Σάββατο, Μαΐου 01, 2021

Μένιος Φουρθιώτης: Ποιοι επιχείρησαν να συγκαλύψουν την υπόθεση - Τα απόρρητα έγγραφα της ΕΛΑΣ



Το άνοιγμα των τηλεφώνων και των επικοινωνιών αναμένεται να ρίξει φως αλλά και να αποκαλύψει σχέσεις εξάρτησης με πολιτικά πρόσωπα και επιχειρηματίες

Στις 9.30 το πρωί του Μ. Σαββάτου θα βρεθεί ενώπιον του ανακριτή για να απολογηθεί ο Μένιος Φουρθιώτης, κατηγορούμενος για δύο κακουργήματα και επτά πλημμελήματα, με το σκεπτικό ότι προκαλούσε εντυπώσεις και έκανε καταγγελίες στις αρχές προκειμένου να του παρέχουν προστασία. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο παρουσιαστής πλήρωσε το ποσό των 40.000 ευρώ στους τρεις συγκατηγορούμενούς του για να πραγματοποιήσουν δυο επιθέσεις στο σπίτι του, στις 16 και στις 23 Απριλίου.

Σύμφωνα με το διαβιβαστικό της ΕΛ.ΑΣ., ο παρουσιαστής «είχε κρυφές επικοινωνίες και συνεννοήσεις για τα σε βάρος του κατά παραγγελία χτυπήματα και από την άλλη παρουσίαζε ότι είναι θύμα απειλών και είναι άκρως απαραίτητο άμεσα να του χορηγηθεί πάλι αστυνομική φύλαξη και συνοδεία. Για να πετύχει τον σκοπό του πίεζε συνεχώς με εξώδικα, μηνύσεις, δημοσιεύματα κ.λπ. φυσικά θεσμικά πρόσωπα, υπηρεσίες και αρχές και απαιτούσε άμεσα εντός και συγκεκριμένων ωρών να ικανοποιηθούν οι παράνομες απαιτήσεις του».

Τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι πολλά. Αστυνομικές πηγές τονίζουν ότι τα 40.000 ευρώ είναι ποσό που αντιστοιχεί σε συμβόλαιο θανάτου και σε καμία περίπτωση δεν κοστολογούνται τόσο στον κόσμο της νύχτας «οι μπαλοθιές και οι στρακαστρούκες». Το άνοιγμα των τηλεφώνων και των επικοινωνιών του παρουσιαστή αναμένεται -αν προχωρήσει- να ρίξει φως στην υπόθεση, αλλά και να αποκαλύψει σχέσεις εξάρτησης με πολιτικά πρόσωπα και επιχειρηματίες.

Το παράδοξο στην υπόθεση, όπως αποκαλύπτει σήμερα η ΑΥΓΗ, φέρνοντας στη δημοσιότητα υπηρεσιακά έγγραφα και επιστολές του Μένιου Φουρθιώτη, είναι πως ο παρουσιαστής για περισσότερο από έναν χρόνο ακολουθούσε την ίδια ακριβώς τακτική δίχως κυβερνητικός παράγοντας να καταγγείλει κάποιου είδους εκβιασμό και απολαμβάνοντας τα ιδιαίτερα προνόμια που του πρόσφεραν κυβερνητικοί αξιωματούχοι.

Με την ανάληψη της εξουσίας από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τον Ιούλιο του 2019, ο Μένιος Φουρθιώτης μετατρέπεται από μια καλτ φιγούρα της τηλεόρασης σε προνομιακό συνομιλητή υπουργών και πραγματοποιεί συναντήσεις ακόμη και στο Μέγαρο Μαξίμου.

Εισπράττει ένα σεβαστό ποσό από τη λίστα Πέτσα, στήνει κομπίνα με το πρόγραμμα "Συν-Εργασία", έχει την άνεση να μπουκάρει με μπράβους σε γραφεία υπουργών και να τους απειλεί, ενώ φιλοξενεί στην εκπομπή του συστηματικά κυβερνητικά στελέχη και αποθεώνει το επιτελικό κράτος και προσωπικά τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες της ΑΥΓΗΣ, την τελευταία στιγμή -και έπειτα από παρέμβαση επιχειρηματικών κύκλων- δεν πέρασε, σε τροπολογία που αφορούσε τα ΜΜΕ, διάταξη που θα καθιστούσε σε μια νύχτα τον Φουρθιώτη καναλάρχη με έδρα την Κύπρο ή τη Βουλγαρία και δικαίωμα εκπομπής στην ελληνική επικράτεια.

Το αγαπημένο παιδί του Μαξίμου όμως συνάντησε αρκετές φορές, όπως λέει το ρεπορτάζ, υπουργούς που βρίσκονται στο στενό πρωθυπουργικό περιβάλλον και ελάμβανε διαβεβαιώσεις ότι «όλα εξελίσσονται σύμφωνα με το σχέδιο που μου έχουν υποσχεθεί», όπως έλεγε σε συνομιλητές τους.

Και ίσως το σχέδιο να εξελισσόταν πράγματι όπως είχε συμφωνήσει ο Μένιος Φουρθιώτης, αν από καραμπόλα δεν γινόταν γνωστό το θέμα της αστυνομικής προστασίας που του παρείχε η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Μάλιστα άνθρωποι που γνωρίζουν καλά τη γαλάζια πολυκατοικία λένε ότι ούτε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης είχε ακριβή γνώση των προνομίων Φουρθιώτη, καθώς οι ένοικοι του Μαξίμου μετέφεραν τις επιθυμίες του «φουρ-φουρ» στα πιο «βολικά» για τέτοιες δουλειές στελέχη του υπουργείου και της ΕΛ.ΑΣ..

Στα σκουπίδια τα αιτήματα Φουρθιώτη για φύλαξη επί ΣΥΡΙΖΑ

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Μένιος Φουρθιώτης από το 2017 ζητούσε επίμονα από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ να του χορηγηθεί αστυνομική προστασία. Οι προσπάθειές του όμως όχι μόνο έπεφταν στο κενό, αλλά αντιμετωπίζονταν από κυβερνητικούς και υπηρεσιακούς παράγοντες ως μια γραφική περίπτωση, που θέλει όμως προσοχή λόγω της σχέσης του με ανθρώπους του υπόκοσμου.

Στις 4 Δεκεμβρίου του 2019, ο Μένιος Φουρθιώτης ζητάει αστυνομική φρούρηση του ραδιοφωνικού του σταθμού, προσωπική φύλαξη και συνοδεία του από αστυνομικούς σε 24ωρη βάση. Η ΕΛ.ΑΣ. αποφασίζει στις 19 Δεκεμβρίου την επιτήρηση του Party FM, κάτι που, όπως φαίνεται, δεν ικανοποιεί τον παρουσιαστή, ο οποίος επανέρχεται με επιστολές στις 20 και 30 Δεκεμβρίου για να ζητήσει την 24ωρη φύλαξη του σταθμού.

Στις 2 Ιανουαρίου του 2020 ο παρουσιαστής ενημερώνει την αστυνομία πως άγνωστοι τηλεφώνησαν στον τηλεοπτικό σταθμό Epsilon ισχυριζόμενοι ότι τοποθέτησαν εκρηκτικό μηχανισμό. Η αστυνομία μετέβη στο σημείο και εκκένωσε το τηλεοπτικό στούντιο, δίχως όμως να βρεθεί εκρηκτικός μηχανισμός. Παρ' όλ' αυτά την ίδια μέρα η ΕΛ.ΑΣ. «διορθώνει» την απόφαση της 19ης Δεκεμβρίου και παρέχει τελικά 24ωρη φύλαξη στον ραδιοφωνικό σταθμό Party FM, ενώ ξεκινά και η επιτήρηση του τηλεοπτικού σταθμού Epsilon.

Δύο μέρες μετά και συγκεκριμένα στις 4 Ιανουαρίου του 2020 στενή συνεργάτις του Μένιου Φουρθιώτη ενημερώνει με e-mail κυβερνητικό παράγοντα -με την προσφώνηση "Στρατηγέ μου"- για το συμβάν και ζητάει τη φύλαξη του παρουσιαστή «ως ευπαθούς στόχου». Μάλιστα τονίζει στην επιστολή της πως «οι απειλές επικεντρώνονται από τους αγνώστους στο γεγονός ότι παρουσιάζουμε το έργο του υπουργείου σας σε κάθε εκπομπή, ώστε να γνωρίζουν οι πολίτες τις επιτυχίες της αστυνομίας», ενώ κάνει λόγο για άμεση στοχοποίηση του Φουρθιώτη από τον Αλέξη Τσίπρα, εξαιτίας της προβολής από τον παρουσιαστή του κυβερνητικού έργου.

Έγγραφο Φουρθιώτη

Στις 20 Μαΐου ο Μένιος Φουρθιώτης καταγγέλλει πως άτομα που τον απειλούν «δεν δίστασαν να πλησιάσουν πρόσωπο της οικογένειάς μου με το αυτοκίνητό τους, ωθώντας το προκειμένου να βγει εκτός δρόμου». Στις 23 Μαΐου επανέρχεται με νέα καταγγελία αναφέροντας ότι δύο άτομα εισέβαλαν στο studio όπου εργάζεται στο Μαρούσι και τον απείλησαν. Στις 26 Μαΐου καταγγέλλει ακόμη μια εισβολή στον τηλεοπτικό σταθμό στον οποίο εργάζεται.

Παρά το γεγονός ότι οι επιθέσεις εις βάρος του δεν επιβεβαιώνονται, στις 26 Μαΐου το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. αποφασίζει τη διάθεση ενός αστυνομικού για διάστημα τριών μηνών, ως συνοδευτική ασφάλεια στον παρουσιαστή, και τον καλεί να υποδείξει τον αστυνομικό που επιθυμεί για την πλήρωση της θέσης.

Έγγραφο Φουρθιώτη

Η απόφαση της ΕΛ.ΑΣ. δεν ικανοποιεί τον Φουρθιώτη, που αποστέλλει νέα επιστολή την 1η Ιουνίου του 2020, ενώ συνομιλεί τηλεφωνικά και με στελέχη της ΕΛ.ΑΣ., προκειμένου να ζητήσει επιπλέον αστυνομικούς για την ασφάλειά του. Στις 24 Ιουνίου αποφασίζεται από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. η συνέχιση της επιτήρησης του τηλεοπτικού σταθμού Epsilon σε 24ωρη βάση.

Ο Αύγουστος είναι ο τελευταίος μήνας που ο Μένιος Φουρθιώτης δικαιούται αστυνομική φύλαξη με βάση την απόφαση της 26ης Μαΐου. Από τις αρχές Αυγούστου ο παρουσιαστής βομβαρδίζει με επιστολές -3.8, 4.8, 5.8, 6.8, 12.8- το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. και το υπουργείο Προ-Πο, ζητώντας παράταση και αύξηση των μέτρων φύλαξης που του έχουν χορηγηθεί. Στις 12 Αυγούστου ο Φουρθιώτης καταγγέλλει ότι δύο άγνωστοι επιβαίνοντες σε μηχανή προκάλεσαν πυρκαγιά σε κουβούκλιο - σκοπιά, έξω από το σπίτι του. Σε επιστολή του, ισχυρίζεται ότι σημειώθηκαν σοβαρές ζημιές στην οικία του, έσπασαν τα τζάμια και υπέστη ολική καταστροφή το φυλάκιο. Στην επόμενη παράγραφο της ίδιας επιστολής ο Φουρθιώτης αναφέρει ότι «την ώρα της επίθεσης βρισκόμουν μέσα στο σπίτι αλλά δεν αντιλήφθηκα τίποτα, καθώς η οικία μου έχει αλεξίσφαιρα τζάμια, ενώ η κάμερα ασφαλείας ήταν εκτός λειτουργίας λόγω τεχνικού προβλήματος», για να προσθέσει ότι κάτι μυρίστηκε ότι συνέβη την επομένη μέρα το πρωί, όταν είδε την περιοχή αποκλεισμένη από αστυνομικές δυνάμεις.

Σύμφωνα, βέβαια, με το πόρισμα της Ασφάλειας, που φέρει ημερομηνία 14 Αυγούστου, «η πυρκαγιά κατασβέστηκε με λάστιχο ποτίσματος πριν την άφιξη της Πυροσβεστικής», στο σημείο βρέθηκαν μπουκάλια με εύφλεκτο υλικό, ενώ οι δράστες ήταν δύο και επέβαιναν σε μοτοσυκλέτα. Παρά το γελοίον του πράγματος -Φουρθιώτη και αστυνομίας-, την ίδια ημέρα αποφασίζεται και η συνέχιση της διάθεσης ενός αστυνομικού στον Μένιο Φουρθιώτη για ακόμη τρεις μήνες.

Έγγραφο Φουρθιώτη

Στις 3 Σεπτεμβρίου και με το αίτημα για χορήγηση επιπλέον αστυνομικών να μένει ανικανοποίητο, ο Μένιος Φουρθιώτης καταγγέλλει ότι δύο άτομα επιχείρησαν να εισβάλουν στο σπίτι του, την ώρα που μέσα σε αυτό βρισκόταν η ξαδέρφη του. Τελικά το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας αποφασίζει στις 2 Νοεμβρίου να διατεθούν δύο αστυνομικοί στον Φουρθιώτη για τρεις ακόμη μήνες.

Έγγραφο Φουρθιώτη

Έγγραφο Φουρθιώτη

Με επιστολή σε Μητσοτάκη, Πέτσα και Δημητριάδη στοχοποιεί το Documento

Με επιστολή του στις 24 Δεκεμβρίου ζητάει να γίνει αορίστου διαρκείας η φρούρησή του και να του διατεθούν επιπλέον τρεις αστυνομικοί ανά βάρδια και μια υπηρεσιακή μοτοσυκλέτα. Το κρίσιμο σε αυτή την επιστολή είναι ότι αναφέρεται σε στοχοποίησή του από την εφημερίδα Documento και την ιστοσελίδα Το Κουτί της Πανδώρας, δίχως άλλη αναφορά σε κάποιο μέσο ενημέρωσης. Μάλιστα αυτή η επιστολή κοινοποιείται στους κυρίους Μητσοτάκη, Πέτσα και Δημητριάδη, μεταξύ άλλων θεσμικών και πολιτικών παραγόντων.

Έγγραφο Φουρθιώτη

Έγγραφο Φουρθιώτη

Έγγραφο Φουρθιώτη

Έτσι, στις 31 Δεκεμβρίου αποφασίζεται η συνέχιση διάθεσης δύο αστυνομικών για τρεις ακόμη μήνες. Στις 2 Ιανουαρίου ο Φουρθιώτης καταγγέλλει τηλεφώνημα για βόμβα στον τηλεοπτικό σταθμό Epsilon, χωρίς η ΕΛ.ΑΣ. να εντοπίσει κάτι στον έλεγχο που ακολουθεί, ενώ στις 10 Ιανουαρίου προκαλούνται φθορές στο αυτοκίνητο του διευθυντή ειδήσεων του Epsilon μετά από εμπρησμό.

Τελικά ο Φουρθιώτης θα λάβει επιπλέον ασφάλεια με απόφαση του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. στις 14 Ιανουαρίου, όταν και διατίθενται πλέον στον παρουσιαστή τρεις αστυνομικοί, μία υπηρεσιακή μοτοσυκλέτα, αποφασίζεται η φρούρηση του Epsilon, του Party FM, της οικίας του και της εφημερίδας Αποκαλυπτικά για έξι μήνες. Η τελευταία απόφαση του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. έχει ημερομηνία 1 Φεβρουαρίου και με αυτήν διατηρούνται τα προηγούμενα μέτρα φύλαξης και επιπλέον διατίθεται στον Φουρθιώτη και ένα συνοδευτικό αυτοκίνητο.

Έγγραφο Φουρθιώτη

Η υπόθεση των μέτρων φύλαξης του Μένιου Φουρθιώτη ήρθε στο φως της δημοσιότητας στα μέσα Μαρτίου και η επίσημη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. στις 24 Μαρτίου τόνιζε πως "δημοσιεύματα στο Διαδίκτυο περί φύλαξης δημοσιογράφων δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα".

Έγγραφο Φουρθιώτη

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Καναδή ακτιβίστρια προς Μητσοτάκη: «Θα έπρεπε να ντρέπεστε, έχετε το αίμα 14.000 παιδιών από την Παλαιστίνη στα χέρια σας. Πώς μπορείτε να κοιτάζετε τον εαυτό σας στον καθρέπτη; Το Ισραήλ είναι τρομοκρατικό κράτος»

  Με μια ακτιβίστρια υπέρ της Παλαιστίνης βρέθηκε αντιμέτωπος ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον Καναδά, κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη χώρα...