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία εισηγήθηκε ο Αλέξης Τσίπρας στο Πολιτικό Συμβούλιο του κόμματος και πλέον ανοίγει διάπλατα ο δρόμος αφού προηγηθεί τρίμηνη καμπάνια, πολιτική και οικονομική εξόρμηση με εγγραφή νέων μελών αλλά και προγραμματικές περιφερειακές συνδιασκέψεις ανοιχτές στις τοπικές κοινωνίες.

Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στις 24-27 Φεβρουαρίου στην Αθήνα επιβεβαιώνοντας το ρεπορτάζ της ΕΦ.ΣΥΝ.

«Ήρθε η ώρα να προχωρήσουμε συντεταγμένα στην ολοκλήρωση του σχεδιασμού μας για την οργανωτική ανασυγκρότηση, τη διεύρυνση και τον ποιοτικό μετασχηματισμό του κόμματος. Να ξαναπιάσουμε το νήμα με κορύφωση ένα συνέδριο τομής και συνέχειας που θα μας δώσει ώθηση στον αγώνα μας για μια νέα πολιτική και κοινωνική πλειοψηφία και τη πολιτική αλλαγή που θα φέρει την προοδευτική διακυβέρνηση» ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. δίνοντας το έναυσμα προκειμένου να «τρέξουν» οι διαδικασίες.

Ο Αλέξης Τσίπρας εισηγήθηκε :

  1. Τρίμηνη εξόρμηση και πολιτική καμπάνια εγγραφής νέων μελών, καθώς και διεξαγωγή περιφερειακών συνδιασκέψεων, ανοιχτών στην κοινωνία, σε όλες τις περιφέρειες, με στόχο την εξειδίκευση των προγραμματικών μας θέσεων για κάθε περιφέρεια.
  2. Σύγκληση της Κεντρική Επιτροπή Ανασυγκρότησης το ερχόμενο Σάββατο 23/10, προκειμένου να αποφασίσει τη σύγκληση του 3ου Συνεδρίου καθώς και τη συγκρότηση :
  • Της Κεντρική Οργανωτική Επιτροπή του Συνεδρίου.
  • Της Επιτροπή Απόφασης
  • Της Επιτροπή Καταστατικού

Ως προς το χρονοδιάγραμμα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ πρότεινε:

  • Η εξόρμηση για εγγραφή νέων μελών να ξεκινήσει άμεσα και οι λίστες των μελών που θα λάβουν μέρος στην εκλογή συνέδρων να κλείσουν στις Οργανώσεις Μελών και στον isyriza, στις 15 Ιανουαρίου 2022.
  • Από τις 10 ως τις 14 Φεβρουαρίου να γίνουν οι εκλογές στις ΟΜ των αντιπροσώπων του 3ου Συνεδρίου.
  • Το 3ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ να πραγματοποιηθεί στις 24-27 Φεβρουαρίου στην Αθήνα.

Πολιτικές πρωτοβουλίες

Στο μεταξύ, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Πολιτικού Συμβουλίου, ο Αλέξης Τσίπρας ο πρότεινε για το επόμενο διάστημα τις εξής πολιτικές πρωτοβουλίες :

  • Πολιτική καμπάνια του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ για την αντιμετώπιση του πρωτοφανούς κύματος της ακρίβειας και τη προστασία νοικοκυριών και επιχειρήσεων, ώστε να επικοινωνήσουμε αναλυτικά και αδιαμεσολάβητα στους πολίτες τις θέσεις, τις διεκδικήσεις, δεσμεύσεις του κόμματος.
  • Πολιτική πρωτοβουλία για την άμεση αύξηση του κατώτατου μισθού, με κατάθεση πρότασης νόμου για αύξησή του στα 800 ευρώ και ταυτόχρονα κατάθεση πρότασης διεξαγωγής προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή.
  • Ανάληψη πρωτοβουλίας σε συνεννόηση και με άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης για τη σύσταση κοινοβουλευτικής Επιτροπής, η οποία θα παρακολουθεί και θα ελέγχει την αξιοποίηση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης, μέχρι και το τελευταίο ευρώ. 
  • Συνέχεια της καμπάνιας εμβολιασμού που έχουμε ήδη αποφασίσει με στοχευμένες παρεμβάσεις σε ευάλωτες ομάδες πληθυσμού (πρόσφυγες, μετανάστες, άστεγοι, τοξικοεξαρτημένοι).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Καναδή ακτιβίστρια προς Μητσοτάκη: «Θα έπρεπε να ντρέπεστε, έχετε το αίμα 14.000 παιδιών από την Παλαιστίνη στα χέρια σας. Πώς μπορείτε να κοιτάζετε τον εαυτό σας στον καθρέπτη; Το Ισραήλ είναι τρομοκρατικό κράτος»

  Με μια ακτιβίστρια υπέρ της Παλαιστίνης βρέθηκε αντιμέτωπος ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον Καναδά, κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη χώρα...