Παρασκευή, Οκτωβρίου 29, 2021

Διαδικτυακό Συνέδριο: "Ιδού, γλυκέ Φιλόπατρι, της λύρας μου τα μέλη". Η λογοτεχνία στην Επανάσταση και στα πρώτα χρόνια του ελληνικού κράτους.

"Ιδού, γλυκέ Φιλόπατρι, της λύρας μου τα μέλη". Η λογοτεχνία στην Επανάσταση και στα πρώτα χρόνια του ελληνικού κράτους.



Tο Τμήμα Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης διοργανώνει Συνέδριο με θέμα: "Ιδού, γλυκέ Φιλόπατρι, της λύρας μου τα μέλη". Η λογοτεχνία στην Επανάσταση και στα πρώτα χρόνια του ελληνικού κράτους. Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στις 19 Νοεμβρίου 2021 και θα γίνει διαδικτυακά.

Η ημερίδα είναι μια πρωτοβουλία του τομέα Νεοελληνικής Φιλολογίας του τμήματος Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης. Στόχος της ημερίδας είναι η επαναπραγμάτευση του λογοτεχνικού πεδίου στα χρόνια της Επανάστασης και στα πρώτα χρόνια του νεοελληνικού κράτους, μέσα από τη φιλολογική και κριτική εξέταση της πρωτότυπης ποιητικής και πεζογραφικής παραγωγής της εποχής.
 Θα παρουσιαστούν πρωτότυπες μελέτες από διακεκριμένους και νεότερους νεοελληνιστές: Αλέξης Πολίτης, Ομότιμος Καθηγητής (Πανεπιστήμιο Κρήτης), Έρη Σταυροπούλου, Ομότιμη Καθηγήτρια (ΕΚΠΑ), Αγγέλα Καστρινάκη, Καθηγήτρια (Πανεπιστήμιο Κρήτης), Τάκης Καγιαλής, Καθηγητής (ΕΑΠ), Κατερίνα Τικτοπούλου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια (ΑΠΘ), Δημήτρης Πολυχρονάκης, Αναπληρωτής Καθηγητής (Πανεπιστήμιο Κρήτης), Γιάννης Παπαθεοδώρου, Αναπληρωτής Καθηγητής (Πανεπιστήμιο Πατρών), Αγγέλα Γιώτη, Επίκουρη Καθηγήτρια (Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων), Αλέξανδρος Κατσιγιάννης, Επίκουρος Καθηγητής (Πανεπιστήμιο Κρήτης), Χριστίνα Κώστογλου, Υποψήφια Διδακτόρισσα (ΕΑΠ). Οι εργασίες που θα παρουσιαστούν, θα εκδοθούν επιμελημένες σε τόμο πρακτικών μέσα στο 2022.
Φορέας Εκδήλωσης: Πανεπιστήμιο Κρήτης
Τόπος Διεξαγωγής: Ρέθυμνο
Σύνδεσμος Δράσης: https://www.philology.uoc.gr/nea/lepelk


Link παρακολούθησης:
https://zoom.us/j/91063558911

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΚΩΣΤΑΣ ΑΧΙΛΛΕΩΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ: ΑΗΔΙΑ...

    Οργή από την εμφάνιση Καραμανλή στη Βουλή (topontiki.gr)